Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Огляд Huawei P Smart (FIG-LX1)

  1. Технічні характеристики
  2. Зовнішній вигляд
  3. дисплей
  4. звук
  5. продуктивність
  6. Камера
  7. Автономна робота
  8. висновок

Huawei P Smart - це среднебюджетной смартфон, обладнаний дисплеєм із співвідношенням сторін 18: 9, NFC-модулем, парою камер, а також SoC, як у набагато більш дорогого Huawei Nova 2 . Просять за смартфон в нашій роздробі близько 270 доларів, хоча на старті продажів цінники знаходилися на рівні 310 доларів. Але навіть при стартовій ціні смартфон здавався дуже вигідною пропозицією, адже він обладнаний системою-на-чіпі HiSilicon Kirin 659 і модулем NFC, та й бонус у вигляді другої камери теж піднімав рейтинг смартфона в очах покупців.

Huawei Nova 2

Технічні характеристики

Розмір і тип дисплея 5,65 дюймів, 1080 * 2160 пікселів, IPS Процесор HiSilicon Kirin 659, 8 ядер (4 × 2,36 ГГц + 4 × 1,7 ГГц) Графічний прискорювач Mali-T830 MP2 Вбудована пам'ять, ГБ 32 Оперативна пам'ять , ГБ 3 Розширення пам'яті microSD Кількість SIM-карт 2 Стандарти зв'язку 2G GSM / GPRS / EDGE: 850/900/1800/1900 МГц Стандарти зв'язку 3G UMTS: 850/900/2100/1900 Мгц Стандарти зв'язку 4G FDD: B1 / B3 / B7 / B8 / B20 Wi-Fi Wi-Fi: IEEE 802.11 b / g / n / 2,4 ГГц Bluetooth v4.2 NFC Є IrDA Ні Роз'єм USB microUSB аудіороз'єм TRRS (mini-jack 3,5 мм) FM-радіо Є сканер відбитків пальців Є Навігація GPS, AGPS, ГЛОНАСС Вбудовані датчики датчик наближення, датчик освітленості, цифровий кому ас, датчик гравітації Тильна камера 13 Мп, f / 2,2 + 2 Мп Фронтальна камера 8 Мп, f / 2,0 Операційна система Android 8.0 + EMUI 8.0 Клас захисту Ні Акумулятор 3000 мАг Габарити, мм 150,1 * 72,05 * 7,45 Вага, г 143

Зовнішній вигляд

Huawei P Smart - це порівняно недорогий смартфон, тому якихось одкровень в дизайні корпусу очікувати було складно. Але все ж смартфон виглядає вельми цікаво. Досить тонкий корпус з тилу захищений металевим листом з матовою поверхнею, яка абсолютно не боїться відбитків. Бічні рамки дисплея тонкі, але все ж вони є, а от нижня і верхня рамки стали набагато тонше, ніж, наприклад, у іншого среднебюджетной смартфона Huawei - модель P8 Lite 2017 , Завдяки чому при порівнянних габаритах корпусу у піддослідного екран значно більше.

Якість зборки високе, але жорсткості корпусу бракує, тому при спробах скручування він досить охоче піддається, але при цьому не видає ніяких звуків. Але причепитися все ж є до чого. Наприклад, при постукуванні по корпусу досить голосно деренчать механічні клавіші.

Спереду над дисплеєм знаходиться фронтальна камера, індикатор активності, розмовний динамік і датчик освітленості / наближення.

З тилу встановлена ​​спалах, пара камер, а також сенсор читання відбитків пальців. З тилу встановлена ​​спалах, пара камер, а також сенсор читання відбитків пальців На лівій бічній поверхні знаходиться лоток установки пари SIM-карт формату nanoSIM, одну з яких можна замінити на носій microSD. Справа встановлені клавіші блокування та управління рівнем гучності.

На нижньому торці знаходиться системний динамік, мікрофон, стандартний аудіороз'єм, а також роз'єм microUSB. На верхньому торці помітний тільки другий мікрофон.

дисплей

Смартфон обладнаний 5,65-дюймовим дисплеєм із співвідношенням 18: 9, яке зараз стає все більш популярним. Базове дозвіл складає 1080 * 2160 пікселів (FHD +), але для забезпечення більш дбайливого витрати заряду акумулятора дозвіл можна знизити до HD +. Екран захищає скло з ефектом 2,5D, тому додаткові стекла захисту на екрані будуть виглядати безглуздо. Олеофобное покриття є, причому досить якісне. Дисплей розпізнає до 10 одночасних дотиків, що зараз є стандартом.

При максимальній потужності підсвічування яскравість білого поля становить 492,79 кд / м2, що є дуже хорошим результатом. Рівень чорного при цьому становить 0,551 кд / м2, тобто статична контрастність становить 979: 1.

Рівень чорного при цьому становить 0,551 кд / м2, тобто статична контрастність становить 979: 1

Відхилення кольору Delta E на клині сірого досить велике, і на деяких відтінках досягає 14,8, але на основних кольорах (RGBCMY) не перевищує 5,7. Крива гамма-корекції досить близька до ідеалу, а ось колірна температура при настройках за умовчанням завищена, відповідно в балансі квітів домінує синя складова. Колірний обхват близький, але все ж трохи менше стандартного простору sRGB. На діаграмі помітний невеликий недолік синьо-зелених тонів, але без вимірювальних інструментів побачити це складно.

Це слайд-шоу вимагає JavaScript.

звук

Системний динамік звучить несподівано гідно. Звичайно, за якістю звучання він не може зрівнятися зі смартфонами сімейства Sony Xperia XZ, але все ж зазначити варто. Яких-небудь дефектів на кшталт шипіння, скрипу немає, у всьому діапазоні відтворюваних частот при максимальному рівні гучності перевантаження динаміка не відбувається. Крім того, звучання досить деталізоване, добре помітний ВЧ-діапазон, та й місця басів хоча б відзначені, що в разі смартфонного динаміка вже добре.

Рівень гучності не найвищий, але цілком достатній. При відтворенні тестового сигналу частотою 1 кГц був зафіксований рівень 74,5 дБА, що лише трохи менше, ніж було зареєстровано при тестуванні Huawei Nova 2 . На аналоговому аудіовихід при відтворенні того ж тестового сигналу і роботі на навантаження 32 Ом був зафіксований рівень 242,8 мВ, а при використанні навантаження 16 Ом - 177,8 мВ. Результат середній і часто цілком достатній, але для прослуховування музики в шумному місці, наприклад, в метро, ​​бажано використовувати навушники з високою чутливістю.

Результат середній і часто цілком достатній, але для прослуховування музики в шумному місці, наприклад, в метро, ​​бажано використовувати навушники з високою чутливістю

Оцінка якості звуку проводилося за допомогою ПО RightMark Audio Analyzer і зовнішньої звукової карти Creative E-MU 0204 USB. Підсумкова оцінка - «Дуже добре». Варто зазначити, що результати виявилися дещо гірше, ніж у Huawei Nova 2 , Яка заснована на тій же системі-на-чіпі, а відповідно використовується ідентичний ЦАП. Але все ж клас тестованого пристрою нижче, тому, ймовірно, використовуються менш якісні підсилювачі.

Загальні результати RMAA, 48 кГц / 24 біт

Нерівномірність АЧХ (у діапазоні 40 Гц - 15 кГц), дБ +0.03, -0.07 Відмінно Рівень шуму, дБ (А) -93.4 Дуже добре Динамічні діапазон, дБ (А) 93.5 Дуже добре Гармонійні спотворення,% 0.0074 Дуже добре Гармонійні спотворення + шум, дБ (A) -78.5 Середньо Інтермодуляційні викривлення + шум,% 0.011 Дуже добре Взаємопроникнення каналів, дБ -80.4 Дуже добре Інтермодуляції на 10 кГц,% 0.0091 Дуже добре Загальна оцінка Дуже добре

продуктивність

Смартфон побудований на базі доморослої системи-на-чіпі HiSilicon Kirin 659, виконаної по 16 нм техпроцесу. Дана SoC складається з 8 ядер (4 * 2,36 ГГц + 4 * 1,7 ГГц), а також відеоядра на основі Mali-T830MP2. Одне з основних відмінностей від HiSilicon Kirin 655/650, який використовувався в Huawei P8 Lite 2017 і концептуально схожому Huawei GR5 2017 - це злегка збільшена частота ядер більш продуктивного кластера, а також підтримка Bluetooth v4.2. Пам'яті типу LPDDR3 3 ГБ, а обсяг ПЗУ становить 32 ГБ.

Продуктивність системи вимірювалася в синтетиці PCMark, 3DMark, Geekbench 4, AnTuTu v7. Швидкість роботи з пам'яттю була оцінена за допомогою додатка AndroBench. Також тестування було проведено в кроссплатформенних тестах javascript (Octane 2.0, Mozilla Kraken JavaScript і SunSpider). Результати даних тестів істотно залежать від використовуваного браузера, тому для мінімізації впливу даного чинника у всіх оглядах використовується Google Chrome.
Як опоненти були вибрані наступні смартфони:

ASUS ZenFone 5 Lite : Qualcomm Snapdragon 630, 8 ядер (4 * 2,2 ГГц + 4 * 1,85 ГГц), 4 ГБ, ОЗУ, 6,0 дюймів, 1080 * 2160;
Huawei Nova 2 : HiSilicon Kirin 659, 8 ядер (4 * 2,36 ГГц + 4 * 1,7ГГц), 4 ГБ, ОЗУ, 5,2 дюймів, 1080 * 1920;
Nokia 6 : Qualcomm Snapdragon 430, 8 ядер (4 * 1,4ГГц, 4 * 1,1 ГГц), 3 ГБ, ОЗУ, 5,5 дюймів, 1080 * 1920.

Камера

Фронтальна камера цілком типова для свого цінового класу - 8 Мп і об'єктив зі світлосилою f / 2,0. При достатньому освітленні Фронталки здатна забезпечити знімки гарної якості. Несподівано селф-камера добре проявила себе при слабкому штучному освітленні, причому навіть краще, ніж Фронталки багатьох більш дорогих смартфонів.

Несподівано селф-камера добре проявила себе при слабкому штучному освітленні, причому навіть краще, ніж Фронталки багатьох більш дорогих смартфонів

штучне освітлення, 30 лк

штучне освітлення, 30 лк

природне освітлення

Смартфон обладнаний парою тильних камер. Але тут немає широкоугольного модуля або телевика, та й чорно-біла камера йому теж не дісталася. Фактично 2 Мп модуль використовується тільки для отримання ефекту боке. Управляти ступенем розмиття можна не тільки перед, а й після зйомки кадру, зберігаючи сподобався результат. Аналогічна схема використовувалася в Huawei GR5 2017 (Він же Huawei Mate 9 Lite і Honor 6x). На практиці працює дана функція далеко не ідеально - то особа зображена об'єкт «размиліт», то шматок фону пропустить, та й розмиття не тягне на художній ефект боке. Але все ж варто визнати, що працює функція вже набагато краще, ніж в тому ж Huawei GR5 2017 .

без розмиття фону

без розмиття фону

з розмиванням фону

Основний модуль обладнаний матрицею на 13 Мп, а також досить темний за сучасними мірками об'єктив з апертурою f / 2,2. В налаштуваннях передбачена можливість активування «професійного режиму», який дозволяє вибирати режим експозиції, встановлювати рівень чутливості (ISO 100-1600 з кроком 1/3 EV), витримку, режим роботи фокуса, а також установлений баланс білого. Також варто відзначити можливість передачі управління камерою стороннім додаткам за допомогою Camera 2 API, а також можливість зйомки в RAW за допомогою додаткового ПЗ.

Для оцінки якості зображення тестовий шаблон був відзнятий на тильну камеру з чутливістю ISO100-ISO1600 (JPEG) / 3200 (RAW) з кроком 1 EV. Тестові знімки зберігалися форматах JPEG (в передбаченому ПО) і RAW (в Adobe Lightroom) з подальшою конвертацією в JPEG з мінімальним стисненням.

Зйомка в JPEG (встановлене ПЗ)

Зйомка в JPEG (встановлене ПЗ)

Зйомка в RAW (Adobe Lightroom)

Зйомка в RAW (Adobe Lightroom)

З методикою оцінки шумності камери в числовому вираженні можна ознайомитися в огляді Huawei GR5 2017 . В даному огляді наведено тільки графік з результатами вимірів. В якості опонента був обраний Nokia 6 , Який обладнаний матрицею з роздільною здатністю 16 Мп, а також Huawei Nova 2 з камерою на 12 Мп. Зйомка проводилася в мобільній версії Adobe Lightroom.

Зйомка проводилася в мобільній версії Adobe Lightroom

Вбудований спалах на відстані 1 метра забезпечує світловий потік на рівні 26,4 лк. Це більше, ніж, наприклад, у Huawei P8 Lite 2017 і Huawei Nova 2 . Але все ж результат не високий, а, скоріше, середній.

Але все ж результат не високий, а, скоріше, середній

приклади знімків

макрозйомка

Зйомка при слабкому освітленні

режим відеозапису

Смартфон обмежений режимом 1080 / 30p. Було б дивно, якби він умів більше, адже таким же режимом обмежений дорожчий Huawei Nova 2 . Режиму відеозапису зі швидкістю 120 кадрів / с немає. Автофокус під час відеозйомки працює точно і швидко, причому процес підстроювання не особливо звертає на себе увагу.

Автономна робота

У смартфоні використовується літій-іонний акумулятор ємністю 3000 мАг, що лише на 50 мАг більше, ніж у Huawei Nova 2 , Який обладнаний відчутно меншим дисплеєм. Проте, несподівано піддослідний показав значно кращий результат. Можливо це пов'язано з особливостями прошивок.

Комплектне зарядний пристрій на тестування надано не було, тому використовувалася стороння зарядка з конфігурацією 5В / 2,5 А, 9В / 2А, 12В / 1,5А.

висновок

У Huawei P Smart досить яскравий дисплей, гарна фронтальна камера, а завдяки використанню тієї ж SOC, що і у більш дорого Huawei Nova 2 , Піддослідний ще й досить спритний. Хорошим бонусом є підтримка технології NFC, без якої після початку роботи у нас Google Pay будь-який навіть самий вдалий смартфон вже не здається цікавим. А ось за microUSB і відсутність підтримки 5 ГГц діапазону WiFi смартфон отримує мінус в скарбничку. Втім, ці мінуси закладені спочатку, щоб піддослідний не складав конкуренцію старшим моделям. А ось власних недоліків у смартфона не так і багато. Фактично це тільки лише суттєве відхилення кольору на клині сірого і не дуже висока жорсткість корпусу.

мінуси:
- жорсткість корпусу на кручення;
- роз'єм microUSB;
- немає підтримки 5 ГГц діапазону WiFi;
- суттєве відхилення кольору на відтінках сірого.
плюси:
- сенсор читання відбитків пальців;
- великий дисплей при компактних габаритах;
- модуль NFC;
- FM-радіо (для деяких регіонів все ще актуально);
- досить висока яскравість дисплея;
- підтримка RAW (в сторонніх додатках);
- хороша для свого класу фронтальна камера.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки