Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Як розрахувати нормальну вагу при зрості 170 см? Ідеальна вага відповідно до зросту і віку

  1. Як визначаються рамки?
  2. Простий спосіб обчислити нормальну вагу
  3. Індекс маси тіла (ІМТ)
  4. Відео: Який повинен бути нормальний вага людини?
  5. Коригування у формулі ІМТ
  6. Приклад розрахунку нормальної ваги за формулою ІМТ
  7. Фактори, що впливають на показники ІМТ
  8. Недоліки методу ІМТ
  9. Відео: Співвідношення зросту і ваги

Той, хто прагне до ідеальної фігури, намагається стежити за коливаннями своєї ваги. Це робити набагато простіше, якщо знати рамки нормальної маси тіла при певному зростанні. Коли знаєш, який нормальну вагу при зрості 165 см (170 і т. д.) повинен бути, набагато легше контролювати себе і не переборщити з схудненням. Адже надмірно низька або висока маса тіла може завдати непоправної шкоди здоров'ю.

Як визначаються рамки?

Відразу варто відзначити, що показники нормальної ваги для однієї людини можуть
відрізнятися від таких для іншого, навіть якщо їх зростання абсолютно однаковий. Важливу роль у визначенні вагових рамок грає статева приналежність. Для чоловіків показники ваги на порядок вище, ніж для жінок. Це пов'язано з особливістю будови чоловічого організму, а саме - з вагою кісток. Наприклад, нормальна вага при зрості 170 см для жінки становить близько 55-60 кг, а для чоловіка показники ваги при тому ж зростанні коливаються в межах 63-67 кг. Який планки дотримуватися, мінімальної або максимальної, вибір кожної людини окремо. Ці граничні значення медиками і визначають ті показники, при яких організм буде відчувати себе добре.

Простий спосіб обчислити нормальну вагу

Найпростіше визначити нормальну вагу при зростанні конкретної людини за такою формулою: від показника зростання відняти сто і від отриманої різниці відняти ще 10% для чоловіків і 15% для жінок. Ця формула була виведена французьким антропологом Полем Броком. Дані виходять досить приблизні, але прикинути кордону можна і таким способом.

В основному формула підходить людям з середніми показниками зростання. До того ж такий спосіб не показує розподілу ваги по фігурі. Навіть при нормальних показниках у людини можуть бути повні ноги або інші частини тіла. при обчисленні ідеальної ваги потрібно враховувати безліч чинників, які можуть вплинути на кінцевий результат. Тому були придумані декілька інших способів визначення нормальних показників маси тіла, які є більш точними.

Індекс маси тіла (ІМТ)

Цей показник був виведений бельгійським соціологом Адольфом Кьютлом. Його досі використовують в медицині і спорті, хоча давно доведено, що метод не є абсолютно точним. Формула обчислення індексу маси тіла виглядає так.

Відео: Який повинен бути нормальний вага людини?

ІМТ = Вага (кг) / рост2 (м)

У підсумку виходить двозначне число, яке має свою розшифровку від Всесвітньої організації охорони здоров'я У підсумку виходить двозначне число, яке має свою розшифровку від Всесвітньої організації охорони здоров'я. Якщо індекс коливається в межах 18,5-25, то вага вважається нормальним і не представляє ризику для здоров'я. Показники ІМТ в діапазоні 25-30 говорять про надлишковій масі тіла. Якщо отримана цифра перевищує позначку 30, це говорить про певний ступінь ожиріння. Варто відзначити, показники нижче 18,5 можуть говорити про дефіциті маси тіла, що для жінки загрожує неприємними наслідками аж до безпліддя. На чоловіках недостатня маса також може негативно позначитися.

Коригування у формулі ІМТ

Індекс маси тіла відображає дійсність тільки в разі середнього зросту і нормальної статури. Тобто нормальну вагу при зрості 168 см для чоловіків за цією формулою ще можна розрахувати, а ось якщо нижче, то від отриманої цифри слід відняти ще 10%. Те ж саме стосується і жінок зростом нижче 154 см.

Для жінок вище 174 см і чоловіків, зростання яких більше 188 см, результат розрахунку нормальної ваги за наведеною вище формулою потрібно буде підкоригувати. Для цього до отриманого показника додають 10%. Коригування до формули були додані вже в процесі її використання, коли стало ясно, що для людей зростанням вище або нижче середнього результати недостовірні.

Приклад розрахунку нормальної ваги за формулою ІМТ

Розглянемо, як розрахувати нормальну вагу при зрості 180 см. Для цього в формулу ІМТ підставляємо показник зростання і межі індексу маси тіла. У підсумку виходить:

18,5 (25) = X / 3,24, де X - нормальна вага при зростанні 1,80 м.

Шляхом нескладних обчислень знаходимо, що межі нормальної маси при даному зростанні становлять 60-81 кг Шляхом нескладних обчислень знаходимо, що межі нормальної маси при даному зростанні становлять 60-81 кг. Для жінок до цієї цифри треба додати 10% і вийде діапазон 66-89 кг. Варто відзначити, що це медичні показники нормальної ваги, який не становить загрози для здоров'я людини. Для комфортного самопочуття і гарного відображення в дзеркалі деяким людям потрібно прагнути до нижньої чи верхньої позначки. Наприклад, для здорового молодого чоловіка зростом 180 см вага в 60 кг вважається низьким, але не смертельним.

Фактори, що впливають на показники ІМТ

Багато факторів впливають на нормальну вагу при зростанні 1,60 м (і будь-якому іншому). Наприклад, враховується, що з віком показник ІМТ може рости, а фігура - залишатися в межах норми.

Також враховується і спосіб життя людини. Для спортсменів цей індекс не відображає реальної картини, так як м'язи набагато важче жирових відкладень. І виходить, що людина, активно займається все життя спортом, має ІМТ понад 30. Хоча насправді зайвих кілограмів у нього може зовсім не бути, і ІМТ показує не ступінь ожиріння, а вага м'язової маси.

Статура також грає важливу роль у визначенні нормальних показників ваги. Наприклад, нормальна вага при зрості 175 см жінки становить приблизно 60 кг. Цей показник сміливо можна збільшувати кілограм на п'ять для жінок з широкою кісткою. Професія моделі передбачає статура з вузькою кісткою. Вага моделей рідко перевищує 50 кг, при цьому їх зростання має бути не нижче 175 см. Часто прагнення наблизитися до таких форм призводить до виснаження організму.

Недоліки методу ІМТ

Головним недоліком цієї методики є занадто приблизні дані про норму маси тіла. Також за допомогою ІМТ не можна визначити норму ваги для вагітних жінок і дітей. Співвідношення росту і маси тіла у дитини не таке, як у дорослого, тому навіть з урахуванням всіх коригувань для зростання нижче 164 см формула не може застосовуватися.

Нормальна вага при зрості 160 см за формулою ІМТ може досягати 64 кг, але те, що з медичної точки зору для дорослого прийнятно, для дитини може бути небезпечно. Крім зростання в показнику нормальної ваги дитини повинен бути врахований його вік.

Відео: Співвідношення зросту і ваги

Інші методи визначення норми ваги

У процесі використання індексу маси тіла стало ясно, що цей показник не говорить про ідеальну фігуру. Отримані дані відображають лише нормальну вагу з медичної точки зору, але при однаковому зростанні і масі одна людина може виглядати підтягнутим і струнким, а інший - повним і пухким. Це залежить від відсотка жиру в організмі від загальної маси і його розподілу по тілу. Наприклад, нормальна вага при зрості 170 см для спортивного людини може бути кілограм на десять більше, ніж для того, який веде сидячий спосіб життя. У процесі використання індексу маси тіла стало ясно, що цей показник не говорить про ідеальну фігуру

Для визначення відсотка жиру в організмі використовують кілька сучасних методик, але широкого поширення набули тільки дві. Перший метод полягає в тому, що через організм пропускають імпульс струму малої потужності. Швидкість проходження токового імпульсу через жирові прошарки набагато нижче, ніж через м'язи і кістки. І чим більше жиру, тим повільніше йде сигнал. Цей метод поширений завдяки своїй точності, але до недавнього часу був доступний тільки в медичних центрах, так як використовувалося складне професійне обладнання. Тепер провести цей вимір можна навіть вдома за допомогою ваг, що включають в себе таку функцію.

Другий метод полягає у вимірюванні спеціальним приладом, що нагадує штангенциркуль, жирових складок в різних місцях тіла. Отримані експериментальним шляхом дані порівнюються з розробленими таблицями і обчислюється ступінь ожиріння. Електронний прилад для таких вимірів називається каліпером. Він автоматично аналізує отримані дані і відразу видає результат. Перевага цього методу полягає в портативності калипера, який займає зовсім небагато місця. Як і в першому випадку, за допомогою нього можна зробити виміри і обчислити нормальну вагу при зрості 165 см або будь-якому іншому.

Увага, тільки СЬОГОДНІ! Поділися в соц.сетях:

Як визначаються рамки?
Як визначаються рамки?
Відео: Який повинен бути нормальний вага людини?
Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки