Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Сервісний центр, або В яких умовах ремонтують телефони

Від відвідування сервісного центру не застрахований ніхто: не дай бог, звичайно, проте трапляється всяке. Також протягом гарантійного терміну іноді буває корисно оновити програмне забезпечення в апараті, причому абсолютно безкоштовно - в загальному, якщо не все, то багато доріг ведуть в сервіс.

СЦ по ремонту мобільних телефонів - складне в технічному плані підприємство, яке має відповідати дуже суворим вимогам, що пред'являються виробником і самим процесом. Організація сервісного центру передбачає значні капіталовкладення, необхідні для закупівлі професійного дорогого устаткування, створення ремонтної зони, що відповідає самим серйозним стандартам, навчання і сертифікації фахівців. Величезне значення надається захисту приміщень, обладнання, компонентів і всього виробничого процесу від електростатичного електрики (ESD protection). При сучасних технологіях, які використовуються у виробництві мобільних телефонів, заряд в декілька сотень вольт може привести до відмови обладнання. Тому організація будь-якого сертифікованого виробником сервісного центру починається зі створення EPA (ESD Protection Area), т. Е. Зони, захищеної від статичної електрики, що включає в себе установку спеціального антистатичного покриття у всіх приміщеннях, пов'язаних з виробничим процесом, складуванням запчастин і пересуванням співробітників ; обладнання робочих місць меблями, яка відповідає особливим стандартам. Всі інструменти аж до викрутки для розбирання телефонів повинні відповідати ESD-вимогам.

У набір необхідного для ремонту і обслуговування мобільних телефонів обладнання входять Радіокомунікаційні тестер, спектральний аналізатор, прецизійний програмований джерело живлення, професійне паяльне обладнання, різна сервісна оснащення (батареї, кабелі, перехідники і т. П.), Що випускається виробником спеціально для ремонту.

Як не дивно, існує безліч рекламних матеріалів, що описують переваги того чи іншого СЦ, багатих фото, на яких працівники сервісу приймають телефони клієнтів, але немає статей, що розповідають про те, в яких умовах ремонтуються телефони. Отже, пройдемо всередину сертифікованого СЦ. Відразу кидається в очі спеціальний антистатичний лінолеум, що покриває всі приміщення. Під лінолеумом прокладені проводять металізовані стрічки, що з'єднуються через особливі комунікаційні коробки з шиною заземлення.

Ось невеликий коридор з вішалкою. Тут, перед тим як пройти далі, співробітники перевзуватися і знімають верхній одяг. При вході в головну кімнату, де встановлено обладнання для діагностики і ремонту, ми бачимо невелике контрольне пристрій, що висить на стіні біля входу. Це вимірювач швидкості стікання електричного заряду, що визначає, наскільки ваше тіло, точніше взуття і руки, відповідають необхідним для ремонту умовам. Для вимірювання потрібно встати на одну металеву пластину і притиснути палець до іншої. У вашого покірного слуги швидкість стікання заряду через взуття виявилася дуже високою, а ось у співробітника СЦ вона була нормальною. Мені довелося скористатися спеціальним, одягаються на ногу браслетом. Є ще один поділ - низька провідність.

До речі, постелений усередині спеціальний проводить електрику лінолеум заземлений (на фото це видно). У приміщенні постійно працює витяжка, що очищає повітря від пилу, яку я, як не шукав, все ж не знайшов. Бути може, вся справа в частих прибираннях ?! Отже, ходімо далі - на знімку ви бачите ультразвукову ванну, яка служить для чищення телефонів і окремих деталей.

Як не дивно, в ремонт надходять апарати, що потрапили у воду або під проливний дощ. Телефони в більшості своїй не розраховані на перебування в воді - пам'ятайте про це, розмовляючи під червневим дощиком по своєму стільниковому. Ремонт таких апаратів рідко буває доцільним. Корозія - річ підступна, а сучасний телефон являє собою дуже складне і високотехнологічний пристрій. Для очищення апаратів, що побували в контакті з рідинами, в сервісних центрах застосовують ультразвукові ванни, в яких телефон промивається спеціальним розчином за допомогою ультразвуку. Для сушіння таких апаратів використовуються невеликі фени або повітряні паяльники, що застосовуються також для пайки гарячим повітрям, як це випливає з назви. Пайка здійснюється за допомогою гарячого повітря, температуру якого можна контролювати і регулювати. Якщо ви спробуєте ремонтувати телефон звичайним паяльником, то швидше за все отримаєте тільки згорілі мікросхеми і необоротно зіпсовану плату.

Для пайки BGA-мікросхем існує окремий пристрій. Ви можете побачити його на фото: металева підкладка рівномірно підігріває плату знизу, а зверху точно над чіпом знаходиться інфрачервоний нагрівач з регульованою апертурою і точною деталлю обладнання для позиціонування. Зверху помітний вусик термопари, за допомогою якої можна вимірювати температуру в будь-якому місці друкованої плати.

В СЦ є і свій мікроскоп, який використовується в процесі ремонту. Елементи сучасного телефону, як правило, мають надмініатюрні розміри, і для їх заміни більшості фахівців потрібно мікроскоп.

На наступних знімках ви бачите Радіокомунікаційні тестер GSM, який служить для контролю і настройки приймально-передавального тракту телефонів. Через антенний адаптер або гніздо зовнішньої антени телефон приєднується до аналізатору і потім тестується. Залежно від отриманих результатів телефон може бути підданий додаткового налаштування.


Звичайно ж, в СЦ є і інші прилади, але описувати все, на мій погляд, не варто. Мені хотілося лише показати в загальних рисах, де і на якому обладнанні ремонтують стільникові телефони.

Дякуємо авторизований СЦ Нокія ТОВ «Ладофон» і особисто технічного директора Морозова Геннадія за цікаву екскурсію та допомогу в написанні статті.

Бути може, вся справа в частих прибираннях ?
Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки