Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Різні дрібні проблеми пов'язані з комп'ютером |

  1. Системний блок включається, але на екрані нема зображення.
  2. Комп'ютер вимикається, через деякий час після включення.
  3. Чи не працює клавіатура.
  4. Скидання дати, після кожного включення.

04

04.09.2016 (admin) При натисканні на кнопку «POWER» комп'ютер не включається:
У цій проблемі є кілька варіантів розвитку подій.

Якщо при натисканні на кнопку, системний блок починає видавати кілька коротких або довгих гудків, це свідчить про несправність частіше оперативної плати або відеокарти, рідше материнської плати. При виникненні у вас такої проблеми перевірте, чи добре вставлена ​​відеокарта, поміняйте місцями планки оперативної пам'яті. Можливо, одна планка прийшла в непридатність, в цьому випадку поекспериментуйте, по черзі прибирайте планки, щоб виявити несправну і перезавантажувати комп'ютер. При правильній завантаженні, комп'ютер видає один короткий гудок.

Якщо при натисканні на кнопку, взагалі нічого не відбувається, значить, проблема в подачі електроживлення на системний блок.

В першу чергу треба перевірити, чи не відходить кабель живлення ззаду системного блоку і відповідно в порядку чи розетка 220В. Якщо все в порядку перевірте, на багатьох блоках харчування, поряд з гніздом для кабелю живлення є не великий вимикач, і якщо він вимкнений, то блок живлення повністю відключений від мережі. Дивимося на вимикач, якщо натиснута сторона зі знаком «коло», то блок живлення вимкнений.

Дивимося на вимикач, якщо натиснута сторона зі знаком «коло», то блок живлення вимкнений

Рідше причиною того, що комп'ютер не включається, є здуття конденсаторів в блоці живлення. У цьому випадку часто допомагає повне відключення системного блоку від живлення 220В (потрібно висмикнути шнур живлення від системного блоку), почекати приблизно 10-15 секунд (щоб конденсатори в блоці харчування розрядилися) і включити всі повторно.

Якщо все вище перераховане не допомагає, тоді, швидше за все у вас згорів блок живлення. Блок живлення можна купити практично в будь-якому комп'ютерному магазині.

Якщо ви вирішили самі замінити блок живлення, то перш ніж йти купувати, спочатку краще зняти згорілий.

Вимкніть всі дроти від системного блоку і відкрийте кришку збоку. Вона тримається на двох болтах або засувках.

Вона тримається на двох болтах або засувках

Покладіть системний блок на бік відкритої стороною вгору. Вимкніть непрацюючий блок живлення всіх пристроїв (жорсткі диски, материнська плата, додаткове харчування процесора і CD-DVD привід). Блок живлення тримається на 4 болтах, відкрутіть їх і акуратно витягніть його з системного блоку.

При покупці нового блоку бажано мати при собі старий, показати продавця-консультанта і попросити, щоб він запропонував вам аналог. Якщо ви не хочете, з якихось причин брати з собою згорілий блок живлення, тоді прочитайте на маркуванні, яка потужність у нього (в ваттах- W). Це основний параметр, за яким можна пролетіти при покупці нового блоку живлення.

Це основний параметр, за яким можна пролетіти при покупці нового блоку живлення

Звичайно якщо комп'ютер старий, треба ще звернути увагу на штекер для жорсткого диска. У старих жорстких дисків роз'єм живлення IDE, а у нових SATA. Блоків живлення з роз'ємом IDE, швидше за все в продажу вже немає, але можна купити перехідник SATA-IDE.

Блоків живлення з роз'ємом IDE, швидше за все в продажу вже немає, але можна купити перехідник SATA-IDE

Коли придбали все необхідне, акуратно ставимо новий БП на місце старого, закручуємо на 4 болта і уважно підключаємо всі роз'єми. Ще раз перевірте, щоб все було підключено, закрийте кришкою системний блок, підключіть всі дроти і включайте комп'ютер.

Блоки живлення найчастіше горять через забруднення пилом. Самостійно почистити блок живлення дуже легко. Для цього потрібно відключити і витягти БП з системного блоку. Далі відкручуємо 4 болта і, розібравши його на 2 половинки, видуваємо всю пил, яка накопичилася всередині.

За словами експертів, чистити комп'ютер (виробляти ТО) необхідно в приватних будинках кожні 3 місяці, а в упорядкованих квартирах від півроку до року. ТО комп'ютера має на увазі собою:

1.Загальна чистка всередині системного блоку.

2.Чістка кулера і заміна термопасти на процесорі.

3.Чістка блоку живлення.

Щоб почистити кулер, знімемо бічну кришку, попередньо відключивши всі дроти від системного блоку. У стандартних системних блоках кулер знаходиться під блоком живлення. Кріплення у кулера скрізь різні, це можуть бути дві засувки або 4 гвинтових кріплення і т.д. Тут бажано придивитися і поміркувати, як зняти кулер. Тільки дійте акуратно, щоб не зламати засувки. Коли зняли кулер, продуваємо його від пилу, якщо пил щільно засіла, можна взяти якусь пензлик або м'яку щіточку, і прочистити ущільнену пил.

Коли зняли кулер, продуваємо його від пилу, якщо пил щільно засіла, можна взяти якусь пензлик або м'яку щіточку, і прочистити ущільнену пил

Беремо ватний диск або м'яку ганчірочку і знімаємо з процесора стару термопасту, наносимо тонким шаром нову і ставимо кулер на місце. Термопасту можна купити в будь-якому комп'ютерному магазині. Будьте уважні, дуже часто після установки кулера на місце, забувають підключити його до материнської плати. Це загрожує перегріву процесора і виходу його з ладу.

Якщо не лінуватися, і проводити своєчасне ТО свого комп'ютера, він прослужить вам хорошу службу довгі роки.

Системний блок включається, але на екрані нема зображення.

В цьому випадку в першу чергу починайте дивитися на самі прості речі, перевірте кнопку на моніторі (може він просто вимкнений), далі необхідно подивитися, чи не відійшов чи штекер від системного блоку і від монітора. Якщо все на місці, всюди хороші з'єднання, тоді проблема в відеокарті або моніторі. Дуже рідко буває, коли монітор різко перестає показувати, зазвичай у нього спочатку з'являються такі симптоми, як зменшення яскравості, спотворення квітів, смуги (вигорають пікселі). Але для повної впевненості краще переконатися, монітор це або відеокарта, підключивши монітор до іншого комп'ютера. Якщо вдома один комп, не полінуйтеся, донесіть монітор до друга або сусіда.

Дуже рідко буває втрата зображення через вихід з ладу оперативної плати. Так що я б додатково перевірив ще й оперативку. У підсумку, якщо все справно, залишається відеокарта. Пройдеться купити нову і замінити, єдине прикрість, хороша ігрова відеокарта коштує не дешево.

Комп'ютер вимикається, через деякий час після включення.

Найпоширеніша причина-перегрів процесора. Якщо у вас з'явилася ця проблема, треба терміново відкрити системний блок, перевірити чи працює кулер. Кулер крутиться, тоді терміново потрібно чистити його, тому що пил забивається і не пропускає повітря до процесора. Процесор нагрівається до критичної температури і спрацьовує захист, тобто виключення комп'ютера.

Чи не працює клавіатура.

Тут можуть бути тільки 2 причини.

Перша: клавіатура не підключена до системного блоку, або відійшов штекер. Перевірте підключення проводу. Увага якщо у вас штекер клавіатури круглий (PS / 2), то клавіатура запрацює тільки після перезавантаження комп'ютера. На бездротових клавіатурах, звичайно ж, в першу чергу звертаємо увагу на заміну батарейок.

Друга причина: Дуже часто, працюючи або граючи за комп'ютером, немає часу йти на кухню і їсти за обіднім столом. Намагаючись заощадити час або для власного комфорту, людина їсть, п'є чай, сік, пиво, сидячи за своїм ігровим або робочим столом. І у багатьох, як правило, який-небудь з напоїв рано чи пізно виявляється на клавіатурі. У 70% випадків після попадання рідини клавіатуру можна викинути. Я б порадив таким людям просто завжди мати в запасі нову клавіатуру.

Скидання дати, після кожного включення.

Якщо ви помітили, що після кожного включення, на комп'ютері збивається дата і час, то вам необхідно міняти батарейку на системній платі.

Ця батарейка служить для збереження основних параметрів биос, в тому числі час і дата. Батарейку можна купити в будь-якому комп'ютерному магазині.

Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки