Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Огляд Windows 7 на нетбуці ASUS EEE PC 1000H

Не так давно ми тестували ОС Windows Vista SP2 на нетбуці ASUS EEE PC 1000H . Було б логічно протестувати найостанніше дітище Майкрософт, на яку покладається стільки надій не тільки в самій корпорації, але і серед користувачів - Microsoft Windows 7. Очевидно, що Windows XP уже застаріла не лише морально, а й технічно, а Windows Vista не сильно порадувала багатьох користувачів своїми «низькими» системними вимогами. До того-ж, до виходу пакета оновлень SP1, Windows Vista була явно не готовою бути стабільною робочою платформою, і багато, встановивши Vista в перші дні після релізу сильно в ній розчарувалися і відкотилися назад на ХР, а коли ж SP1 все-таки вийшов , бажання встановлювати знову у багатьох вже не було.

Ще на етапі розробки очікувалося, що одними з найбільш чудових характеристик нової ОС Windows 7 будуть низькі системні вимоги. Ця обіцянка зробив особисто Білл Гейтс, а для вирішення цього завдання в Microsoft сформований цілий відділ. Зокрема, мінімальний обсяг пам'яті повинен був становити всього 500 Мб.

В якості піддослідного нетбука, як і у випадку з Windows Vista буде використовуватися ASUS EEE PC 1000H . Для установки я вибрав «повноцінну» Ultimate версію, MSDN образу Windows 7 x86 RTM English. Ті, хто не мають доступу до MSDN можуть вже з початку вересня знайти ці образи на торрент-треккера, зокрема на Pirate Bay. Ніяких змін в стандартний образ з використанням vLite і їй подібних програм не проводилися. Для установки я використав флешку об'ємом 4 Гб і програму UltraISO для того щоб записати туди завантажувальний образ ОС.

Установка зайняла майже 25 хвилин, нічого особливого відзначити не можу. Після установки з'явився робочий стіл сімки:

На нетбуці Aero запустився відразу зі стандартними драйверами Windows, але не дивлячись на це, я все-таки пізніше встановив (що і Вам рекомендую зробити) останню версію драйвера, яку можна завантажити ТУТ. Слід зазначити доопрацьована Aero, робота стала дійсно зручніше ніж в Vista. Зокрема в самому правому куті біля годинника з'явилася кнопка, при наведенні курсору на яку всі вікна стають прозорими, і користувач може бачити робочий (в тому числі і гаджети, які тепер розташовуються прямо на шпалерах робочого столу, а не на бічній панелі як це було в Vista).

У правій частині панелі завдань можна знайти значок з рівнем покриття W i- Fi а також з рівнем заряду батареї. Налаштувати які значки відображати, а які ні тепер стало ще простіше. Біля назви діючої розкладки клавіатури тепер відображається прапор країни обраної розкладки, що, по-перше, виглядає набагато естетичніше, а по-друге, дозволяє ще швидше зрозуміти, яка ж розкладка включена.

Але є і один негативний момент - це ширина панелі завдань. Ні, ширина, звичайно в самий раз, особливо на екранах 20 '' - 22 '', панель стала зручніше і приємніше, але на 10 '' дисплеї розмір її трохи завеликий. Прикро що не можна поміняти ширину цієї панелі, як це зроблено в KDE, принаймні я такої можливості не знайшов.

Вперше за всю історію Microsoft, Windows Media Player став юзабельним. Юзабельним не тільки в плані інтерфейсу, але і в плані швидкодії, вперше Microsoft укомплектувала свою ОС нормальними відеокодеками, в складі яких навіть є кодеки Apple QuickTime. Втім, краще всерівно встановити додатковий пакет кодеків - відео краще «розтягнеться» по екрану. Потормажіваній ніяких немає, все працює чітко. Втім, відео в HD 720 p всерівно дивитися не можна - воно йде ривками.

Варто відзначити, що відразу після установки зі стандартними драйверами працюють всі пристрої і функціональні клавіші. Єдине що при використанні комбінації Fn + F (1-12) на екрані не відображається виконувану дію, напр. Volume Down, але сама дія виконується. Ця проблема вирішується установкою драйверів, які можна скачати на офіційному сайті ASUS.

Сама система «їсть» менше 500 Мбайт оперативної пам'яті (якщо бути точним, то 485). Стандартних 1Гб оперативки цілком вистачить для комфортної роботи практично з усіма додатками.

Як обіцяє Майкрософт, 99.9% додатків, які працювали під Vis ta, працюватимуть і під Windows 7. Не можна з цим не погодитися.

Не знаю чому, але 3DMark відмовився давати оцінку нетбуку під ОС Windows7.

Не знаю чому, але 3DMark відмовився давати оцінку нетбуку під ОС Windows7

На нетбуці я пробував запустити гри, які за вимогами хоча-б теоретично могли б на ньому працювати. Ось що з цього вийшло:

Call of Duty 4 Modern Warfare - Чи не запустився

Couter-Strike 1.6 - Запустився з роздільною здатністю 800 * 600

NFS Underground 2 - На мінімальні вимоги

NFS Carbon - Чи не запустився

Silent Hunter 4: Wolwes of the Pacific - Hа мінімальні вимоги

В цілому, Windows 7 залишила дуже позитивні враження. Напевно, вперше Майкрософт випустила доопрацьовану ОС, на якій можна працювати не чекаючи виходу пакета оновлень SP1.

Серед плюсів можна відзначити зменшений об'єм використаної оперативної пам'яті, приємний інтерфейс, відносно низькі системні вимоги, стабільність.

Серед мінусів, як мені здається, це відсутність можливості змінити ширину панелі завдань, що важливо на маленьких диагоналях.

Коментарі до даного матеріалу Ви можете залишити ТУТ

Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки