Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Windows 7 vs Linux: Вибираємо кращу систему для нетбука

Цей новий сяючий нетбук легкий і портативний, програє музику і фільми і дешевше ніж iPhone з сервісами. Єдине, що від його продуктивності у вас може виникнути бажання викинути його у вікно. І ви повинні бути до цього готові. Засновані на процесорах Intel Atom 1.60GHz, нетбуки трохи повільні, коли справа доходить до обробки даних. Так, ніхто не збирається грати на них в World of Warcraft, але всі впевнені, що буде здорово, якщо OpenOffice, програвач музики і Mozilla Firefox зможуть працювати трохи швидше.

Рішення дилеми нетбука криється в пошуку альтернативної операційної системи. Звичайно, це вимагає часу, адже вам доведеться завантажити собі операційну систему, записати її на CD або USB-флешку, встановити операційну систему і потім налаштувати її. І при цьому ОС може вам не сподобатися і тоді вам доведеться починати все з початку. Втім, ми трохи допоможемо вам у виборі. Щоб дізнатися, яка операційна система дійсно додасть бадьорості вашому Sony P - або будь-якого іншого дешевого нетбуку з процесором Atom - ми встановили шість різних варіантів ОС на одну і ту ж машину і провели над ними серії тестів - глянули на інтерфейс, мережеві можливості, браузер, вбудовані додатки і на кастомізаціонние можливості. І в результаті вибрали переможця.

Для тестування ми використовували Acer Aspire One AOD250. Процесором останнього є Atom N270, що працює на 1.60GHz (533MHz FSB) і має 512KB кеша другого рівня L2. Нетбук поставляється з Windows XP, має 10.1 "екран 1020x600, графічний чіпсет Intel 945GSE, 1GB DDR2 533MHz пам'яті, жорсткий диск 160GB 5400RPM, вбудований 802.11g Wi-Fi, три порти USB і тонкий корпус - все це за $ 298.

Треба сказати, що даний нетбук ми вибрали тому, що він володіє найбільш загальними характеристиками, а також тому, що він підтримується більшістю операційних систем. Ми намагалися проводити тести з різними операційними системами на Lenovo S10, HP Mini 1100 і Asus Eee 1000HE . Але в деяких випадках (як, наприклад з Moblin на Lenovo S10) операційна система на нетбук просто коректно не встановлюється. У той же час найбільшого успіху в цьому плані ми досягли на Acer Aspire One AOD250.

У тестуванні ми намагалися покрити найбільший діапазон параметрів. Спочатку ми визначали час установки і завантаження операційної системи. Ці критерії важливі не тільки на початковому етапі роботи з ОС, але і при щоденному включенні нетбука. Також ми оцінювали інтерфейс і додаткові можливості операційної системи, її програмну підтримку, можливості кастомізації і персоналізації, використання пам'яті і швидкість роботи. У зв'язку з тим, що оцінок, які добре б працювали на всіх протестованих операційних системах, немає (принаймні, ми їх не знаємо), тест швидкості ми проводили в ручну - засікаючи час, ми вимірювали швидкість завантаження браузера, відкриття фотографії, завантаження PDF і текстового документа. Також ми використовували систему, як ми зазвичай б це робили, і таким чином формували загальне про неї враження.

Треба сказати, що число альтернативних операційних систем весь час збільшується. Останньою і найбільшої альтернативою Windows XP є Moblin (moblin.org), яка подає великі надії, але поки є трохи необтесаної. Ми також спробували Slax - легкий і швидкий дистрибутив Linux, використовували Ubuntu for Netbooks Remix і також протестували Windows 7 - операційна система була на подив моторної, але все-таки не стала нашим призером. Але давайте про все по порядку.

Нашої базової операційною системою стала Windows XP. У всіх уже склалася своя думка про цю ОС, однак ми повинні відзначити, що її використання схоже на повернення в часі назад в 2003 рік. Не можна відмовити Windows XP в надійності, проте сама ідея використання ОС, яка до сих пір вважає, що у вас є встановлений флоппі-дисковод, просто помилкова. Так, останній пакет оновлень подбав про більшість її мережевих проблем (на кшталт підтримки 802.11n), але Windows XP показує свій вік і для 2009 року визначено старовата.

Установка і завантаження

Однією з основних проблем Windows XP і Windows Vista були досить значні часи установки операційних систем. На Acer Aspire One час установки ускладнилося тим, що машина, використана нами для тестування, просто не дала нам встановити Windows XP Professional з не-OEM DVD-диска в перший раз. Наш нетбук прийшов з уже встановленою Windows XP, тому щоб виконати установку нам довелося використовувати DVD, який йшов з Asus Eee 1000HE і виконати відновлення. Це завантажила файли операційної системи на жорсткий диск і дозволило нам запустити програму встановлення. З використаним нами USB-приводом Plextor PX-610U загальний час установки операційної системи (включаючи час відновлення) склало 22 хвилини. Це більше, ніж у будь-якій іншій протестованої нами операційної системи, включаючи Windows 7.

Треба сказати, що існує одна проблема, з якою обов'язково зіткнуться користувачі нетбуків - серед знайдених нами моделей нетбуків немає тих, що поставлялися б з вбудованим DVD-приводом. Вважається, що користувачі будуть жити з уже встановленою операційною системою. На щастя більшість дистрибутивів Linux можна встановити з USB-флешки. Час завантаження Windows XP становило 35 секунд, що, в порівнянні з іншими операційними системами, є одним з найгірших показників.

Інтерфейс і додаткові можливості

Як операційна система, Windows XP всім вже добре відома, тому ми не станемо тут докладно зупинятися на всіх її аспектах. Скажемо лише, що зараз вона здається болісно нудного і позбавленою дотиків сучасності. Більш того, немає ніяких ознак того, що коли-небудь ви зможете оновити свій статус Twitter зсередини неї (що ви можете зробити з Moblin).

Мережеві можливості подорослішали, спасибі пакетам поновлення
Мережеві можливості подорослішали, спасибі пакетам поновлення

Відома панель управління Windows XP все ще функціональна
Відома панель управління Windows XP все ще функціональна

підтримка програм

Включені в поставку Windows XP опціональні програми в дійсності досить обмежені, враховуючи, що дистрибутиви Linuх поставляються з пакетом продуктивності (зазвичай з OpenOffice ), З повнофункціональним поштовим клієнтом (найбільш загальним є Evolution) і з сучасним браузером (на кшталт Mozilla Firefox ). Додавання всіх цих компонентів лише збільшує загальний час установки операційної системи. Наш дистрибутив від Asus, який ми використовували для установки Windows XP, додав кілька підручних доповнень, що, взагалі кажучи, зазвичай для нетбуків і ноутбуків. Наприклад, відразу після установки ми могли відкривати PDF-файли, а наш Internet Explorer вже підтримував Flash.

Відразу після установки IE підтримував Adobe Flash
Відразу після установки IE підтримував Adobe Flash. Нам не довелося ставити програму додатково

Прямо з коробки операційна система підтримує PDF
Прямо з коробки операційна система підтримує PDF. Спасибі використаної нами OEM-версії Windows XP

Кастомізація і персоналізація

Windows XP досить просто кастомизировать. Крім власних можливостей, що надаються, операційна система має велику зовнішню підтримку з боку додаткових додатків, на кшталт Unsanity WindowShade X, і багатьох інших продуктів. Основна проблема тим Windows XP полягає в тому, що їх колірні схеми і малюнки робочого столу ми вже бачили так довго, що тепер вони здаються старомодними. Втім, для деяких користувачів з одноколірним фоном, вимкненим скрінсейвер і основними блакитними квітами Windows XP, це не велика проблема, хоча і все-таки це недолік.

Windows XP легко персоналізувати, навіть якщо здається, що вона повернула вас назад у часі
Windows XP легко персоналізувати, навіть якщо здається, що вона повернула вас назад у часі

Використання пам'яті

Щодо використання пам'яті Windows XP знаходиться десь між легкими операційними системами, на зразок Ubuntu for Netbooks Remix або Moblin, і пожирателями пам'яті, на кшталт Windows Vista. Спостерігаючи за монітором продуктивності Windows XP, ми звернули увагу, що використання пам'яті при роботі браузера і декількох невеликих додатків знаходилося поруч з відміткою в 30%. Однак, коли ми запустили Windows Live Mail, StarOffice Writer (включений в Asus OEM-версію Windows XP), IE та інші невеликі додатки, використання пам'яті час від часу досягало 100%. Це означає, що Aspire One буде гальмувати при роботі будь-якого нового додатка, використавши весь свій 1ГБ пам'яті. Проте, навіть з відкритими програмами Windows XP залишалася досить спритною. Хоча ми навіть не намагалися запускати більш жадібні до продуктивності додатки, на зразок Adobe Photoshop, які в дійсності зовсім не призначені для нетбуків.

Використання пам'яті показано жовтим кольором
Використання пам'яті показано жовтим кольором. Графік багаторазово досяг 100%, коли ми запустили нові додатки

швидкість

Треба сказати, що операційна система відповідає нетбуку. На нетбуках Windows XP працює швидко, ось чому її обрали такі компанії, як Asus, Acer і Lenovo. На відкриття сторінки MSN.com у Windows XP йде 8 секунд, 2 секунди займає відкриття великого текстового документа і 10 секунд йде на відкриття PDF. Загалом, це на кілька секунд швидше, ніж у Windows 7, але все-таки повільніше, ніж у Slax.

MSN
MSN.com завантажилася за 8 секунд. Також швидко, як і на Ubuntu for Netbooks Remix.

Довгий документ відкрився швидко - всього за 2 секунди - в WordPad
Довгий документ відкрився швидко - всього за 2 секунди - в WordPad

Ця 5МБ фотографія неймовірно швидко завантажилася в програмі перегляду Windows XP - всього за 2 секунди
Ця 5МБ фотографія неймовірно швидко завантажилася в програмі перегляду Windows XP - всього за 2 секунди.

висновок

В кінці свого розгляду Windows XP як операційної системи для нетбука ми охарактеризували її як - "ми живемо з нею, але вона нам не подобається". Це щось, що ви використовуєте, якщо не можете піти на будь-яку іншу більш сучасну операційну систему, на зразок Ubuntu або Moblin. Просто думка про те, що ви повернетеся назад в часі, і будете використовувати поношений операційну систему, зовсім не здається захоплюючою.

Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки