Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Blackberry Q10: ще не дозрів або вже перезріло?

  1. Передмова Мій батько вже давно придивлявся до апаратів від фірми Blackberry, навіть заходила мова...
  2. Зовнішній вигляд, матеріали, керуючі елементи, збірка
  3. Габарити
  4. екран
  5. Перші миті використання
  6. Магазин додатків, Android
  7. Імпорт інформації, інтеграція
  8. встановлене ПЗ
  9. Особливості Blackberry OS 10.2
  10. екран Блокування
  11. Висновок
  12. Камера
  13. продуктивність
  14. автономність
  15. Висновок
  16. Ціна
  17. Найближче майбутнє

Передмова

Мій батько вже давно придивлявся до апаратів від фірми Blackberry, навіть заходила мова про те, що на роботі для безпеки листування всім видадуть телефону відповідної компанії (роботодавець в якійсь мірі американський). Але час минав, «Ожину» не видавали, а в руках батька лише змінювалися кнопкові Nokia.

Мені самому телефони Blackberry завжди імпонували по ряду причин:

  • Всіма хвалена клавіатура;
  • Діловий \ стильний дизайн;
  • Налагоджена робота з великими обсягами листів;
  • Сотні людей з Blackberry, яких я бачив у поїздках по світу.

Сподіваюся, вам стало зрозуміло, що мені був глибоко симпатичний ідеалізований образ пристрою канадської фірми, а не щось конкретне.

Приблизно два місяці тому я гортав розділ «deals» на сайті ebay.com з метою вигідно прилаштувати купон на знижку, розглядаючи красиві фото смартфонів, звернув увагу на різноманітність пропозицій зі словом Blackberry в заголовках. Тут же вирішив оповістити батька про вигідній пропозиції і можливості без особливих фінансових втрат спробувати Blackberry на смак.

Моя пропозиція була зустрінута зацікавленістю, але каменем спотикання стало те, що батько не захотів чекати 2-3 тижні до отримання смартфона і сам шукати майстра, який завдасть гравіювання (мова йшла вже про Q10). Я побіжно простудіював пропозиції в інтернеті, знайшов апарат чорного кольору з підтримкою 4G і кустарно нанесеної гравіюванням (інший і не буває, офіційних поставок немає і не передбачається) за прийнятною ціною і купив його.

З моменту покупки я встиг близько 4 тижнів використовувати його в ролі основного телефону. Трохи нижче я поділюся з вами моїми враженнями. Прошу вибачення, це не огляд в повноцінному сенсі, а досвід використання, що переходить в певні моменти в відвертий «потік свідомості».

Комплектація

Розглядаючи Q10 кращий кнопковий смартфон для солідних людей, які не в «злих птахів» в вільну хвилину грають, а розгрібають десятки постійно валяється і Валя поштових повідомлень, хочеться в коробці до нього знайти чохол і гарнітуру, але чудес не буває. Спасибі Blackberry хоча б за непогані навушники.

Разом, в комплекті у нас:

  • Телефон;
  • Навушники;
  • USB кабель (80 см) і перехідник для розетки;
  • Інструкції та буклети.

Телефон;   Навушники;   USB кабель (80 см) і перехідник для розетки;   Інструкції та буклети

Я був дещо розчарований кабелем USB довжиною в 80 см - дуже короткий у порівнянні з усіма іншими (іноді незручно використовувати).

Зовнішній вигляд, матеріали, керуючі елементи, збірка

Саме зовнішній вигляд бачився одним з основних достоїнств майбутньої покупки. При розпакуванні все так і сталося: солідне, в міру важкий пристрій, що відсилає нас до ідеалу Blackberry-будови -]]> Bold 9900]]> (праворуч).

Без змін в еру все більшого поширення смартфонів без клавіш, звичайно, не обійшлося:

  • Екран став більше - він сенсорний, з ним можна і потрібно взаємодіяти;
  • Екран просто так більше стати не міг - пропали кнопки прийому виклику \ закінчення і т.п .;
  • З'явилася кнопка виклику голосового помічника (не відстають канадці від сучасних тенденцій).

Клавіатура дуже зручна: ходу клавіш досить для швидкого та комфортного друку. Канадці зробили невеликий скіс на кожній з половин клавіатури, тому максимально ефективно набирати текст виходить двома руками. Кнопки начебто звернені (повернені) до ваших великих пальцях при наборі. Для порівняння я тиждень використовував Nokia Asha 302: хід клавіш тугий, вони менше за розміром і розташування знаків відрізняється. Мені більше сподобалася клавіатура Q10, хоча я б в результаті вибрав сенсорну клавіатуру, будь то стандартну iOS або]]> Fleksy]]> на Android.

Задня поверхня телефону виконана з «софт тач» пластика, стилізованого під карбон. Він дуже приємний на дотик, сліди від відбитків на ньому не залишаються. За місяць використання задня поверхня залишалася в ідеальному стані. Зазначу, що на моєму екземплярі кришка нещільно прилягала до основної частини апарату (хоч це і було помітно вкрай рідко і при належній увазі).

В іншому все стандартно для смартфонів Blackberry останнього часу:

  • Два мікрофона (знизу і зверху);
  • Слот під Micro-SIM і SD-карту пам'яті.

У телефону 3 роз'єму:

  • 3.5 мм для навушників;
  • Micro-USB для синхронізації з ПК і зарядки;
  • Micro-HDMI для виведення зображення.

5 мм для навушників;   Micro-USB для синхронізації з ПК і зарядки;   Micro-HDMI для виведення зображення

Побачивши роз'єм Micro-HDMI, не варто радіти, так як це досить марна річ в рамках використання Q10: зображення виводиться на екран пристрою компаньйона з тим же дозволом і співвідношенням сторін, що і на телефоні. Трохи забігаючи вперед, оголошу ці характеристики: 720х720 точок, тобто квадрантний.

Гойдалка регулювання гучності розташована під великим пальцем (якщо тримати телефон правою рукою). Розташування зручне, хід плавний. Між гойдалка регулювання гучності розташувалася кнопка запуску голосового помічника. Її дуже просто намацати, вона не здається чужорідною.

Кнопка розблокування екрану і включення розташувалася на маківці. У зв'язку з не найбільшими габаритами, до неї досить легко дістатися. Трохи лівіше знаходиться роз'єм для навушників.

Динамік розташований знизу. Запасу гучності мені завжди вистачало.

Габарити

Розмір корпусу - 119,6 x 66,8 x 10.4 мм, вага - 139 грам. У руці телефон лежить відмінно, немає ніяких нарікань, він добре збалансований.

Тут особливо говорити нема про що, краще подивіться. Всі телефони мого сімейства. Зліва направо: Nokia Asha 302, Blackberry Q10, iPhone 5, Nexus 4, Nexus 5, Samsung Galaxy Note 2, Samsung Mega 6.3. Розмір екрану вказано на фото:

Розмір екрану вказано на фото:

Трохи докладніше порівняння з телефоном однакового форм-фактора - Nokia Asha 302.

Розмір кнопок:

Товщина і довжина:

З огляду на, що розміри пристроїв можна порівняти (Q10 лише довшим на 10 мм, в ширина і товщина розрізняються на 3-4 мм), інженери Blackberry зробили все правильно. Пожертвувавши блоком клавіш, вони примудрилися впихнути досить великий дисплей для даного форм-фактора.

Здалося мені, що зроблено це даремно - абсолютно немає. У будь-якій програмі або сценарії нижня частина екрану прекрасно замінює фізичні кнопки. При використанні Nokia мої руки так і тягнулися до екрану. Статичний екран без можливості з ним взаємодіяти здавався архаїзмом.

екран

В еру величезних «лопат» навіть Blackberry доводиться підлаштовуватися. Як було згадано раніше, щоб збільшити розмір екрану, канадці відмовилися від додаткового ряду корисних клавіш. Таким чином, діагональ екрану досягла 3.1 дюйма. Тип екрану AMOLED (16 мільйонів кольорів), дозвіл 720х720 точок (328 точок на дюйм), сенсорний.

До мене в руки Q10 потрапив після iPhone 5s. Не скажу, що я відразу помітив якісь мінуси або огріхи екрану Blackberry. Хоча і iPhone 5s не еталон, але дуже хороший зразок для порівняння.

Розміру екрана і його якостей (формат, дозвіл) цілком вистачає для повсякденних завдань, які я ставив перед пристроєм: скайп, робоче листування, перегляд карт, читання твіттера. Але для мультимедійних завдань цей телефон явно не підходить: картинки і відео дивитися просто незручно на маленькому екрані.

Підсвічування досить для всіх ситуацій, починаючи від прямих сонячних променів, закінчуючи використанням в темряві. Датчик освітленості не брехав, вручну коригувати яскравість підсвічування не доводилося.

Перші миті використання

Відразу після включення потрібно доступ в інтернет, якщо сім-картка не вставлена, то попросять приєднатися до Wi-Fi. Дивно, але з домашньою мережею у Q10 були якісь проблеми. Спочатку він не хотів до неї приєднуватися, а згодом, приєднуючись, робив мережу непрацездатною. Так що весь інший час телефон до домашньої мережі Wi-Fi приєднаний не був. У чому причина мені невідомо, хоча роутер один найдешевших + раніше збої в роботі інтернету теж були. В інших місцях (МакДональдс, в гостях, Wi-Fi мережу іншого пристрою) приєднувався без проблем.

Знайомство з системою починається з невеликого гіда (його неможливо проігнорувати), який вчить основним прийомам взаємодії з ОС. Це чудово, тому що багато користувачів починають працювати з незнайомою ОС без будь-якого вивчення її особливостей, що призводить до нерозуміння найпростіших і основоположних принципів роботи ОС.

Що ж цікавого мені показали:

  • Свайп від середини нижньої межі екрану активує екран або закриває додаток (н е завжди зручно, наприклад, при читанні твіттера замість перемотування стрічки іноді випадково закривав клієнт);
  • Свайп від середини верхньої межі екрану переносить вас в швидкі налаштування системи або в меню конкретного додатка.

Через кілька хвилин після першого включення телефон запропонував оновити ОС, на що я із задоволенням погодився, так як в ці хвилини апарат поводився не дуже добре: пригальмовував, повільно переміщався по меню і всіляко зображував з себе бюджетний Android.

Після пари перезавантажень (планових) і установки оновлення пристрою всі ці непорозуміння зникли. Телефоном стало приємно користуватися.

Магазин додатків, Android

Отримавши телефон в руки, про Blackberry ОС я чув тільки те, що додатків в їхньому магазині просто немає, і це проблему канадці намагаються вирішити цікавим способом: дають можливість ставити Android програми.

Є і веб-версія магазина. Прямо звідти можна встановлювати додатки на свій пристрій. Як працює оплата додатків не перевіряв, так як нічого не встиг купити.

Як працює оплата додатків не перевіряв, так як нічого не встиг купити

Чесно сказати, перший тиждень руки не доходили до тестової завантаження і установки якого-небудь * .apk, і цей тиждень був чистим мукою. Таким чином, місцевий магазин додатків я не котирую взагалі: він поганий, навряд чи варто чекати його бурхливого розвитку. Адже навіть Microsoft не може змусити \ залучити розробників на свою платформу.

Установка Android додатків може протікати різних ключах: можна піратів додатки і качати * .apk файли, можна завантажувати альтернативні магазини і встановлювати, оновлювати програми прямо звідти. У моєму випадку, я встановив Yandex.Store і качав файли * .apk з певних популярних сайтів. Можна також використовувати Amazon Appstore.

Ніяких проблем з установкою Android додатками не зустрів. Хоча є складнощі з установкою деяких Google додатків: не можна встановити Hangouts, так як додаток вимагає якоїсь виконуючий фаил Google з оригінального Android. Вирішення цієї та інших проблем описані на порталі, присвяченій Blackberry. Якщо ви користуєтеся канадськими смартфонами, то обов'язково занесіть в закладки цей]]> сайт]]>.

Неприємна особливість - перемикання мов в нерідних додатках (встановлених не з Blackberry Appstore) не працює. Доводиться виходити в умовний WhatsApp, перемикати там і повертатися назад в додаток.

Імпорт інформації, інтеграція

Вся моя інформація знаходиться в хмарах Google - синхронізація пройшла без проблем. Календар, пошта та контакти протягом 15 хвилин були повністю доступні з телефону

Корпоративна політика на роботі у батька змушує (вибору немає взагалі) все зберігати на внутрішніх серверах, точкою доступу до календаря і контактів в таких умовах виступає Outlook, а містком до апарату - утиліта Blackberry Link (при підключенні проводу телефон сам її перекидає до вас на ПК , самі вирішите, добре це чи ні).

Я кілька побоювався, чи пройде гладко у батька, але все вийшло. Всі контакти і календар швидко і без проблем перебралися на Blackberry. Батько зазначив, що календар організований на порядок краще, ніж у всіх його попередніх пристроях (Nokia Asha, iPhone, Samsung Galaxy).

встановлене ПЗ

У Blackberry ОС встановлено практично весь комплект необхідних програм:

  • Клієнти Twitter, LinkedIn, Facebook і 4sq;
  • Ліхтарик, калькулятор, файловий менеджер, клієнт Dropbox, власний магазин додатків;
  • Браузер, PDF читалка, текстовий редактор, карти (на основі Here Maps від Nokia), аудіо і відео плеєр, диктофон і деякі інші.

Все досить стандартно. Мені здалося, що на будь-який з конкуруючих платформ початковий комплект ПО більш доброзичливий до користувача: їм легше і простіше користуватися (симпатичніше чи що). Але деякі програми у Blackberry функціональніша і більш пристосовані до серйозного використання.

Поштовий клієнт

Серед усіх програм я не перерахував поштовий клієнт, зробив я це не просто так. Поштовий клієнт вбудований на системному рівні. Він відмінно «проковтнув» облікові дані від Gmail і Яндекс (доменної) пошти.

Я навіть більше скажу: це єдиний мобільний клієнт крім оригінального від Яндекса, який зміг без проблем працювати з позначеними прапорцем листами і величезною кількістю папок (працювала двостороння синхронізація, позначки та скасування позначення працювали як в веб версії, так і в мобільному клієнті на Blackberry OS ) - неймовірно, так як я близько 30 клієнтів на iOS і Android протестував (хто бачив дизайн програми Яндекса, той зрозуміє чому).

Поштовий клієнт має кілька попередньо встановлених пошуків: вкладення, копія, прихована копія, пріоритет, відносні періоди (сьогодні, вчора і т.п.) і інші. Відмінно працює автоподбор адресата: імена, фото, адреси швидко і без проблем підтяглися з хмари.

За допомогою швидких клавіш можна легко і невимушено взаємодіяти з поштою: видалити, переміститися, переслати і т.п. Для свого Google аккаунта я навіть не став встановлювати додаток Gmail з рідного Android. Опції підписи, автовідповідача, форматування змісту, прикріплення вкладень і синхронізації тільки окремих папок, звичайно ж, доступні.

Календар

Додаток календаря скромне, але свої функції виконує на ура. Вам як зазвичай доступні кілька видів перегляду: день, тиждень, місяць, всі події разом.

  1. Стандартний вид на місяць;
  2. Стандартний вид на тиждень;
  3. Календар інтегрований з вашим будильником, нотатками і завданнями. Таким чином, ви нічого не пропустіть;
  4. Вікно створення нового події.

Таким чином, ви нічого не пропустіть;   Вікно створення нового події

браузер

Браузер в Blackberry OS заснований на WebKit (версія не вказана). Його можливостей цілком вистачає для повсякденного використання.

  1. Так виглядає сторінка bash, при збільшенні спрацьовує підстроювання тексту;
  2. З лівого боку ви зможете викликати сторінку з відкритими вкладками, тут же можна подивитися історію обране;
  3. Справа ж розташувалася панель з діями: додати посилання на робочий стіл, додати сторінку в обране і т.п .;
  4. Налаштування браузера мізерні.

;   Налаштування браузера мізерні

Особливості Blackberry OS 10.2

Blackberry Hub

У Blackberry ОС поштовий клієнт вбудований в так званий «Blackberry Hub», що я б простіше назвав центром повідомлень. Він відрізняється від усіх вже існуючих концепцій (Android, iOS, Windows Phone), але безумовно має право на життя.

Як і вся система він десь легко подається логіці, а десь - не зовсім.

Повідомлення від певних додатків ви можете запхати тільки в загальну папку «Hub», так і тільки в свою особисту папку, наприклад, в папку WhatsApp, так і в обидві (дублювання повідомлень). Але так можна вчинити тільки з повідомленнями від додатків, завантажених в місцевому маркеті. Завантаживши * .apk Вконтакте, все його повідомлення шукайте тільки в папці «Hub».

  1. Скріншот папки «Hub», де у мене скупчилися повідомлення в хронологічній послідовності від 6 різних додатків;
  2. Скріншот дерева папок повідомлень. Всі повідомлення в мене копіюються як в загальну папку «Hub», так і в свої персоналізовані папки, наприклад, WhatsApp. Як ви бачите, немає папок ні Вконтакте, ні SoundCloud - все повідомлення від цих додатків потраплять тільки в папку «Hub»;
  3. Погляньмо на дерево папок при наявності непрочитаних повідомлень;
  4. А тепер на вміст папки «Hub» в тих же умовах.

Як ви бачите, немає папок ні Вконтакте, ні SoundCloud - все повідомлення від цих додатків потраплять тільки в папку «Hub»;   Погляньмо на дерево папок при наявності непрочитаних повідомлень;   А тепер на вміст папки «Hub» в тих же умовах

Додатково можна налаштувати папку «Priority Hub», в яку будуть потрапляти тільки особливо важливі повідомлення. Я її відключив.

Я її відключив

У підсумку, цим можна користуватися. Це дуже зручним для користувачів. Якщо змогли уживатися зі «шторкою» в Android і повідомленнями в iOS, то і звикнути до концепції Blackberry буде нескладно.

Blackberry Link

Доступ, синхронізація і організація даних на Blackberry, наприклад, музики і фотографій, обмін даними між пристроєм і комп'ютером можна організувати за допомогою Blackberry Link. Що ж для цього потрібно зробити:

  • Завантажити та встановити BlackBerry Link на ПК;
  • Підключити апарат через USB;
  • Дотримуйтесь інструкцій Blackberry Link.

Завантажити та встановити BlackBerry Link на ПК;   Підключити апарат через USB;   Дотримуйтесь інструкцій Blackberry Link

Як не дивно, але все працює, мені вдалося перенести з телефону на ПК і назад:

  • Контакти;
  • Файли (фотографії, музику, документи);
  • Календар;
  • Завдання і замітки;
  • Журнал SMS повідомлень;
  • Журнали дзвінків;
  • Інформацію про Wi-Fi мережах.

Blackberry Protect

Не бійтеся, що втратите свій пристрій. Сервіс Blackberry Protect дозволить виявити його, заблокувати, відправити повідомлення або звуковий сигнал, а також стерти всю інформацію.

Сервіс Blackberry Protect дозволить виявити його, заблокувати, відправити повідомлення або звуковий сигнал, а також стерти всю інформацію

Особливістю пристрою можна вважати дуже довгий скидання до заводських налаштувань. Я робив це двічі: в перший раз чекав 45 хвилин, у другій - 20 хвилин.

Blackberry Virtual Expert

Буквально на днях прийшло якесь оновлення і на робочому столі з'явився ярлик цієї програми. Відкривши його, я виявив, що смартфон пропонує пройти самому собі ряд тестів для перевірки всіх датчиків \ функцій і загальної працездатності. Класно адже, тепер Blackberry дуже просто купувати б \ у або тестувати після купань, падінь і інших неприємностей.

  1. На першій странице на Надаються Загальну інформацію: модель, версія ПО, Які Підключення активні і т.п.;
  2. На вкладці тестів ми вібіраємо, что Хочемо перевіріті: можна запустіті КОЖЕН тест окремо або програму з усіх послідовно;
  3. На останній вкладці наводиться статистика: 3 тесту були пропущені, так як в кімнаті було темно, і мені було лінь вмикати світло для тестування сенсора освітлення датчика наближення;
  4. Приклад тесту акселерометра. Практично всі тести мають на увазі вашу участь, так що доведеться взяти участь і витратити хвилин 10 для тестування.

Практично всі тести мають на увазі вашу участь, так що доведеться взяти участь і витратити хвилин 10 для тестування

голосовий помічник

Кнопка виклику розташована в середині гойдалки регулювання гучності. Помічник спілкується на лише на кількох мовах: англійська, німецька, французька, італійська, іспанська.

налаштування

Налаштувань виявилося не дуже багато. Буквально за 10 хвилин я їх все переглянув і налаштував апарат так, як мені здалося найбільш зручним. Все більш-менш зрозуміло, проблем з перекладом немає.

Сподобалися швидкі налаштування. Їх можна редагувати (додавати і збавляти). Тап по іконці - активація \ деактивація, тап по найменуванню іконки - перехід в меню цієї настройки.

екран Блокування

Перейдемо до екрану блокування.

Одна з найважливіших завдань будь-якого апарату - оберігати його власника від втрати будь-якої інформації. Навіть в цьому елементі Blackberry відзначилася, в якійсь мірі схрестивши графічний ключ і доступ за кодом. Давайте разом налаштуємо:

  1. Ознайомтеся, що це таке;
  2. Виберемо цифру «9» для графічного ключа;
  3. Зазначимо секретне розташування нашої цифри на попередньо обраної (свої використовувати не можна) зображенні;
  4. Тренуємося розблокувати. Сенс в тому, щоб свайпом перемістити будь-яку видиму нами цифру «9» в ту область, яку ми вказали на попередньому кроці.

Сенс в тому, щоб свайпом перемістити будь-яку видиму нами цифру «9» в ту область, яку ми вказали на попередньому кроці

Мені рішуче не сподобалося. Тому я став використовувати стандартну розблокування по кодової фразі:

Тому я став використовувати стандартну розблокування по кодової фразі:

Але ось повідомлення на екрані блокування реалізовані цілком непогано.

  1. Ми можемо бачити просто список повідомлень;
  2. Так і тапнув на будь-який з них - його зміст;
  3. Якщо ж у мене є щось в календарі, то вся необхідна інформація зручно розташована під годинником;
  4. При підключенні зарядки зверху з'являється повзунок із зображеною ліжком, потягнувши за який, ми перемістимося в меню установки будильника і виду аналогового годинника. Такий собі нічний режим.

Такий собі нічний режим

Меню програм

А ось меню відкритих додатків організовано невдало.

  1. Мініатюри запущених програм розташовуються на основній вкладці робочого столу;
  2. Якщо все програми закрити, то меню відкритих додатків пропаде, і ми знову за замовчуванням будемо милуватися нашими татусями (до 9 додатків в одній папці);
  3. Сподобалося те, що система ненав'язливо нагадує про пропущені події. Кожен раз, коли ви хочете переміститися на основний екран робочого столу, проводячи (роблячи свайп) від нижньої межі екрану до його середини, ви на мить в лівій частині бачите непрочитані сповіщення. зручно;
  4. Якщо у вас кілька робочих столів, відкриті кілька додатків і є непрочитані повідомлення, то переміщатися між ними можна «свайпом» від центру нижньої світлиці екрану вліво і вправо (нижня частина екрану стає чорною, вказується сторінка, на який ви зараз перебуваєте).

зручно;   Якщо у вас кілька робочих столів, відкриті кілька додатків і є непрочитані повідомлення, то переміщатися між ними можна «свайпом» від центру нижньої світлиці екрану вліво і вправо (нижня частина екрану стає чорною, вказується сторінка, на який ви зараз перебуваєте)

Висновок

Після використання апарату певний час висновок напрошується сам собою: ОС потрібно доробляти і виправляти. Часом мене перекидало не в то меню, куди я хотів потрапити, тумблери не включалися, камера не запускати (як писав телефон: «додаток камера вже використовується»), екран не прокидався свайпа і інші дрібні косяки.

Але з іншого боку, для телефону з коробки пропонує найбільш вдало реалізований поштовий клієнт і календар, що підтверджує ділову орієнтацію пристрою.

Фірмові сервіси теж виконані на хорошому рівні.

Камера

Після зачитування технічних характеристик подивіться фото. Я б охарактеризував камеру Q10 як достатню для бізнес телефону: розбірливо сфотографувати документ зможете, швидко і якісно відобразити якийсь цікавий момент теж вийде.

  • Камера 8 Мп, з підтримкою зйомки відео Full HD;
  • Камера 2 Мп (фронтальна), з підтримкою передачі відео 720р.

Можливі настройки камери:

У порівнянні з Nexus 5 фото виходять більш тьмяні. Видно і певні огріхи при виставленні балансу білого.

продуктивність

У телефоні досить середня начинка в порівнянні зі світом Android смартфонів:

  • Qualcomm Snapdragon S4 Plus @ 1,5 ГГц (2 ядра Krait) або TI OMAP 4470 @ 1,5 ГГц (2 ядра Cortex-A9);
  • Adreno 225 або PowerVR SGX544;
  • Оперативна пам'ять (RAM) 2 ГБ (після перезавантаження вільно близько 1,2 ГБ), внутрішня пам'ять 16 ГБ (при першому включенні близько 12,5 ГБ вільно);
  • Слот для карт microSD до 64 ГБ.

Як ви вже зрозуміли, моделей Q10 мінімум дві: з чіпсетом TI OMAP 4470 (модель SQN100-1), а також на чіпсеті MSM8960 від Qualcomm, відмінність тільки в підтримці LTE. Версій, заснованих на вирішенні від Qualcomm, три: SQN100-2, SQN100-3, SQN100-4, вони розрізняються підтримує частоту 4G (LTE). Щоб в Росії заробив LTE, вам потрібно вибрати модель SQN100-3, саме таку придбав я.

В продуктивні гри на апараті не грали, швидкодія системи на відмінному рівні. Зависань і перезавантажень апарату під час використання не було.

автономність

Ось ми і перейшли до одного з відверто слабких місць пристрою - автономна робота.

Мій режим використання телефону: апарат на зарядці вночі, протягом дня я використовую дві учеткі пошти (10-30 листів) з пуш-повідомленнями, періодично включається скайп (якщо не у ПК), рідкісні дзвінки (15-30 хвилин) і смс ( 5 повідомлень), читання твіттера (30 хвилин), прослуховування заздалегідь завантажених подкастів (1-2 години), робота Bluetooth (1-2 години) для бездротових навушників, WI-Fi, якщо в офісі, 4G (LTE) на вулиці.

У такому режимі телефон іноді і не доживає до вечора, виною цьому я, здебільшого, вважаю ненажерливий скайп і якість покриття мереж в СПб. До речі, від батька я не чув жодних критичних зауважень про автономність пристрою.

  1. Ось такий графік розрядки за останні 12 годин;
  2. Ось список програм і то, як сильно вони вплинули на розрядку;
  3. Можна перейти до потрібного з додатком і подивитися статистику конкретно по ньому;
  4. Радує хоча б те, що батарея знімна. У будь-який момент можна поставити другу, якщо вона у вас є.

У будь-який момент можна поставити другу, якщо вона у вас є

Висновок

Обійдемося парою слів (п'ятибальна шкала).

Blackberry OS 10.2 - оцінка 3 (три). Потрібно допілівать, виправляти і вдосконалити. Ідеї ​​є цікаві. Жити з цим можна.

Blackberry Q10 - оцінка 4 (чотири). Хороша залізяка, але камеру і батарею потрібно вдосконалювати.

У підсумку все разом працює на 4 (чотири з мінусом). Є компроміси, але ось інших гідних QWERTY-пристроїв немає (я більше тижня ходив з Nokia Asha 302 як з єдиним і основним пристроєм. Двома словами враження: біль і приниження).

плюси

  • Ціна;
  • Відмінна продуктивність;
  • Підтримка LTE;
  • QWERTY-клавіатура;
  • Підтримка Android-додатків;
  • Карти від Nokia;
  • Карти пам'яті.

мінусі

  • Blackberry OS 10.2;
  • Порожній і даремний Blackberry Appstore;
  • Час автономної роботи;
  • Непристосованість до мультимедійних завдань та ігор;
  • Середня камера.

Персональне висновок: подивився всі скріншоти екрану і не знайшов жодного де б горів значок 4G (LTE). Пора змінити оператора, мабуть.

Ціна

У російській «сірої» роздробі (офіційно їх не завозять) апарат коштує мінімум 11 300 руб. в СПб:

Blackberry Q10 купити можна в США. Там, наприклад, на eBay ви зможете купити телефон Blackberry за 250 $, а якщо скористаєтеся]]> купоном (20%)]]> і]]> кеш-беком (3% від ціни зі знижкою)]]> від російського представництва eBay, то ціна впаде до 194 $ (~ 7 000 руб.). Звичайно, бандерольку безкоштовно вам не доставить, так що додає ще 18 $ за доставку 1 кг за допомогою Qwintry Air (акцією «]]> Літо! Дуже знижку хочеться!]]>» Ми добилися додаткової знижки в 7 $).

Разом за новенький Blackberry Q10 ми з доставкою заплатимо 211 $ (~ 7 700 руб.).

А на різницю ми купимо]]> додаткову батарею]]> і]]> масу інших корисних аксесуарів]]>.

Різниця в 3 500 руб. це просто чудово. Купуйте смартфони Blackberry недорого з бандерольку!

Найближче майбутнє

У самому найближчому майбутньому (вересень) канадці випустять в продаж Blackberry Passport - супер-солідне і ділове пристрій.

Характеристики такі:

  • 4,5 дюймовий ЖК-екран з 1440 x 1440 пікселів;
  • 3 ГБ ОЗУ;
  • 32 Гб вбудованої пам'яті (з можливістю розширення через microSD);
  • 10-Мп камера і рамка з нержавіючої сталі;
  • Незнімний акумулятор 3450 мАч;
  • QWERTY-клавіатура з підтримкою жестів.

4,5 дюймовий ЖК-екран з 1440 x 1440 пікселів;   3 ГБ ОЗУ;   32 Гб вбудованої пам'яті (з можливістю розширення через microSD);   10-Мп камера і рамка з нержавіючої сталі;   Незнімний акумулятор 3450 мАч;   QWERTY-клавіатура з підтримкою жестів

Спільно з цим відбудеться анонс і поширення нової версії Blackberry OS 10.3, що виправляє деякі косяки версії 10.2 і додає ще більше зручності взаємодії з інфраструктурою Blackberry (софт і залізо).

На папері все це виглядає чудово. Залишилося дочекатися і перевірити особисто.

Реєстрація

Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки