Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Зовнішній DVD / CD-RW-привід від Lite-On

Ринок зовнішніх DVD-приводів зростає з кожним роком, в боротьбу за користувачів включається все більше виробників. Одним з лідерів і старожилів цього ринку є компанія Lite-On. Нещодавно вона представила нову модель зовнішнього оптичного приводу.

Ринок зовнішніх оптичних дисків - по-своєму унікальне явище, він сформувався на базі вже добре освоєного ринку оптичних накопичувачів для ПК і отримав сильний імпульс до розвитку в період широкого поширення ноутбуків і нетбуків. Причому ринок оптичних приводів не має серйозних конкурентів: низька ціна дисків в порівнянні з флешкарти зробила їх незамінними для комп'ютерної індустрії, ринку кіно і комп'ютерних ігор. Всі драйвери до комп'ютерних комплектуючих, новинки кіно, офіційні релізи ігор - всі ці продукти зараз виходять на оптичних дисках, і очевидною заміни їм поки не передбачається. Поява нових стандартів, таких як Blu-ray, взагалі обіцяє оптичних носіїв безхмарне майбутнє. У зв'язку з цим кожен користувач комп'ютера, хоче він того чи ні, зобов'язаний мати оптичний накопичувач в тому чи іншому вигляді. До того ж виносні приводи CD / DVD / Blu-ray володіють привабливими особливостями - мобільністю, універсальністю і зручністю. Такий привід завжди можна носити з собою, що виключає необхідність розбирання комп'ютера при установці, він підійде практично для будь-якої існуючої платформи - будь то нетбук, ноутбук або повноцінний ПК. Іншими словами, достоїнств у такого пристрою дійсно вистачає, а недоліки у нього практично повністю такі ж, як у повноцінних приводів, вбудованих в ПК або ноутбук.

У цій статті ми ознайомимося з зовнішнім оптичним накопичувачем від Lite-On. За 2010 рік компанія помітно зміцнила свої позиції і з OEM-виробника, мало відомого кінцевим користувачам, перетворилася на самостійного гравця в даному сегменті ринку, причому одного з найпомітніших. Разом зі статусом компанії почали рости і її рішення - тут мова піде про зовнішній DVD / CD RW-привід eSAU208.

Хитромудрий назва моделі, настільки звичайне для приводів Lite-On, не несе в собі якої-небудь смислового навантаження. Здається, виробник просто не став ламати голову в пошуках красивого імені і використовував так зване інженерну назву. Чекати якогось особливого комплекту поставки зовнішнього приводу не доводиться: у яскравій коробці червоного кольору знаходяться коротка інструкція, CD-диск з програмним забезпеченням, а також інтерфейсний кабель Y типу 2 USB - miniUSB. Сам привід упакований в прозорий поліетилен.

eSAU208 відноситься до класу Slim і має лінійні розміри 145 x 155 x 21 мм. Корпус виконаний з двох типів матеріалу: білого пластику, з якого виготовлена ​​основна частина корпусу, і прогумованого чорного пластику, що став для створення декоративної вставки, що обгинає корпус по одному з кутів. Втім, якщо користувачеві не до смаку білий колір, на вибір надаються ще три кольорових варіанти виконання корпусу: чорний (piano black), червоний (Burgundy) і синій (Navy). На верхній кришці корпусу розміщений логотип LITEON (примітно, що на сайті виробника також наводиться двояке написання марки LITEON - як з дефісом, так і без). Знизу розташовані чотири опорні гумові ніжки, які не дають приводу зісковзнути з будь-якої поверхні. На задній панелі знаходиться роз'єм miniUSB, передня панель віддана під вікно каретки приводу з відповідною кнопкою для відкриття приводу. Сам пристрій фактично являє собою оптичний привід для ноутбуків, оснащений зовнішнім корпусом і контролером USB з вихідним роз'ємом: в висувну каретку поміщається диск, після чого каретка вручну повертається в корпус приводу.

Швидкість читання і запису варіюється в залежності від типу використовуваного диска:

Швидкість читання і запису варіюється в залежності від типу використовуваного диска:

Цікавою особливістю приводу є підтримка технології LightScribe, сенс якої полягає в можливості нанесення на зворотний бік диска користувача зображення. Правда, для того, щоб скористатися даною технологією, користувачеві доведеться придбати спеціальні оптичні диски з нанесеним шаром особливого барвника. Такі диски виробляються багатьма відомими виробниками і маркуються лейблом LightScribe. Якщо ця функція користувачеві не потрібна, в асортименті LITEON передбачено ще одне рішення - серія eSAU108.

Іншим бонусом пристрою є включена до складу комплекту відома утиліта Nero 9 для запису дисків. А ось спеціальної підставки для пристрою, що дозволяє зафіксувати привід вертикально, в комплекті не виявилося, тоді як у рішень серії eSAU108 вона є. Додатковою особливістю є підтримка режиму енергозбереження, правда інформації про те, як саме він працює і в якому випадку включається, нам знайти не вдалося.

На закінчення хотілося б відзначити, що привід від компанії LITEON безумовно заслуговує на увагу користувачів комп'ютерів, ноутбуків і нетбуків. Основною перевагою такого рішення, без сумніву, є малий розмір, а отже, і мобільність. Можливість записати або зчитати інформацію з оптичного диска в будь-яких умовах представляється дуже важливою для сучасного користувача, який, на жаль, часто все робить на бігу. Крім того, в разі застосування користувачем декількох комп'ютерів відпадає необхідність купувати оптичний привід для кожного з них, а універсальний інтерфейс USB вирішить проблеми з підключенням. Що стосується вартості зовнішнього оптичного приводу Lite-On eSAU208, то вона, швидше за все, порадує користувачів - на російському ринку пристрій можна знайти за ціною від 1700 руб.

КомпьютерПресс 12'2010


Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки