Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Чи є користь від SSD в нетбуці? перевіряємо!

  1. тестування
  2. Висновок.

Сьогодні у нас не зовсім звичайний матеріал тестування. Твердотільні накопичувачі найчастіше встановлюють в потужні комп'ютери або ноутбуки останнього покоління. Все цього для того, щоб разюче підняти швидкість дискової підсистеми. Швидкі машини починають працювати ще швидше, все запускається моментально, операційна система і браузер набагато чутливіший, і так далі.

У той же час, поки що ми не знаходимо SSD в нетбуках або бюджетних ноутбуках, а також комп'ютерах. Зрозуміло чому, твердотільні накопичувачі навіть з бюджетних серій і невеликого обсягу обійдуться в 2000 - 3000 рублів, а це вже може становити до 1/3 вартості пристрою. З іншого боку, такі пристрої, як нетбуки, використовують для якоїсь мобільного, простий роботи і купуються дуже часто спеціально під конкретні завдання, а в такому випадку вартість апгрейда не настільки важлива, відомі історії, коли люди «прокачують» свої нетбуки по максимуму , змінюючи батарею, жорсткий диск, нарощуючи пам'ять, що виливається мало не в другу ціну.

З моменту старту продажів перших поколінь SSD пройшло достатньо часу і цілком ймовірно, що хтось вже придивляється до нових моделей твердотільних дисків, старий, в такому випадку, цілком можна встановити в той же простенький нетбук, якщо в цьому є сенс. Так ось давайте подивимося, чи є сенс установки SSD в самий звичайний нетбук.

тестування

Тестовий стенд складається з:

  • Процесор: Intel Atom N455 - 1.6 ГГц;
  • Системна плата: Asus 1015PE - Intel NM10
  • Устройствo зберігання: Seagate ST9250315AS 250 Gb, Plextor M2S 64 Gb.
  • Оперативна пам'ять: DDR2, 2 Гб;
  • Відеокарта: Intel GMA 3150, 256 Mb;
  • Корпус: Asus 1015PE;
  • Монітор: Acer G245H - 1920 x 1080;
  • ОС: Windows 7 Home Premium x64.

Тестовий стенд сьогодні виглядає інакше. Щоб повною мірою оцінити можливості роботи твердотільних дисків в малопотужних машинах, він був встановлений в дуже простий і дешевий нетбук Asus EeePC, заснований на одноядерному процесорі з 2 ГБ оперативної пам'яті.

Жорсткий диск пристрою 250 ГБ цілком звичайний для такого роду нетбуків, не блищить своїми швидкісними показниками, але і не самий повільний.

Для заміни спробуємо використовувати простий SSD Plextor, який вже був протестований раніше і цілком міг перекочувати в нетбук при заміні на більш сучасні M5S моделі Plextor.

установка Windows

Установка Windows показує вражаючу різницю. При установці з Flash на жорсткий диск проходить 15 з гаком хвилин, а при установці на твердотільний диск всього близько 9. Хоча саме по собі це не говорить нам про те, чи буде серйозна різниця в роботі операційної системи при начинці нетбука.

Хоча саме по собі це не говорить нам про те, чи буде серйозна різниця в роботі операційної системи при начинці нетбука

Установка Office 2010 і Photoshop

Важко уявити, що хтось буде працювати за нетбуком в Photoshop, але ось офіс дуже часто встановлюється на такі машини, все ж, тут адже не потрібно якась обчислювальна потужність для виконання непрофесійних завдань. Як ми бачимо, і тут різниця теж присутня, хоча вже не так яскраво виражена, особливо в часі установки Photoshop.

Відкриття документів і зображень.

Головне, звичайно, не стільки, скільки програми встановлюються, а як вони працюють, тому ми перевіряємо відкриття документів і зображень. А ось тут різниця в швидкості роботи дискової системи цілком відчувається і становить приблизно третину. Звичайно це лише кілька секунд, але саме ці секунди впливають на загальну картину швидкості роботи комп'ютера.

Звичайно це лише кілька секунд, але саме ці секунди впливають на загальну картину швидкості роботи комп'ютера

установка ігор

До «щастя» для користувача, нічого важчого старих іграшок на такий нетбук ставити немає сенсу і запускаються вони в будь-якому випадку миттєво, але ось час установки у них буде різним, що ми можемо бачити з графіка. У першому випадку ми очікуємо більше півтори хвилини, а в другому менше хвилини.

Висновок.

Що у нас в підсумку. Різниця в роботі нетбука дійсно присутній. Будь-які додатки встановлюються і запускаються швидше, перезапуск системи, входження в режим сну (і так далі), теж виявляються швидше. Сама ОС поводиться чутливіший, як і програми на кшталт інтернет браузера, що може бути вельми критично при спочатку настільки малої продуктивності. Тому всім тим, які не знають, куди подіти простий бюджетний SSD, можуть сміливо його встановити в нетбук. А ось додаткова установка нового SSD в старий нетбук - питання спірне і вирішується в індивідуальному порядку. Як то кажуть, якщо грошей не шкода, то цілком можна і спробувати, хоча в даному випадку буде доречніше зробити це з більшу продуктивним рішенням.


Share On

Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки