Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Огляд смартфона Samsung i9100 Galaxy S II. Флагман «з майбутнього»

  1. Дизайн
  2. Роз'єми і елементи управління
  3. Комплект поставки
  4. екран
  5. Камера
  6. Специфікація
  7. тестування продуктивності
  8. ПО
  9. Висновок

В кінці весни платформа Android зуміла обзавестися смартфоном, сміливо претендують на звання кращого В кінці весни платформа Android зуміла обзавестися смартфоном, сміливо претендують на звання кращого. Без будь-яких застережень, просто кращого мобільного телефону на даний момент в світі. Заявка вийшла гучного і небезпідставну. Авторство її належить компанії Samsung, яка випустила свій флагманський смартфон i9100 Galaxy S II.

Новинці не вдалося перевершити за ажіотажного попиту версії iPhone, здатні за кілька днів продаватися мільйонами примірників. Все-таки маркетингові таланти Стіва Джобса все ще помітно випереджають корисні властивості його iPhone. Проте, це ніяк не позначилося на простих і зрозумілих споживачеві переваги альтернативного представника еліти світу мобільних телефонів.

До Galaxy S II неодноразово можна застосувати термін «самий». Це найтонший смартфон, не тільки на Android. Володар найтехнологічнішого екрану Super AMOLED Plus. В кінці-кінців, це найлегший смартфон з діагоналлю в 4.3 дюйма. Galaxy S II - один з найбільш продуктивних смартфонів на ринку, він має двоядерним процесором з частотою 1.2 ГГц і найпотужнішим графічним чіпом Mali-400 MP власного виробництва Samsung.

Тема ми вибрали не випадково. В огляді HTC Sensation зазначалося, що його потужності з непоганим запасом вистачає для найбільш ресурсоємних додатків Android. Забігаючи наперед, скажемо, що після випробувань Galaxy S II позначилася ситуація іншого характеру - апаратна частина смартфона просто випереджає свій час, навіть в найближчі рік-півтора (вельми пристойний термін за мірками мобільної індустрії) не передбачається розробок, здатних повністю завантажити смартфон Samsung.

Дизайн

Говорячи про виконання екстер'єру смартфона, на перший погляд логічною виглядає відсилання до Samsung i9000 Galaxy S, попереднику об'єкта нашого огляду. На другий погляд стає зрозуміло, що Galaxy S II пішов занадто далеко від свого «батька», щоб проводити наочні паралелі. Різницю видно в будь-якому компоненті, будь то зовнішній вигляд в цілому або елементи дизайну зокрема. Samsung вдалося впоратися з головною проблемою телефону, який володіє настільки великою діагоналлю - громіздкими габаритами. Як ми вже згадували, це найтонший і легкий смартфон в своєму класі, що автоматично відзначаєш, коли апарат потрапляє в руки. Вага дійсно ледь відчувається на долоні, що перший час здається незвичним при зіставленні його з розмірами Galaxy S II.

Як і раніше, Samsung рішуче протестує проти використання в своїх телефонах металевих елементів. Не варто забувати, що у продуктивних смартфонів ще не вирішена проблема нагріву верхній частині корпусу при виконанні ресурсоємних завдань. І саме металеві деталі корпуса здатні більш довгий час відводити і утримувати небажане тепло. Всі елементи корпусу виконані з якісного пластика, так як вся лицьова частина телефону зайнята екраном, мова переважно ведеться про тильній частині апарату. Тут Samsung є за що потиснути руку. Не секрет, що з огляду на огляд до смартфонів часто кочує одна і так же претензія - різного ступеня маркость і привабливість відбитків пальців.

Фахівці Samsung пішли гранично простим, як і все геніальне, шляхом. Практично всю задню частину смартфона займає матова кришка, суб'єктивно напрошується на визначення «прогумований пластик». Рифлена ячеистая поверхню «вбиває» навіть не двох, а трьох «зайців». По-перше, про маркості власникам даної моделі піклуватися не доведеться. По-друге, вирішена проблема навіть натяків на скрипи і люфти - кришка є тонкою і покриває лише частину поверхні. Тобто на відміну від переважної більшості інших смартфонів в Galaxy S II відсутні варіації на тему «расчехленія» телефону на «тушку» і велику задню кришку. По-третє, запроваджене новаторство надає телефону свіжий вигляд і помітно виділяє його на тлі колег по цеху. Натяків на можливість появи з часом подряпин і потертостей нам виявити не вдалося.

Частину займає практичний пластик, співзвучний по своїй міцності і стійкості до зовнішнього впливу в ключі з іншими частинами корпусу.

Частину займає практичний пластик, співзвучний по своїй міцності і стійкості до зовнішнього впливу в ключі з іншими частинами корпусу

Тримати Galaxy S II в руці зручно, не в останню чергу завдяки розглянутої нами вище кришці, що запобігає ковзанню. Через великого екрану користуватися смартфонам з повним комфортом вдасться не всім - форм-фактор 4.3 дюйма все-таки зіграв свою кілька негативну роль. Справа в тому, що утримуючи апарат однією рукою, часто не вдається дотягнутися до всіх кутів екрану, не змінюючи положення кисті. Незважаючи на факт присутності цього моменту, за час тестування скільки-небудь помітних незручностей він не заподіяв.

Передня частина Galaxy S II, зайнята екраном Super AMOLED Plus і захисним покриттям Gorilla Glass, також мінімально притягує сліди користування. На прикладі LG Optimus Black раніше ми переконалися, що через бюджетну виконання дисплей буває вкрай привабливий до слідів використання, причому неприємно помітних як на білому, так і на чорному тлі під час роботи телефону.

Задня частина телефону піднята знизу, щоб надати корпусу додаткову ергономічність і стійкість по ходу використання.

Резюмуючи про дизайн смартфона Samsung, не можна не згадати про претензії Apple до запозичення елементів корпусу iPhone. На наш погляд, підстави для цього відсутні, об'єднує смартфони хіба що сам клас мобільних телефонів з сенсорним екраном, який автоматично має на увазі ряд схожих елементів дизайну.

Роз'єми і елементи управління

Роз'єми і елементи управління

На відміну від LG і HTC, інженери Samsung не стали піддаватися моді на чотири сенсорних кнопки управління в нижній частині передньої панелі. Вдалий вибір, адже кнопки можна запросто переплутати «наосліп» і просто випадково зачепити, до того ж в темряві доводиться зайвий раз торкатися екрана, щоб активувати їх підсвічування.

Вдалий вибір, адже кнопки можна запросто переплутати «наосліп» і просто випадково зачепити, до того ж в темряві доводиться зайвий раз торкатися екрана, щоб активувати їх підсвічування

Залишившись вірною собі, Samsung пропонує класичну для своїх Android-смартфонів розстановку клавіш. Таких є всього три: фізична по центру і по одній сенсорної з боків. Центральна кнопка відповідає за повернення до робочого столу і видає список запущених додатків при утриманні. Права клавіша відповідає за повернення до попереднього екрана, а ліва викликає меню системи. Підсвічування присутній, але навіть без неї помилитися в управлінні проблематично.

Підсвічування присутній, але навіть без неї помилитися в управлінні проблематично

У верхній частині екрану зазвичай розташовані проріз динаміка, фронтальна камера і датчик освітлення / наближення.

У верхній частині екрану зазвичай розташовані проріз динаміка, фронтальна камера і датчик освітлення / наближення

Правий бік Galaxy S II оснащений клавішею блокування екрану. На відміну від інших моделей, де кнопка розташована на верхньому торці (смартфони HTC, LG), таке розташування здається нам більш інтуїтивним і забезпечує швидке включення / вимикання апарату без зміни положення вказівного пальця.

На відміну від інших моделей, де кнопка розташована на верхньому торці (смартфони HTC, LG), таке розташування здається нам більш інтуїтивним і забезпечує швидке включення / вимикання апарату без зміни положення вказівного пальця

Зліва знаходиться здвоєна кнопка регулятора гучності. Вона зручно управляється з одного руки, клавіші середньої жорсткості вимагають додатки невеликого зусилля, а значить, не будуть у скрутному становищі випадково.

Вона зручно управляється з одного руки, клавіші середньої жорсткості вимагають додатки невеликого зусилля, а значить, не будуть у скрутному становищі випадково

На верхньому торці присутній рядовий роз'єм 3.5 мм для підключення гарнітури або навушників.

5 мм для підключення гарнітури або навушників

Нижній торець обійшовся портом microUSB, розташованим в центрі, через нього здійснюється підключення до комп'ютера і зарядка від мережі. Також тут можна знайти отвір мікрофона.

Також тут можна знайти отвір мікрофона

Задня частина смартфона зустрічає нас уже знайомої рифленою кришкою, що обрамляє 8-мегапіксельну камеру зі світлодіодним спалахом. Динамік виявився знизу, причому вигнута конструкція апарату не дасть заглушити його на плоскій поверхні.

Динамік виявився знизу, причому вигнута конструкція апарату не дасть заглушити його на плоскій поверхні

Щоб дістатися до «нутрощів» Galaxy S II, необхідно підчепити і зняти кришку. Після здійснення процесу вона починає викликати певні побоювання, так як здається занадто тонкої і неміцною. Загалом, дбайливе поводження їй точно не завадить.

Загалом, дбайливе поводження їй точно не завадить

Під кришкою розташовані слоти для SIM-карти і додаткової пам'яті на карті microSD. Остання потребують зняття акумулятора для установки.

Комплект поставки

Комплект поставки

На тестування смартфон надійшов в повному комплекті, включаючи фірмову коробку. З неї і хотілося б почати - над упаковкою явно попрацювали дизайнери, а інакше і бути не могло для такого дорогого апарату. Як матеріал обраний приємний на дотик матовий картон з нанесеним блискучим назвою смартфона, на нижньому боці вказані основні характеристики Galaxy S II.

Як матеріал обраний приємний на дотик матовий картон з нанесеним блискучим назвою смартфона, на нижньому боці вказані основні характеристики Galaxy S II

Крім самого смартфона в комплекті виявлені кабель для з'єднання з комп'ютером, зарядний пристрій і стереогарнітура. Пересічний слухач залишиться задоволеним якістю звуку в гарнітурі, задуматися про її зміні варто лише при виборі «вух» набагато більш «меломанським» рівня.

екран

Ознайомитися з Galaxy S II варто хоча б тому, що в апараті встановлений найбільш досконалий на даний момент екран в світі, а саме - Super AMOLED Plus. Попит на нього настільки великий, що поки Samsung не може в повній мірі задовольнити потреби власного виробництва, зайвий раз підтверджуючи своє міцне становище в якості мобільного інноватора.

Super AMOLED Plus є другим поколінням передових екранів Samsung. Колишня піксельна матриця PenTile RGBG піддалася удосконалення шляхом збільшення числа субпикселей з 8 до 12, внаслідок чого картинка закономірно стала більш чіткою і природної. Також крім зменшення товщини і підвищення яскравості енергоспоживання було знижено на 18%. Нарешті, замість застосування окремого верхнього шару реєстрації дотиків він був повністю інтегрований в цілісний екран.

Дозвіл екрану Galaxy S II становить 480x800 при діагоналі 4.3 дюйма, відображається 16 мільйонів квітів. Звичайно, не обійшлося без підтримки мультитач-функцій. У наших руках вже побував HTC Sensation з технологією S-LCD, крім того ми мали можливість вивчити екранні досягнення LG на прикладі LG Optimus Black з IPS-матрицею за технологією NOVA. Суб'єктивно Galaxy S II можна назвати беззаперечним переможцем гонки дисплеїв, у всіх трьох апаратах зображення демонструвалося на порівняти високому рівні.

Хіба що апарат Samsung виявився на «корпус» попереду щодо кутів огляду. Без зайвого прикрашену можемо з упевненістю сказати - їх просто немає. Тобто ви можете вибрати абсолютно будь-яку точку огляду і ні втратите ні краплі яскравості і колірної гами. Перешкодою стане тільки спотворення об'єктів в повній відповідності з просторовими законами геометрії.

У мобільних телефонах преміум-сегмента правилом хорошого тону стало присутність захисного скла Corning Gorilla Glass. Об'єкт нашого огляду не став винятком, тому потенційні покупці Galaxy S II мають можливість без будь-яких наслідків дряпати скло ножем або із зусиллям бити металевими предметами. У «спрощеному» буденному варіанті це означає відсутність потреби в зберіганні смартфона в чохлі. Нагадаємо, основну частину задньої кришки займає пористий пластик з відсутністю схильності до подряпин.

Камера

Камера

Як і годиться краще смартфону окремо взятого виробника, в Galaxy S II встановлена ​​не тільки тильна 8-мегапіксельна камера, але і 2-мегапіксельна фронтальна. Для управління процесом зйомки основною камерою передбачений повний перелік налаштувань для самого вимогливого фотолюбителя. Дозвіл варіюється від 640х480 до 3264х2448 пікселів, доступні встановлені параметри різних режимів зйомки, накладення ефектів, регулювання балансу білого, вибір показника ISO.

Дозвіл варіюється від 640х480 до 3264х2448 пікселів, доступні встановлені параметри різних режимів зйомки, накладення ефектів, регулювання балансу білого, вибір показника ISO

У камері передбачений автофокус, в допомогу також пропонується автоматична контрастність, установка сітки і навіть тег GPS для встановлення місця зйомки.

У тестових знімках смартфон показав себе як непогана заміна середньої «цифромильниці». Чіткість, насиченість і контрастність зображень дозволяють не турбуватися за рівень кадрів. Причепитися можна хіба що до невеликого прагненню камери прикрасити дійсність, поміченого нами при зйомці листя. Навіть якщо вона втратила «блиск» і яскравість, Galaxy S II все одно видасть в кадрі свіжу річну траву або «окантовку» дерев. До честі камери, незважаючи на це переграв зображення зовсім здаються.

До честі камери, незважаючи на це переграв зображення зовсім здаються

Фронтальна камера показала цілком передбачуваний результат, її рівня вистачить хіба що на використання в якості цифрового дзеркала.

Специфікація

Яким би привабливим не здавалося виробникам вищий ешелон ринку смартфонів, під визначення кращих поки підходять за все два телефони: Samsung Galaxy S II і HTC Sensation. Останній вже піддавався нашому пильному вивченню і порівнянню з моделлю Samsung. Зараз, після того як обидва смартфона побували у нас в руках, можна більш конструктивно розглянути їх недоліки та переваги щодо один одного.

Переглядаючи характеристики практично відразу ж виявляємо швидкісне перевагу Galaxy S II, здатного «розігнатися» до 21.0 Мбіт / с в мережах HSDPA проти 14.4 Мбіт / с Sensation. Наступний «плюс» помічений в підтримці технології бездротового обміну даними NFC. За фактом в Galaxy S II вона відсутня, опциональная можливість була заявлена ​​ще навесні, але з тих пір про відповідну версії моделі ніде не згадувалося. В СНД (та й взагалі в світі) сервіси NFC поки мало розвинені, щоб говорити про критичну потреби в її апаратної підтримки.

Нижче будуть приведені результати тестування продуктивності, а поки вивчимо залізний »фактор« на папері ». У Galaxy S II встановлено графічний чіп ARM Mali-400 MP, що став першим багатоядерним рішенням для мобільних пристроїв. Він включає чотири обчислювальних ядра і здатний обробляти вершинні шейдери. Протистоїть йому чіп Adreno 220, який може похвалитися анонсованої на початку року установкою більш ніж на 60 смартфонів. Безпосередньо процесори «зовні» виглядають порівнянними, працюючи на ідентичних частотах з однаковою кількістю ядер.

Решта параметри оперативної і «фіксованою» пам'яті однозначно формують перевага на боці Galaxy S II. Смартфони такого рівня мають на увазі відтворення відео формату HD і установку громіздких ресурсномістких ігор, що ніяк не вкладається в пропонований Sensation 1 Гбайт пам'яті. Її оперативна частина, на 232 Мбайт поступається Galaxy S II, також явно програє супернику.

Процес фотозйомки основний тиловий камерою за характеристиками повинен принести однаковий результат в обох випадках, але фронтальна зйомка виграє у Galaxy S II за рахунок 2-мегапіксельної камери.

В абсолютному вираженні акумулятор моделі Samsung здається більш ємним, але в залежності від оптимізації прошивки і апаратної частини фактичне витрачання енергії може відрізнятися. Тому за відсутності необхідних замірів не будемо гадати про час автономної роботи смартфонів.

Фінальним акордом значаться габарити, цілком і повністю знаменують перевага Galaxy S II. Це найтонший Android-смартфон, алюмінієва кришка Sensation ставить модель в ще більш вразливе становище, додаючи їй вагу.

Оглядаючи Sensation, ми припускали як безумовного гідності моделі фірмову оболонку Sense 3.0. Забігаючи вперед, можемо з упевненістю сказати - на тлі Sense розроблений Samsung інтерфейс TouchWiz виглядає м'яко кажучи непереконливо.

Як бачимо, до достоїнств Sensation відноситься хіба що програмне виконання, але наскільки виправдана плата за високий рівень юзабіліті смартфона? Різниця у вартості становить близько $ 60 на користь Galaxy S II. На наш погляд цей фактор додає очко і без того виграшного становища апарату Samsung. Адже якщо програмне забезпечення схильне доопрацювання, то апаратне наповнення телефону носить фіксований характер.

тестування продуктивності

Ми вже зуміли попередньо оцінити шанси на перемогу в битві Galaxy S II і Sensation, настав час фактично подивитися, який з апаратів забезпечить найкращу продуктивність.

У тесті Smartbench як редакції 2010, оскільки і 2011 року, були отримані повністю ідентичні результати. Бенчмарк вимірює загальну продуктивність системи і її «ігровий індекс», в обох випадках з помітним відривом попереду виявився Galaxy S II. Поки ми не дісталися до ізольованого порівняння процесорів, перевага в 2.7 рази по загальній продуктивності і в 1.7 рази по ігровій пояснюється більш потужним графічним чіпом і кращої програмної оптимізацією.

7 рази по ігровій пояснюється більш потужним графічним чіпом і кращої програмної оптимізацією

Більш комплексний AnTutu System Review буквально кладе Sensation «на лопатки». Нагадаємо, у випадку з HTC виміри робилися на інженерному зразку. Найбільш очевидними здаються результати порівняння роботи пам'яті пристроїв, різниця майже в 30% співмірна їй же за абсолютними значеннями в смартфонах.

Sensation практично вдвічі поступився в загальній продуктивності, підтвердивши вимірювання попереднього тесту. Тривимірні алгоритми даного бенчмарка явно занадто складні для смартфона HTC, чия продуктивність в 6.5 (!) Разів нижче Galaxy S II. Чи не краще справи йдуть з 2D, де смартфон Samsung лідирує з відривом у 2.2 рази.

Тест CPU Float вийшов поганою рекламою для речового співпроцесора Qualcomm MSM 8260. Обчислення з плаваючою точкою дають чітке уявлення про те, наскільки більш досконалим виглядає SoC-рішення Samsung Exynos 4210. Недарма на його сторінці зазначається можливість використання на повноцінних нетбуках.v

v

І знову ми звертаємося за вимірами до бенчмарку, який розраховує кількість операцій з плаваючою крапкою в секунду, але вже з видачею рівня в мегафлопс. З огляду на, що тест оцінює «чисту» обчислювальну потужність процесора, показник Sensation виглядає більш прийнятно, але все ж в залежності від числа потоків відстає на 15-30%.

З огляду на, що тест оцінює «чисту» обчислювальну потужність процесора, показник Sensation виглядає більш прийнятно, але все ж в залежності від числа потоків відстає на 15-30%

На відміну від процесора, графічного чіпу в популярному тесті Quadrant відновити честь не вдалося, поступка в 2.4 рази навряд чи дозволить рішенням Qualcomm завоювати серця виробників смартфонів проти ARM Mali-400 MP в класі hi-end. Навіть незважаючи на те, що здатні «по повній» завантажити графічні прискорювачі програми поки не видно.

Навіть незважаючи на те, що здатні «по повній» завантажити графічні прискорювачі програми поки не видно

Трохи кращі справи з самим що ні на є практичним графічним полігоном - грою Quake 3, успішно портований на Android. Вбудований бенчмарк повернув шанси Sensation на відсутність розгромного програшу Galaxy S II. На прикладі культової гри можна бачити, наскільки (якщо можна так сказати про тести) суб'єктивним буває алгоритм прорахунку здібностей смартфона в синтетичних бенчмарках і реальних додатках.

На прикладі культової гри можна бачити, наскільки (якщо можна так сказати про тести) суб'єктивним буває алгоритм прорахунку здібностей смартфона в синтетичних бенчмарках і реальних додатках

Rightware BrowserMark - один з нових тестів в нашому арсеналі, він вимірює продуктивність браузерів на різних платформах. Незважаючи на удавану практично рівність результатів, стверджувати оне ми не будемо за відсутності вимірювань на інших смартфонах і як наслідок неможливість точного масштабування показників. Втім, не зайвим буде припустити опору тесту на якість мобільних систем і їх оболонок, тому випередження Sensation має бути обумовлено якісної опрацюванням Sense 3.0.

Втім, не зайвим буде припустити опору тесту на якість мобільних систем і їх оболонок, тому випередження Sensation має бути обумовлено якісної опрацюванням Sense 3

Ще одним браузерні бенчмарком в нашому огляді став SunSpider JavaScript, який його розробники називають найбільш «правильним» і збалансованим серед аналогів. Більш швидка робота Galaxy S II знову обійшлася без дворазового випередження, бо свідчить про упорі на програмну складову, а не продуктивність апаратної частини смартфонів.

Детальне дослідження продуктивності дає набагато більш однозначний висновок, що можна було припускати після порівняльної таблиці специфікацій. Відзначимо важливий момент - HTC Sensation прекрасно справлявся з усіма найбільш передовими ігровими розробками, присутніми на Android, не кажучи про відео 1080p. Однак виявлений серйозний розрив у продуктивності при порівнянній вартості моделей робить Galaxy S II трохи більш виправданим вибором, здатним забезпечити гідну продуктивність на далеку перспективу платформи Android.

ПО

На порядку залишається лише програмне оформлення Galaxy S II. Отже, за прикладом інших виробників у Samsung є власна фірмова оболонка TouchWiz, представлена ​​в нашому випадку в останній, четвертій версії. Основою для неї служить Android 2.3. До слова, TouchWiz 4 вперше встановлений саме на героя нашого огляду.

Зустрічає нас екран блокування, що показує поточний час і дату. Для його зняття необхідно провести дотик від низу до верху, з урахуванням розмірів екрану Samsung могла б скоротити обов'язкове відстань, іноді доводиться повторювати жест по кілька разів.

Основний екран пропонує вибір з семи «столів», з них три заповнені варіантами ярликів і віджетів за умовчанням. Незалежно від вибору в нижній частині екрана розташовуються кнопки доступу до телефону, списку контактів, повідомлень і додатків. На робочому столі можуть розташовуватися як папки з ярликами, так і самі ярлики або віджети. З останніми у Samsung якось не склалося.

З останніми у Samsung якось не склалося

Доступний асортимент дивує своєю скупістю і відсутністю по-справжньому корисних «повідомнику». Зате виявляється незрозуміла любов розробників до годинника - вони в віджети представлені в трьох варіаціях. Також на наш погляд деякі віджети могли б бути меншими в розмірах і не займати одноосібно адже екран.

Позитивні емоції викликає верхня панель повідомлень. За прикладом LG Optimus UI тут розташовується швидкий доступ до включення / вимикання різних способів зв'язку, що помітно зручніше закладки «швидких налаштувань» в HTC Sense.

В меню програм видно нестандартний підхід до перегортаю, яке здійснюється горизонтально, а не вертикально. Виходить дійсно зручніше, якби не одне «але». Запропонувавши групувати ярлики по папках, Samsung забула про інші способи сортування програм. Як HTC, так і LG кожен в своєму ключі групують системні і встановлені додатки, Samsung же навіть близько не може зрівнятися з ними в цьому відношенні.

Як HTC, так і LG кожен в своєму ключі групують системні і встановлені додатки, Samsung же навіть близько не може зрівнятися з ними в цьому відношенні

Із встановлених сервісів виділяється група «Hub»: Social Hub, Music Hub, Readers Hub і Game Hub.

Всього присутні шість екранів з ярликами, як і в випадку з основним меню в нижній частині розташований швидкий доступ до телефонних функцій.

Електронна пошта налаштовується в двох варіантах - для довільного провайдера і сервісу Gmail. З ресурсів Google також присутній сервіс Talk.

З ресурсів Google також присутній сервіс Talk

Використання смартфона в якості щоденника покладено на додатки «Завдання» та «Нотатки». У першому випадку призначаються необхідні до виконання завдання з установкою пріоритету, нагадувань і термінів виконання, а в другому формуються поточні довільні записи.

Що Samsung дійсно вдалося, так це організація управління відбуваються в телефоні процесами. «Диспетчер завдань» дозволяє швидко відстежити (і закрити) всі запущені сервіси, видалити встановлені програми і проконтролювати стан оперативної або основної пам'яті.

«Диспетчер завдань» дозволяє швидко відстежити (і закрити) всі запущені сервіси, видалити встановлені програми і проконтролювати стан оперативної або основної пам'яті

Телефонні обов'язки Galaxy S II організовані зручніше, ніж в Sense знову ж таки завдяки системі закладок для швидкого переходу до текстових повідомлень, журналу дзвінків або ж списку контактів.

Текстові повідомлення формується в воістину ємному діалозі, де знайшлося місце і екранній клавіатурі, і полю одержувача з «тілом» послання.

Особливе місце в TouchWiz відводиться голосовому взаємодії. Поряд з традиційним голосовим пошуком реалізована функція «Голосове управління», звідки відкривається доступ (природно, голосовий) до ряду задач телефону.

З ексклюзивних сервісів Samsung виділяються AllShare і Kies air. Найбільш корисним для буденних завдань є Kies air, що дозволяє через Wi-Fi управляти всім контентом на телефоні, включно з контактами. Найближчою аналогією до нього напрошується PC Suite від Nokia. AllShare являє собою як провідний, так і бездротової спосіб транслювання мультимедійного контенту з Galaxy S II на інший пристрій на зразок комп'ютера, телевізора або навіть іншого телефону. Таким чином при підключенні до телевізора смартфон перетворюється на повноцінний HD-медіабокс.

Клавіатура в TouchWiz застосовується звичайно ж «нестандартна». Вона порівнянна по комфорту з фірмовими рішеннями інших розробників і швидше за все не викличе у користувача бажання встановлювати сторонні додатки для введення. Підтримується як традиційний набір, так і метод Swype, коли палець невідривно переміщається по буквах, а система самостійно формує «набирається» слово.

Серед програм «для галочки» реалізовані диктофон, будильник, календар і калькулятор.

Серед програм «для галочки» реалізовані диктофон, будильник, календар і калькулятор

Трохи більшу увагу заслуговує радіо, де настройка по частотах відбувається обертанням віртуального «механічного» регулятора. Для запам'ятовування і оперативного вибору знизу присутня панель зафіксованих частот.

Доступ до зображень як завжди починається з пункту «Галерея», де розсортовані по папках все зображення з карти пам'яті і зроблені з камери знімки.

Цікаво, що мозаїка зображень трохи відхиляється слідом за зміною положення смартфона.

Редагування здійснюється або через невеликий арсенал засобів переглядача, або в окремому додатку з непоганим набором ефектів.

Редагування здійснюється або через невеликий арсенал засобів переглядача, або в окремому додатку з непоганим набором ефектів

Список відео формується у відповідному меню, плеєр Samsung вигідно відрізняється настройками кольору та яскравості, а також пунктом управління субтитрами.

Не обійшлося без невеликого редактора відео.

Сортування музики, так само як і сам плеєр по суті мало відрізняються від модифікація HTC і LG, швидше за пропонуючи особистий погляд Samsung на візуальне оформлення різних меню.

Сортування музики, так само як і сам плеєр по суті мало відрізняються від модифікація HTC і LG, швидше за пропонуючи особистий погляд Samsung на візуальне оформлення різних меню

Налаштування смартфона цілком стандартні, інтерес викликає хіба що опція нахилу, коли наближення або видалення смартфона запускає масштабування перегляду зображень і веб-сторінок.

До вбудованому браузеру претензій немає, так само як і приписати йому якісь відмінні риси не вийде.

У TouchWiz знайшлося місце цікавим моментам, але їх поки недостатньо для конкуренції з оболонками LG і HTC, зарекомендували себе такими відмітними рисами як потужна підтримка локальних сервісів або ж стильне візуальне оформлення.

Висновок

Samsung Galaxy S II не потребує скрупульозного підведенні підсумків. Висновки напрошуються самі собою і можуть здатися навіть надмірно позитивними. За великим рахунком недоліки у флагманському пропозиції Samsung відсутні. Це збалансоване рішення, яке не стільки увібрало в себе досвід виробника, скільки яке показало його здатність до підкорення нових, як би пафосно це не звучало, вершин. Чи варто Galaxy S II співвідношення ціни і якості? Безумовно, варто. Виконання смартфона, а також його не по роках потужна начинка дозволять власнику даного апарату не піклуватися про віяння мобільної моди як мінімум кілька років.

Не менш актуальне питання - наскільки сильні виявилися позиції Samsung після того як в світ вийшов HTC Sensation? Докладне порівняння залишає «бійця» HTC далеко позаду і якщо з перевагою у виконанні самого телефону ще можна посперечатися, то наведені цифри щодо зводять Galaxy S II на велику висоту. Єдиним вразливим місцем Samsung виявилася програмна оболонка, але як ми вже відзначали, її доопрацювання може бути справою часу, тоді як апаратна платформа при інших рівних залишиться незмінною.

Об'єктивно поки не видно причин, за якими Samsung слід було б піклуватися про підготовку наступника Galaxy S II. Навіть нинішня хвиля топових смартфонів з Android представлена ​​буквально кількома пристроями, тоді як анонсовані апарати не вражають особливостями, здатними серйозно похитнути позиції флагмана Samsung.

Смартфон Samsung Galaxy S II надано компанією Samsung

Як бачимо, до достоїнств Sensation відноситься хіба що програмне виконання, але наскільки виправдана плата за високий рівень юзабіліті смартфона?
Чи варто Galaxy S II співвідношення ціни і якості?
Не менш актуальне питання - наскільки сильні виявилися позиції Samsung після того як в світ вийшов HTC Sensation?
Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки