Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Mobile-review.com Огляд ноутбука Sony VAIO TR5 / B

  1. Технічні характеристики Sony VAIO TR5 / B (Заявлені виробником)

Комплект поставки:

  • ноутбук
  • акумулятор
  • Зарядний пристрій
  • Навушники
  • Драйвера і додаткове програмне забезпечення
  • документація

Не так давно наші читачі могли ознайомитися з оглядом субноутбука Asus S300N . У цьому огляді як конкурент S3N був згаданий ноутбук Sony VAIO TR5 / B. Нам вдалося взяти це японське «диво інженерної думки» на тестування, і сьогодні ми пропонуємо вашій увазі його огляд.

Компанія Sony створює для кожної лінійки своїх ноутбуків власний, неповторний дизайн. Серія ноутбуків TR не стала винятком, його не сплутаєш ні з яким іншим ноутбуком. Корпус світлого кольору з сильно закругленими кутами, нижні краї його також закруглені. Габарити корпусу невеликі: 270x188x36 мм, вага 1.4 кг. Це трохи більше, ніж габарити Asus S300N: 235x177x31.5 мм, вага 1.3 кг.

Комплект поставки:   ноутбук   акумулятор   Зарядний пристрій   Навушники   Драйвера і додаткове програмне забезпечення   документація   Не так давно наші читачі могли ознайомитися з оглядом субноутбука   Asus S300N

Серія ноутбуків Sony VAIO TR включає в себе чотири моделі, відмінності в дизайні мінімальні, основні відмінності в конфігурації системи:

  • Sony VAIO TR1 / B PM 900 Мц / 256 Мб / 30 Гб / Wi-Fi IEEE 802.11 b / DVD-CD / RW
  • Sony VAIO TR2 / B PM 1 ГГц / 256 Мб / 40 Гб / Wi-Fi IEEE 802.11 a / b / g / DVD-CD / RW
  • Sony VAIO TR2 / B PM 1 ГГц / 512 Мб / 40 Гб / Wi-Fi IEEE 802.11 a / b / g / DVD-CD / RW
  • Sony VAIO TR2 / B PM 1.1 ГГц / 512 Мб / 40 Гб / Wi-Fi IEEE 802.11 a / b / g / DVD-R / RW

На тестуванні побував ноутбук TR5 / B наступної конфігурації: процесор Intel Pentium M, 512 Мб оперативної пам'яті, 40 Гб жорсткий диск, оптичний привід DVD-R / RW.

На тестуванні побував ноутбук TR5 / B наступної конфігурації: процесор Intel Pentium M, 512 Мб оперативної пам'яті, 40 Гб жорсткий диск, оптичний привід DVD-R / RW

Верхня кришка TR5 виконана з металу, трохи шорсткого на дотик. У центрі, на кришці, красується логотип VAIO, ближче до краю невеликі отвори, завдяки ним зменшуються спотворення звуку усередині корпусу. Також на кришці розташовується камера, але про неї буде розказано нижче.

Також на кришці розташовується камера, але про неї буде розказано нижче

На нижньому боці корпусу знаходяться засувки акумуляторної батареї, а також кришка, під якою розташований роз'єм для додаткового модуля пам'яті.

На нижньому боці корпусу знаходяться засувки акумуляторної батареї, а також кришка, під якою розташований роз'єм для додаткового модуля пам'яті

Всю задню поверхню ноутбука займає акумуляторна батарея, тільки справа розташувався роз'єм для підключення джерела живлення.

На лівій бічній поверхні знаходяться наступні роз'єми:

  • Роз'єм для замка Кенсінгтона (порт для підключення кодового замка)
  • Слот для карт пам'яті Memory Stick
  • Під кришкою знаходиться один роз'єм USB 2.0, роз'єм IEEE1394 і порт харчування DC out

Незрозуміло, з якою метою роз'єми USB і IEEE1394 були заховані під кришку, так як при занадто активному використанні цих роз'ємів кришка просто відвалиться.

Незрозуміло, з якою метою роз'єми USB і IEEE1394 були заховані під кришку, так як при занадто активному використанні цих роз'ємів кришка просто відвалиться

На передньому торці ноутбука знаходиться повзунок для включення / вимикання бездротової мережі і оптичний привід. Розташування оптичного приводу на передній боковій поверхні зручно якщо ноутбук стоїть на столі, в цьому випадку завантаження диска не викликає ніяких проблем. А ось при роботі в дорозі, коли ноутбук знаходиться на колінах, таке розташування приводу викликає утруднення, якщо вам знадобиться витягти / поставити диск.

А ось при роботі в дорозі, коли ноутбук знаходиться на колінах, таке розташування приводу викликає утруднення, якщо вам знадобиться витягти / поставити диск

На правій бічній поверхні:

  • Аудіо роз'єм
  • Один роз'єм USB 2.0
  • слот PCMCIA
  • Під кришкою розташовані роз'єми для підключення до локальної мережі і телефонної лінії

Робоча поверхня TR5 виконана зі світлого гладкого пластика. Клавіатура світлого кольору, клавіші мають невеликий хід. Компонування клавіатури зручна, як мінус можна відзначити, що клавіші управління курсором вгору і вниз вже, ніж інші клавіші, а також, що в блок управління курсором додані клавіші «Shift» і «/» через це не уникнути помилкових натискань.

Для управління курсором служить сенсорна панель з двома клавішами, апаратна клавіша прокрутки відсутня. Сенсорна панель має невеликі розміри, до роботи з нею треба звикнути, але, на мою думку, це краще ніж Track Point (джойстик), який використовувався в Asus S300N. Клавіші великі, мають невеликий хід, працювати з ними зручно.

Під клавішами сенсорної панелі, розташовуються службові індикатори (роботи ноутбука, заряду батареї, роботи жорсткого диска, Memory Stick, Bluetooth і бездротової мережі), які видно як при відкритій, так і при закритій кришці. Індикатори яскраві і виглядають дуже цікаво, тому що підсвічуються трьома різними кольорами - зеленим, помаранчевим і блакитним.

Індикатори яскраві і виглядають дуже цікаво, тому що підсвічуються трьома різними кольорами - зеленим, помаранчевим і блакитним

Зверху під екраном розташовані індикатори (Caps Lock, Num Lock, Scroll), які підсвічуються зеленим.

Зверху під екраном розташовані індикатори (Caps Lock, Num Lock, Scroll), які підсвічуються зеленим

Праворуч від екрану розташовані клавіші включення камери, регулювання гучності звуку і збільшення зображення.

Звукова система TR5 реалізована у вигляді двох динаміків, які розташувалися над дисплеєм. Якість звучання трохи нижче середнього, позначається не дуже вдале розташування динаміків. Але якщо вам захочеться послухати музику або подивитися кіно, то в комплекті з TR5 йдуть навушники хорошої якості, та й в поїздці, щоб не заважати попутникам, вони стануть в нагоді. Гучність звуку регулюється або за допомогою апаратних клавіш, які як вже говорилося вище, розташовані праворуч від екрану, або за допомогою комбінації клавіш на клавіатурі, а саме «Fn» + «F4».

У ноутбуці є вбудований мікрофон, він розташований в правому нижньому кутку, під клавіатурою. Чутливість мікрофона хороша, а от розташування його не надто вдале, при роботі з клавіатурою доводиться стежити, щоб не закрити його рукою.

Чутливість мікрофона хороша, а от розташування його не надто вдале, при роботі з клавіатурою доводиться стежити, щоб не закрити його рукою

Вбудована VGA камера Sony Visual Communication Camera VCC-U01 розташована над дисплеєм, її можна перевертати на 180 градусів. Навколо об'єктива дзеркальна поверхня, для настройки її в режимі відео-конференції. Є коліщатко настройки різкості. Включити камеру можна за допомогою клавіші «Capture», яка, як уже говорилося вище, знаходиться праворуч від екрана.С її допомогою можна знімати відео, фото або працювати як з web-камерою, максимально можливий дозвіл 640х480 пікселів.

С її допомогою можна знімати відео, фото або працювати як з web-камерою, максимально можливий дозвіл 640х480 пікселів

Якщо в минулих модифікаціях TR серії пишучий DVD привід можна було встановити тільки як опцію, то в TR5 цей привід поставляється в стандартній комплектації. У ноутбуці встановлений привід MATSHITA UJ-812, його характеристики наступні:

  • CD Read 24x
  • CD-R write 16x
  • CD-RW write 8x
  • DVD-ROM read 8x
  • DVD-R / RW write 2x

Вбудований карт-рідер підтримує роботу тільки з картами Memory Stick і Memory Stick PRO. Працює він без будь-яких проблем. Для користувачів, які користуються картами інших форматів, можна тільки рекомендувати придбати зовнішній USB або PCMCIA карт-рідер.

Екран TR5 це 10.6 "XGA матриця з максимальною роздільною здатністю 1280х768. Екран яскравий і контрастний, кути огляду великі, по вертикалі вони навіть більше, ніж по горизонталі. Якщо порівнювати якість екрану Asus S300N і Sony VAIO TR5, то екран, встановлений в ноутбуці японської компанії трохи, але виграє за якістю відображення картинки.

До ноутбука можна підключити зовнішній монітор, через VGA роз'єм. На зовнішньому моніторі підтримуються дозволу до 1600х1200.

Ноутбук Sony VAIO TR5 / B побудований на платформі Intel Centrino. Процесор, встановлений в TR5 - Intel Pentium M ULV (Ultra Low Voltage) 1.1 ГГц. Потужності цього процесора досить для виконання практично будь-яких завдань, які постануть перед користувачем. У ноутбуці встановлено 512 Мб оперативної пам'яті DDR 266 МГц з можливістю розширення до 1 Гб, жорсткий диск TOSHIBA MK4004GAH (4200 об / хв) об'ємом 40 Гб. Інтегрована відео система Intel® Extreme Graphics 2 (AGP 4x) c виділенням пам'яті для відеосистеми з оперативної, об'ємом до 64 Мб. Очікувати від неї будь - яких видатних досягнень не варто.

Тест продуктивності системи проводився за допомогою програми Battery Eater Pro 2.23. Для порівняння наведені результати тестування ноутбука Asus S300N (Процесор Intel Pentium M ULV1.0 Гц, 512 Мб оперативної пам'яті, жорсткий диск 80 Гб (4200 об / хв)).

0 Гц, 512 Мб оперативної пам'яті, жорсткий диск 80 Гб (4200 об / хв))

Результат досить хороший, є невелике відставання TR5 в тесті оперативної пам'яті, але це і зрозуміло, так як в ноутбуці від Asus використовується більш швидка пам'ять. В іншому цілком хороші результати для ноутбука, побудованого на платформі Intel Centrino.

Бездротові функції в ноутбуці Sony VAIO TR5 реалізовані в повному обсязі, не вистачає тільки ІК-порту, але його відсутність компенсується наявністю Bluetooth модуля версії 1.1. В роботі модуль Bluetooth показав себе з кращого боку. Без проблем знайшов і з'єднався з телефоном Sony Ericsson T610, при передачі даних проблем не виникало, обривів з'єднання теж не спостерігалося. Також в ноутбуці TR5 є вбудований бездротової мережевий адаптер Intel® PRO / Wireless 2200BG Network Connection (802.11b / g). Одночасне використання Bluetooth і Wi-Fi можливо без будь - яких проблем.

Батарея, що поставляється в комплекті з Sony VAIO TR5 - Li-Ion, ємністю 4300 мАг, за заявою виробника з нею ноутбук повинен пропрацювати до 7 годин. Кріплення акумулятора надійне, нов нашому зразку був невеликий люфт батареї, швидше за все це особливість саме тестованого зразка, а не всієї серії. У продажу доступна батарея збільшеної потужності ємністю 6800 мАг за ціною близько 400 доларів США.

Тест мінімального часу автономної роботи проводився за допомогою програми Battery Eater Pro 2.23. Для порівняння наведені результати тестування ноутбука Asus S300N (Ємність батареї 4400 мАг).

Як можна бачити, Sony VAIO TR5 пропрацював на 50 хвилин довше, ніж S300N.

Також був проведений тест за допомогою програми Mobile Mark 2002 який оцінює час автономної роботи і продуктивність ноутбука при роботі з офісними додатками. Були отримані наступні результати: рейтинг продуктивності - 123 і час автономної роботи - 192 хвилини.

Під час роботи відбувається досить сильне нагрівання нижньої частини ноутбука, навіть при запуску офісних додатків. Тепле повітря відводиться зліва, тому жодного дискомфорту при роботі немає. Шумові характеристики TR5 на рівні інших ноутбуків на платформі Intel Centrino, тобто шум при роботі мінімальний.

висновки

Ноутбук Sony VAIO TR5 це хороший вибір для людей, кому необхідний не великий, легкий ноутбук з вбудованим оптичним приводом і тривалим часом автономної роботи. До плюсів можна віднести наявність вбудованого оптичного приводу, Bluetooth модуля, довгий час автономної роботи. До мінусів відносяться висока вартість пристрою, світлий колір корпусу і клавіатури. Наявність вбудованої VGA камери є приємним доповненням, але якби вона була відсутня, користувач від цього нічого не втратив би.

З конкурентів можна відзначити Fujitsu Siemens P7010, Asus S300N. Ноутбук P7010, напевно, є основним конкурентом продукту від Sony, конфігурації ноутбуків практично ідентичні, як в принципі і ціна, більш детально можна буде сказати, після того, як Р7010 побуває у нас в руках. А ось Asus S300N поступається TR5, меншим екраном (8.9 проти 10.6) і меншим часом автономної роботи, але зате ціна на ноутбук від Asus нижче на 500 доларів США.

Середня ціна в Москві на ноутбук TR5 в конфігурації, що побувала на тестуванні 2800 доларів США (на момент публікації огляду).

Технічні характеристики Sony VAIO TR5 / B
(Заявлені виробником)

  • Процесор: Intel® Pentium M ULV 1.1 ГГц
  • Дисплей: TFT-матриця 10.6 "XGA (1024x768)
  • Чіпсет: Intel Montara-GM i855GM
  • До 1Гб оперативної пам'яті DDR
  • Відеосистема (AGP 4x) інтегрована в чіпсет і відеопам'ять виділяється з оперативної, об'ємом до 64 Мб
  • Жорсткий диск 40 Гб з підтримкою Ultra DMA 100
  • Вбудований оптичний привід DVD-R / RW
  • Вбудований модем V.90 56K
  • Вбудована мережева карта 10/100
  • Вбудована бездротова мережева карта IEEE 802.11a / b / g
  • Вбудований модуль Bluetooth 1.1
  • Порти: 2xUSB 2.0, IEEE1394, 1xPCMCIA Type II, VGA, Headphone, Microphone
  • Вбудований адаптер для зчитування флеш-карт Memory Stick PRO
  • AC '97 сумісна аудіо система
  • Пристрій управління курсором Touchpad з кнопками управління
  • Вбудована VGA камера 640х480
  • Габарити 270x188x36 мм
  • Вага 1,4 кг

Дякуємо групу компаній "Utility.ru" за наданий на тестування ноутбук.

Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки