Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Комп'ютер не бачить USB-флешку - що робити, якщо флешка не визначається в Windows 7/10

  1. апаратні несправності
  2. Роз'єми USB відключені від живлення
  3. Флешка, хоч я знаю через невірних налаштувань BIOS
  4. Комп'ютер не показує флешку через конфлікт імен
  5. Відсутні або некоректно встановлені драйвера для USB-портів або флешки
  6. Несумісність файлової системи
  7. дія вірусів
  8. інші причини

З'явившись в 2000 році, портативні флеш-накопичувачі почали стрімко завойовувати ринок цифрових носіїв інформації. За кілька років їм вдалося практично витіснити оптичні диски, значно поступаються за багатьма параметрами. І, дійсно, в порівнянні з CD / DVD-дисками флешки мають масу переваг. Вони більш компактні, надійні, характеризуються більш високою швидкістю читання / запису, а також можуть зберігати значно більший обсяг даних.

Але, незважаючи на всі позитивні сторони, USB-флешки, як і будь-які інші пристрої, в певний момент можуть давати збої. Найчастіше мають місце проблеми з читанням або записом даних, але нерідко трапляється і таке, що флешка не визначається системою. У таких випадках при підключенні носія користувач може отримувати різні повідомлення, наприклад, «Пристрій USB не упізнано», «Диск не відформатовано», «Вставте диск». І це при тому, що пристрій підключено до USB-порту. Може бути й таке, що значок видно в системному треї, але сама флешка не відображається в розділі «Мій комп'ютер».

Причини, за якими комп'ютер не бачить флешку, можуть бути різними - апаратні несправності самої флешки або USB-порту, що збилися налаштування в системі або BIOS, системну помилку, програмні конфлікти, проблеми з драйверами, зараження вірусами і так далі. Сьогодні ми постараємося розібрати основні причини, за якими комп'ютер може не розпізнавати флешку, а заодно наведемо найбільш дієві способи вирішення даних проблем.

апаратні несправності

На жаль, цей тип несправності є досить поширеним і при цьому найбільш трудноустранімимі, так що в ряді випадків відновити працездатність пристрою не вдається. Поломку може спровокувати грубе фізичний вплив на корпус пристрою, потрапляння всередину вологи, пошкодження мікроконтролера внаслідок короткого замикання на платі.

Визначити, чи має місце апаратна несправність, неважко, потрібно лише підключити пристрій до свідомо робочому USB-порту будь-якого комп'ютера. Якщо флешка не подає ніяких ознак життя, індикатор на ній не загоряється і не чути характерний звук підключення, висока ймовірність повного виходу накопичувача з ладу. Що робити, якщо комп'ютер не бачить флешку через апаратних несправностей? Найкраще - не проявляти самодіяльність, а віднести пристрій до сервісного центру, де їм займуться компетентні фахівці.

Роз'єми USB відключені від живлення

Це ще одна причина, по якій комп'ютер може не бачити переносний носій. При складанні або ремонті ПК користувач або майстер іноді забувають підключити до енергосистеми передню панель, а адже саме в неї найчастіше вставляються USB-флешки. Природно, ніякі пристрої, підключені до знеструмленій панелі розпізнаватися не будуть, так само як і не будуть світитися їх індикатори. Нерідко разом з USB-портами залишаються без харчування і, відповідно, не працюють передні входи для навушників і мікрофону .

Рішення тут може бути двояким. Якщо доступ до вмісту носія потрібно отримати терміново, ви можете вставити його в задні роз'єми комп'ютера. Причину проблеми це, звичайно, не вирішить, але миттєвий доступ до флешці буде отримано. Щоб передньою панеллю можна було користуватися в подальшому, її необхідно підключити до материнської плати. В принципі, нічого складного в цьому немає, і, хоча моделі корпусів ПК можуть значно відрізнятися, всі кабелі мають свої власні роз'єми, так що ймовірність помилитися і підключити до фронтальної панелі не той кабель практично зводиться до нуля.

В принципі, нічого складного в цьому немає, і, хоча моделі корпусів ПК можуть значно відрізнятися, всі кабелі мають свої власні роз'єми, так що ймовірність помилитися і підключити до фронтальної панелі не той кабель практично зводиться до нуля

Втім, якщо про вміст системного блоку ви маєте лише туманне уявлення, краще буде викликати додому майстра.

Підключення панелі до енергосистеми не дає 100% -ву гарантію роботи підключених до неї накопичувачів. У ряді випадків їм банально може не вистачити харчування, особливо якщо до ПК вже підключено багато інших споживачів. Спробуйте відключити частину пристроїв, підключити флешку до задньої панелі, а ще обов'язково перевірте блок живлення - він повинен забезпечувати всі компоненти комп'ютера достатньою кількістю енергії.

Флешка, хоч я знаю через невірних налаштувань BIOS

Якщо не працюють всі порти, цілком може статися, що вони відключені на рівні BIOS. Щоб в нього потрапити, відразу після включення комп'ютера потрібно затиснути клавішу F2 або Delete (у різних виробників материнських плат клавіші можуть відрізнятися). Інтерфейс BIOS в різних моделях ПК також відрізняється, але, як правило, потрібні налаштування розташовуються по шляху Advanced Settings - USB Configuration.

В останньому підрозділі вам потрібно знайти параметр «USB Controller» і переконатися, що навпроти нього виставлено значення «Enabled». Якщо значення встановлено інше, змініть його і збережіть налаштування натисканням клавіші F10.

Комп'ютер не показує флешку через конфлікт імен

Якщо флеш-накопичувач реєструється системою, але при цьому не відображається в Провіднику, слід перевірити коректність присвоєння йому букви. Так, якщо пристрою буде присвоєна зайнята буква (або взагалі не присвоєна), в Провіднику воно не з'явиться. Усувається конфлікт імен елементарно. Командою diskmgmt.msc відкрийте «Управління дисками» і знайдіть флешку. Якщо вам відомий її обсяг, ви легко ідентифікуєте її серед інших дисків, також можна вилучити і знову підключити носій до USB-порту.

У нашому прикладі флешка має букву H, збігається з одним з віртуальних дисководів, отже, не відображається в розділі «Цей комп'ютер». Кількома по значку правою кнопкою миші і вибираємо в меню «Змінити букву диска або шлях до диска ...».

»

У віконці натискаємо «Змінити» і вибираємо в списку букву, яка ніде на ПК не використовується.

У віконці натискаємо «Змінити» і вибираємо в списку букву, яка ніде на ПК не використовується

Зберігаємо нові настройки натисканням кнопки «ОК». Після цього флешка повинна стати видна в Провіднику.

Відсутні або некоректно встановлені драйвера для USB-портів або флешки

Найчастіше причиною того, що Windows 7/10 не бачить флешку, є збій драйверів накопичувача або USB-портів. В обох випадках проблема вирішується перевстановлення або оновленням драйверів. Вставивши флешку в роз'єм, через меню Win + X запустіть Диспетчер пристроїв, розгорніть у вікні пункт Контролери USB - Оперативна пам'ять для USB, клікніть по ньому ПКМ і виберіть в меню «Видалити».

Після цього вийміть накопичувач і підключіть його заново. В результаті цієї маніпуляції драйвера будуть встановлені повторно.

Якщо дії не принесли позитивного результату, то необхідно переустановити або оновити драйвера самих USB-портів. Тут є два варіанти. Якщо у вас є диск з «рідними» драйверами материнської плати, виконайте установку драйверів з нього. Також ви можете скористатися популярною програмою для автоматичного виявлення і оновлення застарілих або некоректно працюють драйверів DriverPack Solution.

Несумісність файлової системи

Конфлікт файлових систем зустрічається відносно рідко, але не можна виключати і його. Є приклади, коли флешки, що підключаються до девайсів під управлінням Android, переставали нормально розпізнаватися в Windows. Подібна ситуація може спостерігатися при підключенні до комп'ютера флешок, відформатованих в файлової системі ExFAT, використовуваної на Маках. Проблема вирішується форматуванням накопичувача в NTFS через властивості диска. Головне не забудьте перед цим зробити резервну копію всіх даних, підключивши накопичувач до пристрою, на якому він розпізнав.


Про помилки файлової системи варто пару слів сказати окремо. Як правило, накопичувач з подібними помилками розпізнається Windows, а проблеми спостерігаються в основному з читанням / записом даних. Виняток становить визначення файлової системи флешки як RAW, коли пристрій виглядає порожнім в Провіднику. В обох випадках проблема усувається або форматуванням, або перевіркою диска командою chkdsk [буква флешки]: / f з подальшим виправленням помилок.

дія вірусів

Зараження вірусами - ще одна можлива причина, по якій флешка може не розпізнаватися. Ознаки зараження досить різноманітні, але найчастіше на нього вказують повідомлення «Додаток не знайдено» або «Знімні носії не знайдений». При підозрі на зараження необхідно виконати повну перевірку комп'ютера і флешки антивірусною програмою. Перед скануванням накопичувача потрібно також перевірити його вміст на наявність прихованого файлу «Autorun.inf» і, якщо такий буде виявлений, обов'язково його видалити.

інші причини

Вище ми розглянули основні моменти, що дозволяють відповісти на питання, чому комп'ютер не бачить флешку. Насправді причин може бути набагато більше. Конфлікт драйверів і обладнання, несправність та забруднення портів, багаторазове підключення / витяг накопичувача з порту - все це здатне стати потенційними джерелами проблеми.

Цілком ймовірно, що носій не визначається через відключення USB-портів в настройках системи. Перевірити це нескладно. Підключіть до комп'ютера флешку, натисніть Win + X, виберіть у меню «Диспетчер пристроїв» і розгорніть в вікні пункт «Контролери USB». Якщо елемент «Оперативна пам'ять для USB» відзначений жовтим знаком оклику, висока ймовірність того, що USB-порт відключений в реєстрі або редакторі локальних групових політик. Перевіряємо налаштування наступним чином.

Перевіряємо налаштування наступним чином

Командою regedit (вводиться у вікні «Виконати») відкрийте редактор реєстру, розгорніть гілку HKEY_LOCAL_MACHINE / SYSTEM / CurrentControlSet / services / USBSTOR і подивіться, яке значення має параметр Start. Він повинен мати значення 3, якщо воно інше, виправте його, замінивши на 3. Після внесення змін перезавантажте комп'ютер і перевірте роботу USB-портів.

Після внесення змін перезавантажте комп'ютер і перевірте роботу USB-портів

Як альтернатива, настройки можна перевірити через редактор локальних групових політик. Відкрийте його командою gpedit.msc і розгорніть гілку Конфігурація комп'ютера - Адміністративні шаблони - Система - Доступ до знімних запам'ятовуючим пристроям.

msc і розгорніть гілку Конфігурація комп'ютера - Адміністративні шаблони - Система - Доступ до знімних запам'ятовуючим пристроям

Двічі клікніть в правій частині вікна з налаштування «Знімні диски: Заборонити читання» і переконайтеся, що перемикач встановлений в положення «Відключено» або «Не задано».

Сподіваємося, що представлена ​​інформація допоможе вам вирішити проблеми, пов'язані з вашими USB-накопичувачами Сподіваємося, що представлена ​​інформація допоможе вам вирішити проблеми, пов'язані з вашими USB-накопичувачами.

Що робити, якщо комп'ютер не бачить флешку через апаратних несправностей?
Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки