Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

SPDIF (S / PDIF) - стандарт передачі цифрового звуку між різними аудіопристроями

  1. додатки
  2. апаратна реалізація
  3. Типи роз'ємів і кабелів
  4. протокол
  5. Біт статусу каналу ( «Channel status bit») в S / P-DIF
  6. інше

TOSLINK - оптичний роз'єм S / PDIF.

Оптичні роз'єми S / PDIF на аудіокарті.

Оптичний кабель S / PDIF.

Коаксіальний роз'єм S / PDIF.

S / PDIF або S / PDIF - розшифровується як Sony / Philips Digital Interface Format, або як Sony / Philips Digital Interconnect Format описано також як IEC 958 type II в міжнародному стандарті IEC-60958. Є сукупністю специфікацій протоколу низького рівня і апаратної реалізації, що описують передачу цифрового звуку між різними компонентами аудіоапаратури. При описі S / PDIF необхідно описати як фізичну частину (тобто, власне, яким чином сигнал передається і по чому), так і програмну частину (тобто використовується протокол).

S / P-DIF - споживча версія стандарту відомого як AES / EBU ; має невеликі відмінності в протоколі і вимагає менше дорогих апаратних засобів.

додатки

S / PDIF спочатку застосовувався в CD-плеєрах (і DVD-плеєрах, що програють компакт-диски), а потім став загальним способом з'єднання і передачі звуку в інших аудіокомпонентів, наприклад, таких як MiniDisc> -плеєри і звукові карти для персональних комп'ютерів. Він також придбав популярність в автомобільному звуці, де колишній безлад численних проводів може бути замінений єдиним волоконно-оптичним кабелем, який стійкий до електричних перешкод.

Інше застосування інтерфейс S / PDIF знаходить в передачі цифрового потоку навколишнього звуку як визначено стандартом IEC 61937. Цей режим використовують, щоб підключити вихід DVD-плеєра до входу AV-ресивера домашнього кінотеатру, який підтримує формати Dolby Digital або Digital Theatre System (DTS) навколишнього звуку.

S / PDIF (Sony * / Philips * Digital Interface) - це інтерфейс формату передачі аудіо, який підтримує передачу цифрових аудіо сигналів від одного пристрою до іншого без процедури перетворення в аналоговий сигнал, що дозволяє уникнути погіршення якості звуку.

роз'єм RCA - найбільш поширений роз'єм, який використовується з інтерфейсом S / PDIF і ідентичний гнізда, що застосовується в споживчої аудіо продукції. Крім того, в деяких випадках використовується оптичний роз'єм. Для того щоб підключити аудіосистему безпосередньо до динаміків, останні повинні підтримувати вхід S / PDIF.

Якщо системна плата для настільних ПК не підтримує вбудовані роз'єми S / PDIF, можна встановити звукову карту, що включає ці роз'єми.

апаратна реалізація

Специфікація S / PDIFormat допускає кілька типів кабелю і роз'ємів. Ключові слова для електричного типу - «coaxial» і «RCA jack». Інший тип названий «оптичним» з часто вживаним словом « TOSLINK »Або, рідше,« EIAJ Optical ». Існують адаптери для переходу з коаксіального RCA Jack S / PDIF на оптичний TOSLINK S / PDIF і навпаки, для них необхідний зовнішній джерело живлення. Перевагою оптичного типу S / PDIF є відмінна стійкість до електричних перешкод.

S / PDIF був розроблений на основі професійного стандарту звукової індустрії, відомого як AES / EBU , Який зазвичай застосовується для цифрового запису на магнітну стрічку в DAT -Система і для передачі звуку в професійних студіях звукозапису. S / PDIF залишається багато в чому ідентичним на рівні протоколу, але має інші фізичні роз'єми, які на відміну від XLR дешевше і легше у використанні.

Типи роз'ємів і кабелів

  • Цифровий сигнал з TTL рівнями. TTL - Транзисторно-транзисторна логіка . TTL зазвичай (але не завжди!) Має два рівні:> 2,4 В (одиниця) і 0-0,4 В (нуль). TTL S / PDIF виходи також є в звукових картах.
  • Коаксіальний. Коаксіальний кабель опором 75 Ом, приєднаний до роз'ємів RCA. Звичайні аудіокабелі (тюльпани) можуть бути використані для передачі S / PDIF сигналу на короткі відстані (до 0,5 м), для великих відстаней треба використовувати 75 омний коаксіальний кабель. На роз'ємах з кожної сторони повинні бути встановлені 75 омні терминирующего резистори. Без навантажувальних резисторів відхилення напруги дорівнює ± 0,5 В, з резисторами ± 0,25В.
  • TOSLINK - волоконно-оптичний кабель. Зараз особливо популярними стали роз'єми типу MiniTOSLINK [1] це роз'єм оптичного кабелю в форм-факторі 3,5 jack. Дуже часто такі роз'єми зустрічаються в сучасних ноутбуках, де вихід S / PDIF суміщений з виходом на навушники. Для з'єднання такого ноутбука з ресивером буде потрібно кабель MiniTOSLINK - TOSLINK, або перехідник для стандартного кабелю TOSLINK-TOSLINK.

протокол

S / PDIF може бути використаний для передачі цифрових сигналів безлічі форматів. Найбільш поширені з них: формат використаний в DAT з частотою дискретизації 48 кГц і формат запису компакт-дисків з частотою дискретизації 44,1 кГц. Для того, щоб підтримувати обидві ці системи, формат не має певного бітрейта даних. Натомість дані передаються, використовуючи Biphase Mark Code, який має один або два переходи для кожного біта даних, дозволяючи передавати оригінальний word clock разом з самим сигналом.

Розширюючи можливості даного інтерфейсу, S / P-DIF може бути використаний для передачі 20-бітних потоків аудіо плюс інша пов'язана інформація. Можна також передавати 16-бітові потоки з нульовим заповненням або 24-бітові, за рахунок відмови від додаткової інформації.

Протокол найнижчого рівня майже той же, що і в описі AES / EBU . Єдина відмінність - біт статусу каналу ( «Channel status bit»).

Біт статусу каналу ( «Channel status bit») в S / P-DIF

У кожному суб-фреймі є один канальний біт статусу, таким чином утворюється 192-бітове слово в кожному аудіоблоке. Це означає, що є 192/8 = 24 байта доступних в кожному аудіоблоке. Значення канального біта статусу в S / P-DIF повністю відрізняється від AES / EBU .

Для SPDIF, 192-бітові слова поділені на 12 слів за 16 бітів кожне. Перші 6 бітів першого слова - керуючий код; значення цих бітів показано в таблиці:

Значення контрольних кодів в SPDIF Номер біта Якщо не заданий: Якщо заданий: 0 Користувач Професіонал 1 Звичайні Стислі дані 2 Копіювання заборонено Копіювання дозволено 3 2 канала 4 канали 4 - - 5 Без предіскаженій З предіскаженій

інше

S / PDIF визначено міжнародним стандартом IEC 60958-3.

S / PDIF захищений патентом: EP000000811295B1

посилання

Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки