Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Toshiba Portege Z930-DKS, мій перший ультрабук

Зараз я буду хвалитися своїм новим ноутіком. Загалом, в силу деяких обставин, мені випала нагода купити новий ноутбук з хорошою знижкою, і одночасно прийшло розуміння, що мій Asus Eee PC 1215P не завжди добре справляється зі своєю роботою. Так у мене з'явився ультрабук Toshiba Portege Z930-DKS.

Ось так виглядає це диво техніки:

Короткі характеристики:

  • Двоядерний Core i7 2 ГГц;
  • 6 Гб пам'яті DDR3 1600 MHz;
  • Жорсткий диск SSD 128 Гб;
  • Intel HD Graphics 4000;
  • Матовий екран 13.3 "LED TFT, дозвіл 1366х768;
  • Веб-камера 1.3 Мп;
  • Вага 1.12 Кг, товщина 8.3 мм спереду і 15.9 мм ззаду;
  • LAN, VGA, Wi-Fi 802.11n, Bluetooth, HDMI, USB 3.0 (один з трьох портів);
  • Йде з Windows 8 SL 64 на борту;
  • Акумулятор тримає до 8-ї години автономної роботи;
  • Сканер відбитка пальця, підсвічування клавіатури;

На Яндекс.Маркеті написано, що у ноутіка є 3G, але насправді його немає. Здається, він є тільки в моделях, призначених для продажу в Європі.

Поки гойдалася бубунта, я встиг трохи попрацювати з Windows 8. Деякі громадяни намагалися мене запевнити, що в новій версії вінди з'явилася маса нових і неймовірно корисних можливостей. Однак як на мене, це та ж сімка з переробленої кнопкою «Пуск». Загалом, якщо ви сидите під Windows, не бійтеся переходити на нову версію, там за великим рахунком все як і раніше. Єдине, що кинулося в очі - це дуже швидке завантаження системи, буквально секунд за п'ять. Не знаю, чия це заслуга - ОС, заліза (SSD все-таки) або всього разом. Швидше за все, останнє.

Щоб поставити Ubuntu, довелося трохи поворожити. Спочатку заходимо в BIOS. Для цього потрібно натиснути F12 перед включенням комп'ютера, а потім включити його. Якщо спочатку включити, а потім дуже швидко натиснути F12, нічого не відбудеться. У биосе відключаємо Secure Boot і Intel Turbo Boost, ставимо в Boot Mode значення CSM Mode (тобто, відключаємо богопротивний EUFI). Потім просто ставимо флешку і спокійно встановлюємо систему.

Після установки я ще якийсь час попив бубунту напилком, поставив свій улюблений віконний менеджер i3 , Відключив гостьовий вхід (sudo vim / etc / lightdm /lightdm.conf, allow-guest = false) і тп. Дещо не підчепити, наприклад, сканер отпачатка пальця, кнопка включення / виключення тачпада і Fn-клавіш. Десь в інтернетах напевно є інформація про те, як це полагодити ( наприклад ). Треба буде зайнятися на дозвіллі, там, на кшталт, роботи на кілька хвилин.

У порівнянні з EeePC 1215P про Portege Z930-DKS можна сказати, що він дорожче, набагато швидше, довше працює без підзарядки, менше важить, мало гріється, не залишає слідів від рук на корпусі, має підсвічування клавіатури і екран побільше. На Portege Z930-DKS я включив шифрування домашньої директорії. Працює воно без помітних гальм. Якось спокійніше, коли твої дані нанівець / ноутбуці зашифровані.

А ви вже придумали, який подарунок зробите собі на новий рік?

Доповнення: Повернув в BIOS'е Intel Turbo Boost, начебто система стала працювати трішки швидше. Запрацювали деякі Fn-клавіш, в тому числі для включення / вимикання Wi-Fi. Також налаштував поєднання для регулювання яскравості екрану по цього мануалу . Suspend після поновлення Ubuntu до 13.10 працює нормально, а ось hibernate - погано. Після виходу з hibirnate система не повертається до попереднього стану. А ще якщо відключити Bluetooth, він не включиться до наступного перезавантаження.

Доповнення: Як виявилося, на цьому ноутбуці непогано працює FreeBSD. Детальнішу інформацію дивіться в замітці Використання FreeBSD на робочому столі, версія 2.0 . Також вас може зацікавити стаття Огляд ноутбука Fujitsu Lifebook E733 і історія про те, як я ставив на нього Ubuntu Linux 14.04 LTS

Мітки: Linux , девайси , життя , фото .

А ви вже придумали, який подарунок зробите собі на новий рік?
Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки