Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Досвід використання ноутбука Acer Aspire 5738DG

зміст:

  1. вступ
  2. Дизайн, зовнішній вигляд
  3. Клавіатура, тачпад
  4. екран
  5. продуктивність
  6. Час роботи
  7. Шум, нагрів
  8. можливість апгрейда
  9. висновок

Спочатку ноутбук, про який ми з вами сьогодні поговоримо, я брав для звичайного тесту. Цікава мені модель стала з наступних причин: це був один з перших ноутбуків, що володіють можливістю відображення 3D-картинки. Причому здатність ця ніяк не пов'язана з технологією 3D Vision від NVIDIA - Acer Aspire 5738 DG побудований на базі продукту від AMD, графічної карти від ATI Mobility Radeon HD4570. Якщо ви подивіться на конфігурацію, стане зрозуміло, що платформа минулого покоління, зараз AMD для масового ринку пропонує більш потужні пристрої - про це можна почитати в другій частині цієї статті.
Тривалий огляд став статтею з серії дослідів використання, таким чином, крім особливостей ноутбука, ми поговоримо про використання ноутбука протягом тривалого терміну використання - в нашому випадку близько півроку. У статті я розповім про зовнішній вигляд ноутбука після 6 місяців використання, що з'явилися на корпусі подряпинах, одним словом, про надійність ноутбука Acer, на яку ви можете розраховувати, зважившись купити ноутбук даної компанії.

Дизайн, зовнішній вигляд

Дизайн, зовнішній вигляд

У попереднього покоління ноутбуків Асер було два основних дизайну: один злегка сплюснутий, "витончений" якщо завгодно, з металевими поверхнями, що додають строгість, а другий варіант трохи більше "пузатий", пластиковий. Дизайн моделі Acer Aspire 5538G вам може здатися знайомим, ми дійсно писали про моделі ноутбуків з схожим зовнішнім виглядом. Відмінність в кольорі корпусу - так званий колір "шампань" притаманний ноутбуків Acer, побудованим повністю на компонентах компанії AMD. На фотографіях наведені знімки, де можна порівняти обидва варіанти дизайну.

На відміну від "металевого" Aspire 5538, винуватець сьогоднішнього огляду виготовлений повністю з пластика. Ноутбук має закруглену форму, кути тут дуже плавні. Перший час корпус здається занадто "широкоформатним", а ноутбук дуже вузьким. Кришка ноутбука синя, глянцева, тут охоче залишаються відбитки. Фізичні розміри такі: 383 x 250 x 26/37 мм, вага 2.8 кг. Якщо довгий час не доглядати за поверхнею, то, можливо, в момент, коли ви все-таки зберетеся це зробити, сухою ганчіркою не вийде обмежитися. Рамка навколо екрану також глянсова, при найближчому розгляді стає помітна павутина дрібних подряпин. Область навколо і під клавіатурою матова - дана поверхня відбитки не збирає.

Область навколо і під клавіатурою матова - дана поверхня відбитки не збирає

Для опису роз'ємів і інтерфейсів з'єднання приведу їх список. Також хочеться відзначити, що всі інтерфейси розташовуються з боків, ззаду нічого немає, крім отвори для виведення тепла (вважаю, що саме тут йому і місце, в іншому випадку тепле повітря постійно дме в руку).

Бездротовий зв'язок зі світом забезпечена модулем Acer InviLink Nplify 802.11b / g, Bluetooth в нашій конфігурації відсутній.

До змісту >>>

Клавіатура, тачпад

З давніх-давен клавіатура ноутбуків Acer оснащується кнопками острівного типу. Тобто, використовується трохи інший принцип, ніж у конкурентів. Кнопки також відокремлені один від одного, проте площа між кнопками єдина, а самі клавіші як би ширяють над поверхнею. Від моделі до моделі компанія в своїх ноутбуках використовує саме таку клавіатуру, може трохи відрізнятися хід кнопок - десь він більше, десь менше. Однак різницю ви навряд чи помітите. Мені її вдалося вловити виключно тому, що два різних ноутбука Acer Aspire побували на тесті один за іншим. Ширяють клавіші мають на увазі, що під кнопками є трохи простору. З цієї причини під кнопки забивається різного роду сміття. За час використання у мене частенько траплялося, що кнопки не натискаються цілком - під клавішею виявлялася крихта або що-небудь подібне. Також шерстинки домашніх тварин дуже люблять причаїтися між кнопок. Коли настав час повертати ноутбук, мені коштувало великих зусиль повністю позбавити клавіатуру від сміття, привести її в первозданний стан так і не вийшло. У будь-якому випадку, набір текстів зручний і комфортний, до розташування кнопок звикати не доводиться, всі ключові елементи клавіатури на своїх місцях. Ключові клавіші великі, їх не довелося урізати. Мало того, виробник зумів вмістити в Aspire 5738DG також і додаткову цифрову клавіатуру. Клавіші-курсори знаходяться окремо, розташовані під правим "шифтом", їх можна виявити і в темряві на дотик.

Клавіші-курсори знаходяться окремо, розташовані під правим шифтом, їх можна виявити і в темряві на дотик

Кнопка включення знаходиться над клавіатурою, вона як би вписана в решітку, де вміщено динаміки (додаткові динаміки знаходяться на днище ноутбука). Коли ноутбук включений, кнопка підсвічується синім кольором. З протилежного боку також є програмована клавіша. Трохи нижче розташовані клавіші активації Wi-Fi і Bluetooth, мають вбудований індикатор, який блимає в такт передачі даних. Також тут є кнопка запуску фірмового ПО для резервування даних, з протилежного боку є дві кнопки регулювання гучності, по центру розташувалося отвір мікрофона.

Також тут є кнопка запуску фірмового ПО для резервування даних, з протилежного боку є дві кнопки регулювання гучності, по центру розташувалося отвір мікрофона

Тачпад у Aspire 5738DG трохи зміщений вліво відносно центру ноутбука, а також злегка заглиблений в корпус. Матеріал при цьому теж різниться фактурою: якщо площа для зап'ясть має невелику перфорацію, то сама поверхня таччпада гладка. Область прокрутки відділена опуклою смужкою. Підтримуються стандартні жести для управління: щипок для зменшення картинки, перегортання за допомогою двох пальців, також можна вертіти зображення за допомогою кругових рухів пальцями. Кнопки тачпада об'єднані в одну. Поруч знаходиться кнопка відключення: вона загоряється, коли тачпад відключений.

До змісту >>>

екран

екран

Про 15.6-дюймовий екран ноутбука необхідно розповісти трохи докладніше, так як, крім стандартних характеристик, є одна буквально унікальна можливість. Дозвіл екрану складає 1366 x 768 точок, на сайті компанії Acer також можна прочитати про значення яскравості -220 nit, часу відгуку - 8 мс і про характеристику кольору - 60%. Любителям цифр всі дані надані, оцінюйте їх самі.

Любителям цифр всі дані надані, оцінюйте їх самі

Після використання можу запевнити, що екран самий звичайний, він не вражає, але в той же час і не засмучує будь-якими сюрпризами. Тепер про особливість, а саме - про підтримку тривимірної технології TriDef 3D.

Зауважу, що дана технологія жодним чином не має відношення до розробки NVIDIA NVISION, мало того, дане рішення є несумісним взагалі ні з одним з існуючих на сьогоднішній день рішень. В цьому плані AMD поки не визначилася, яким чином буде підтримувати рух в 3D-світ. Є поки тільки таке ось рішення.

За допомогою спеціального ПО ви можете зробити настройки і вибрати той тип контенту, який збираєтеся спостерігати, тут два основних види: відео та ігри. Для відео є можливість ручного регулювання глибини зображення. На жаль, за допомогою відео-програвача TriDef 3D можна дивитися mkv-файли, та й взагалі жодного HD-ролика мені запустити не вдалося. Пробував технологію за допомогою фільму в звичайному дозволі (avi-файл). Як ви вже напевно зрозуміли, ефект стереозображення створюється, що називається, на льоту. Вражає подібна "тривимірність" лише перший час, проте, зізнаюся чесно, що більше одного фільму я так і не подивився. Ефект і враження не настільки сильні, щоб змусити себе тримати на переніссі окуляри протягом півтора-двох годин. До слова про окуляри. У комплекті їх дві пари: одні в "сучасному" стилі, а другі злегка дитячі. Оцінити їх ви можете на фотографіях.

Для ігор в режимі стерео, необхідно задіяти профілі - під кожну гру свій профіль, в програму вшиті варіанти для найвідоміших ігор. Не буду розтікатися мислію по древу, скажу лише, що такий варіант стереокартинки мені не здався повноцінним, задоволення від гри не зазнав. У підсумку, після проби тривимірність жодного разу мною задіяна була, використовував Aspire 5738DG в якості звичайного ноутбука.

У підсумку, після проби тривимірність жодного разу мною задіяна була, використовував Aspire 5738DG в якості звичайного ноутбука

До змісту >>>

продуктивність

Я користувався ноутбуком в такій конфігурації: процесор Intel Core 2 Duo T6600 2.2 ГГц, 4 ГБ оперативної пам'яті, жорсткий диск 320 ГБ, відеокарта ATI Mobility Radeon HD4570 c 512 МБ відео-пам'яті.

Суб'єктивні враження від роботи такі: описаної вище конфігурації вистачає, щоб дивитися будь-яке відео (FullHD, BD Remux), навіть в максимальній якості, навіть будучи відключеним від розетки.

Для ігор (на середніх або мінімальних настройках) така конфігурація теж підійде. Машинка класу Acer Aspire 5738 зірок з неба не хапає, але цілком вистачило продуктивності ноутбука, щоб пройти одиночну компанію Battlefield Bad Company2 на середніх налаштуваннях. Траплялися пригальмовування в сценах з великою кількістю дрібних частинок: сніг, пісок, або осколки під час вибухів. Щоб грати в многопользовательском режимі, довелося "збавити" графіком до мінімуму, але і в такому режимі отримати задоволення від гри можна. Modern Warfare2 на максимумі видавав близько 20 кадрів в секунду.

Наведу список ПО, що поставляється в комплекті:

До змісту >>>

Час роботи

Коли ноутбук до мене тільки потрапив, час роботи склало: показ відео протягом 2 годин, робота з текстом трохи більше 3 годин. Після активного використання протягом п'яти місяців акумулятор злегка "сів". Його заряду вистачало максимум на півтори години відео або два з половиною години роботи з текстом та інтернетом.

Для повної зарядки батареї потрібно близько 1 години 20 хвилин.

До змісту >>>

Шум, нагрів

Параметри нагріву і шуму прийнятні, ніяких несподіванок. Під час тесту підставки під ноутбук від Logitech був проведений завмер температури компонентів за допомогою софта. Результат нижче на скріншоті.

До змісту >>>

можливість апгрейда

можливість апгрейда

Слоти для оперативної пам'яті, заховані за окремим люком, всі зайняті. Хоча не думаю, що вам незабаром знадобиться збільшувати пам'ять: встановлено, нагадаю, 4 ГБ. До інших компонентів мені так і не вдалося дістатися: на перший погляд здається, що відкрутивши кришку, можна поміняти HDD, однак на практиці кришку повністю зняти не вдалося.

До змісту >>>

висновок

Незважаючи на те, що за час підготовки даної статті встигло змінитися покоління ноутбуків, актуальність Acer Aspire 5738DG нікуди не пропала. Справа в тому, що зазвичай ноутбуки залишаються в одному і тому ж сегменті навіть зі зміною поколінь. Тобто, якщо озирнутися на завдання, які повинен бути виконувати портативний ПК - перегляд HD-фільмів, гри з середніми настройками графіки - то вам треба виділити 30-40 тисяч рублів. Варіанти стосуються виключно дизайну, часу роботи від батареї (тут досить сильна різниця може бути, в залежності від платформи). Винуватця сьогоднішньої статті, Acer Aspire 5738DG, все ще можна знайти в продажу: орієнтовна ціна становить 29 тисяч рублів.

Що стосується надійності ноутбуків Acer, то досвід експлуатації показав: після тривалого і активного використання ноутбук не сильно постраждав зовні, характеристики і стабільність роботи не погіршились. Можна сказати, що Aspire 5738TG витримав перевірку боєм. Ось тільки стерео або 3D-екран тут абсолютно не потрібний - це розвага буквально на пару годин, потім ви навряд чи будете ним користуватися.

До змісту >>>

Автор: Ігор Сопрунов

Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки