Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

В очікуванні виправлень

  1. Готуємося використовувати Windows Update Services Хоча перші поновлення для Windows NT і Windows...
  2. Що таке WUS
  3. Основні відмінності WUS
  4. процедура установки
  5. Налаштування WUS
  6. Новий інтерфейс WUS
  7. І новий клієнт
  8. Нове в політиках
  9. Погляд у майбутнє
  10. Вимоги для роботи WUS
  11. Рекомендовані (для 500 користувачів)
  12. програмні
Готуємося використовувати Windows Update Services

Хоча перші поновлення для Windows NT і Windows 95 з'явилися ще в 1998 році, в той час системні інженери не надавали їм великого значення, вважаючи за краще чекати чергового пакета оновлень. Коли комп'ютери корпоративних мереж стали масово підключатися до Internet, почалася епоха зломів систем і вірусних епідемій, які отримали широкий розголос. А починаючи з виходу Windows 2000 кількість виправлень для систем і додатків почала зростати як снігова куля, що значно ускладнювало процес експлуатації систем.

Трішки історії

Першим кроком для полегшення процесу оновлення систем було створення порталу Windows Update і випуск набору вільно розповсюджуваних утиліт Security Toolkit, що включав:

  • утиліту перевірки встановлених оновлень Microsoft Network Security Hotfix Checker (Hfnetchk);
  • утиліту Qchain.exe, використовувану для безпечної послідовної установки декількох оновлень без перезавантаження системи;
  • аналізатор стану системи Microsoft Baseline Security Analyzer (MBSA);
  • майстер Internet Information Services Lockdown Wizard (IISLockdown) і утиліту URLScan для посилення захисту Web-серверів IIS.

Пізніше був випущений клієнт для автоматичного поновлення Automatic Update, включених в пакет оновлень Service pack 3 для Windows 2000.

В рамках програми Microsoft Strategic Technology Protection Program (STPP) була побудована служба Software Update Services (SUS), яка позиціонувалася як засіб управління оновленнями для організацій середнього розміру. Через кілька місяців був випущений пакет оновлень Software Update Services Service Pack 1, який дозволив встановлювати SUS на контролерах домену Windows 2000 Server і Windows Server 2003, а також на серверах Small Business Server 2000.

З моменту появи першої версії SUS пройшло вже більше двох років, і за цей час в ній був виявлений цілий ряд недоліків.

  • Не можна було вибрати список оновлюваних продуктів і їх версії.
  • Не було можливості реалізувати різні шаблони оновлень для різних груп робочих станцій і серверів.
  • На сервері зберігалися всі оновлення, в тому числі підлягають заміні більш новими версіями.

Що таке WUS

Як і попередня версія, Windows Update Services являє собою серверну службу для завантаження і розгортання виправлень.

Основні відмінності WUS

  • Розгортання виправлень для Microsoft Office, SQL Server, Exchange Server.
  • Можливість вибору класів виправлень для завантаження: Service Pack, Feature Pack, Critical Updates, Security Updates, Drivers.
  • Використання інкрементальних (дельта) оновлень.
  • Облік цільової орієнтації груп комп'ютерів, на яких необхідно реалізувати різні шаблони оновлень.
  • Економія смуги пропускання мережі за допомогою пріоритезації трафіку завантаження виправлень.
  • Створення звітів про розгортання оновлень і стані систем.

архітектура WUS

Архітектура WUS заснована на службах Internet Information Server (IIS), Windows Background Intelligent Transfer Service (BITS) і Microsoft Windows Installer.

Передача оновлень за допомогою служби BITS дозволяє продовжити перервану передачу даних з точки обриву з'єднання. Для передачі даних використовується вільна смуга пропускання в періоди низького завантаження каналу.

Сховище метаданих, зване WUS Catalog, базується на Microsoft Data Engine (MSDE) або SQL Server 2000. Метакаталог містить дані про доступні оновлення, їх опис та взаємозалежності. Комп'ютери клієнтів, налаштовані на роботу з WUS, отримують доступ до сховища метаданих, витягують з нього інформацію про наявні оновлення, виконують сканування своїх підсистем і повертають сервера WUS звіти про необхідність в оновленнях. Системні вимоги для роботи сервера WUS перераховані в урізанні «Вимоги для роботи WUS»

процедура установки

Перед розгортанням WUS необхідно встановити IIS, оновлену версію Microsoft .Net Framework 1.1 Service Pack 1 і Background Intelligent Transfer Service (BITS) 2.0. Майстер установки запропонує встановити MSDE або використовувати існуючий екземпляр SQL Server.

У структурі IIS установка WUS може бути виконана на місце Default Web Site або у вигляді окремого сайту Windows Update Services. У першому випадку сайт WUS буде доступний клієнтам Automatic Updates по стандартному шляху http: // servername / WusAdmin . У другому випадку сайт Windows Update Services буде доступний по шляху http: // servername / WusAdmin: 8530 / , Але і в настройках клієнтів потрібно буде явно прописати порт сервера.

Детальніше про процедуру установки можна дізнатися з документа «Step-by-Step Guide to Getting Started with Microsoft Windows Update Services», опублікованого на сайті, присвяченому WUS, http://www.microsoft.com/windowsserversystem/wus/.

Налаштування WUS

Налаштування WUS

Після установки насамперед потрібно задати параметри сервера WUS. Для цього у вікні адміністрування необхідно натиснути кнопку Options і вибрати пункт Synchronization Options (див. Екран 1). На цьому екрані потрібно вибрати час для синхронізації, параметри proxy-сервера, джерело синхронізації і мову завантажуваних оновлень. На відміну від SUS, тут можна вибрати класи оновлень (див. Екран 2): оновлення для системи безпеки, критичні оновлення, кумулятивні оновлення, пакети оновлень, драйвери і багато іншого. Вибір необхідної комбінації класів виправлень дозволить значно скоротити Internet-трафік і перевіряти завантажуються оновлення.

Вибір необхідної комбінації класів виправлень дозволить значно скоротити Internet-трафік і перевіряти завантажуються оновлення

Як говорилося вище, WUS підтримує завантаження виправлень не тільки для операційних систем, але і для інших продуктів, і надає можливість вибору тих продуктів Microsoft, які потрібно оновлювати. Відразу після установки в списку продуктів присутні тільки операційні системи, але після виконання першої процедури синхронізації можна вибирати і інші продукти (див. Екран 3).

Екран 3)

У вікні Advanced Synchronization Options можна не тільки поставити мову для завантажити виправлення. Там є параметри, які вказують місце зберігання виправлень. Варто звернути увагу на параметр Download update files to this server only when updates is approved (див. Екран 4). WUS здатний завантажити окремо метадані виправлень і бінарні файли виправлення. У цьому випадку після того, як ви схвалите виправлення, WUS ініціює завантаження всіх файлів, використовуваних для установки виправлень на клієнтському комп'ютері. Це дозволяє економити смугу пропускання і дисковий простір на сервері WUS.

Це дозволяє економити смугу пропускання і дисковий простір на сервері WUS

Параметр Express installation files регулює механізм поширення виправлень. Можна задіяти спеціальні файли установки (що мають більший розмір), щоб зменшити навантаження на локальну мережу ціною більш високого навантаження на канал Internet. Звичайні виправлення складаються з нових версій файлів, які оновлюють аналогічні файли на комп'ютері. Вказавши параметр Express Installation files, адміністратор запускає процес передачі по мережі тільки даних, що становлять різницю між поточним і оновлюваних файлом, яка обчислюється на бінарному рівні. Цей процес і називається дельта-оновленням.

Важливим поліпшенням в Службу оновлення є можливість створення цільових груп комп'ютерів, на яких застосовуються різні набори виправлень. За замовчуванням в сервері WUS присутні дві групи All Computes і Unassigned Computers. Кожен клієнтський комп'ютер складається в групі All Computers. Комп'ютери клієнтів, які не включені в цільову групу, входять в групу Unassigned Computers. Існує два способи додати клієнтські комп'ютери в цільову групу: на сервері (server-side targeting) і на клієнті (client-side targeting). Призначення методом server side targeting проводиться вручну через консоль сервера WUS, і кожне клієнтське комп'ютер припадає окремо додавати в свою групу. Спосіб client-side targeting дозволяє додати клієнтів в групу за допомогою настройки групової політики або параметрів в реєстрі. Спосіб призначення комп'ютерів цільової групи можна вибрати в консолі сервера WUS, натиснувши на кнопку Options, вибравши Client Computer Options і далі Use the Move computers task in Windows Update Services або Use Group Policy or registry settings on client computers.

Новий інтерфейс WUS

Новий інтерфейс WUS

Інтерфейс WUS істотно змінився. Як показано на екрані 5, на головній сторінці відображається коротка статистика роботи сервера. Звідси ж вручну можна запустити синхронізацію. У вікні управління виправленнями можна застосовувати сортування і фільтрацію по групі продуктів, затверджені і незатверджені, а також за датою випуску. Робота з великою базою виправлень в SUS була дуже втомлює, фільтрація і сортування в WUS значно її спрощують. У цьому ж вікні можна затвердити виправлення і призначити його установку в цільових групах. За замовчуванням сервер WUS налаштований на синхронізацію метаданих з сайтом Microsoft Update, код оновлень не завантажується. Після синхронізації в каталозі з'являється список виправлень. В консолі сервера є кілька статусів затвердження виправлень. У режимі затвердження approve for detection метакаталог заповнюється, але оновлення з сайту Microsoft Update не завантажуються. Клієнт Automatic Update, взаємодіючи з сервером WUS, сканує локальну систему, використовуючи отримані метадані, і передає серверу інформацію про необхідні виправлення. Користуючись звітами, можна оцінити необхідність в проведенні модернізації. Прийнявши рішення про тестування або розгортанні виправлення, слід змінити його статус на approve for installation. Після зміни статусу виправлення буде завантажено сервером WUS і доступно для клієнтів Automatic Updates.

Для різних цільових груп можна задати різні статуси поновлення, що дозволяє створювати гнучкі шаблони для груп комп'ютерів.

Повну статистику роботи можна переглянути, натиснувши кнопку Reports. Тут можна отримати звіт про результати розгортання виправлень і синхронізації з сервером Windows Update (див. Екран 6).

І новий клієнт

Для роботи з сервером WUS потрібен новий клієнт Automatic Updates, що підтримує всі функції WUS. Новий клієнт вже включений в Windows XP Service Pack 2. У системах, оновлених з використанням пакета Windows XP Service Pack 2, передбачена підтримка нової функції, «установка при виключенні». Ця функція забезпечує автоматичну установку виправлень, які потребують перезавантаження, після виконання звичайної процедури відключення системи, що дозволяє не переривати роботу при проведенні модернізації. Після включення система починає функціонувати вже в оновленому стані.

Початковий клієнт SUS, який працював раніше на клієнтських комп'ютерах, періодично перевіряє сервер на наявність більш нових клієнтів Automatic Updates. При з'єднанні з сервером WUS клієнтська частина SUS автоматично оновить себе з сайту WUS до нової версії клієнта Automatic Updates. Самовідновлення клієнта Automatic Updates підтримують Windows 2000 c Service Pack 3 або вище, Windows XP з Service Pack 1 або вище, Windows 2003.

Windows XP без пакетів оновлень містить клієнта Automatic Updates, але цей клієнт самовідновлення не підтримує. Для його поновлення рекомендується встановити клієнт від SUS, який підтримує самовідновлення.

Нове в політиках

У локальних політиках Windows XP до Service Pack 2 і шаблонах групової політики для першої версії SUS було всього два пункти настройки клієнта Automatic Updates: настройка періодичності завантаження оновлень і ім'я сервера оновлень.

В локальній політиці Windows XP з Service Pack 2 і шаблонах групової політики для WUS з'явилися такі пункти настройки клієнта Automatic Updates.

Do not display? Install Updates and Shut Down? option in Shut Down Windows dialog box - пункт управляє відображенням параметра Install Updates and Shut Down в меню Shut Down Windows. Цей пункт активний, коли з'являються нові оновлення на сервері WUS.

Do not adjust default options to? Install Updates and Shut Down? Windows dialog box - параметр налаштовує як вибору за замовчуванням в діалоговому меню Shut Down Windows варіант Install Updates and Shut Down.

Enable Client-Side targeting - параметр задає цільове ім'я групи.

Reschedule Automatic Updates scheduled installations - параметр задає період очікування після запуску системи для запланованих раніше, але пропущених установок виправлень.

No auto-restart for scheduled Automatic Updates installations - параметр наказує клієнту Automatic Updates очікувати перезавантаження комп'ютера користувачем для завершення запланованої установки замість примусового автоматичного перезапуску.

Automatic Updates detection frequency - параметр задає проміжок часу в годинах між операціями пошуку доступних виправлень.

Allow Automatic Updates immediate installation - параметр вказує, чи будуть автоматично встановлюватися виправлення, які не переривають роботу операційної системи і її служб.

Delay Restart for scheduled installations - параметр задає проміжок часу, через який почнеться запланована перезавантаження системи.

Re-prompt for restart with scheduled installations - параметр задає проміжок часу, через який з'явиться запит про заплановану перезавантаження системи.

Погляд у майбутнє

Взяла все найкраще з SUS і збагачена новими можливостями, WUS дозволяє скоротити вартість володіння продуктами Microsoft за рахунок більш якісного управління виправленнями, більшої гнучкості і зниження навантаження на канали Internet.

Найближчим часом спільно з WUS планується випуск MBSA 2.0. Попередня версія MBSA 1.2 несумісна з WUS. MBSA 2.0, WUS і Automatic Updates використовуватимуть єдину базу метаданих.

Один з компонентів архітектури оновлень Windows Installer 3.0 доступний з листопада 2004 року і входить до складу Service pack 2 для Windows XP. Нові оновлення будуть створюватися з використанням MSI 3.0, що дозволить спростити установку, зменшити кількість перезавантажень і розмір оновлень. Крім того, WUS передбачається включити до складу наступної версії Windows Server 2003 R2.

Вимоги для роботи WUS

апаратні

мінімальні:

  • Процесор 300 МГц.
  • Пам'ять 256 Мбайт.
  • Вільне місце на жорсткому диску:

1 Гбайт на системному диску, 2 Гбайт

на розділі з базою даних, 6 Гбайт

під зберігання оновлень.

Рекомендовані (для 500 користувачів)
  • Процесор 1Гц.
  • Пам'ять 1 Гбайт.
  • Вільне місце на жорсткому диску:

1 Гбайт на системному диску, 2 Гбайт на розділі з базою даних, 30 Гбайт під зберігання оновлень.

програмні
  • Операційна система Windows 2000 Server або Windows Server 2003.
  • IIS 5.0 або вище.
  • Microsoft .NET Framework 1.1 Service Pack 1 (необхідне оновлення з Download Center за посиланням http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=35326 ).
  • Background Intelligent Transfer Service (BITS) 2.0 (необхідне оновлення з Microsoft Beta Web Site по посиланню http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=3626 ).
  • Microsoft Internet Explorer 6 Service Pack 1.
  • Windows SQL Server 2000 Desktop Engine або MS SQL Server 2000.

Системний інженер, MCSE NT 4.0, MCSA 2000/2003. [email protected]

Do not display?
Install Updates and Shut Down?
Do not adjust default options to?
Install Updates and Shut Down?
Com/fwlink/?
Com/fwlink/?
Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки