Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Планшет ASUS Vivotab RT на базі Windows RT

  1. Операційна система Windows RT
  2. планшет
  3. програмна оболонка
  4. Висновок

Максим Афанасьєв

Операційна система Windows RT

планшет

програмна оболонка

висновок

Компанія ASUS не перестає дивувати і радувати користувачів своїми новими пристроями. Одночасно з анонсом планшета Microsoft Surface вона представила свій погляд на те, як повинен виглядати планшет на базі нової операційної системи Windows RT. Новий планшет ASUS VivoTab RT об'єднав в собі дві раніше несумісні речі - повноцінну операційну систему Windows і архітектуру процесорів ARM на базі чіпа NVIDIA Tegra 3. Проте процес об'єднання пройшов не так гладко, як цього хотілося б користувачам, тому особливу увагу ми звернемо на деякі обмеження в застосуванні подібних пристроїв і, звичайно ж, розповімо про планшет ASUS VivoTab RT.

Операційна система Windows RT

Оскільки ми просто не можемо не згадати про випуск нової операційної системи, коротко опишемо ситуацію зараз ситуацію навколо цієї не цілком звичайною ОС. Перші чутки про появу повноцінної операційної системи Windows для ARM-процесорів з'явилися практично відразу після анонса Windows 8. Раніше у Microsoft вже були вбудовані ОС для мобільних телефонів, але в цей раз мова йшла саме про повноцінну операційну систему з широкими можливостями. У 2011 році компанія продемонструвала публіці роботу попередньої версії операційної системи на чіпі NVIDIA Tegra, яка показала себе з хорошого боку в плані продуктивності і швидкодії. В середині минулого року ця версія операційної системи отримала нинішню назву - Windows RT (раніше її неофіційно називали Windows 8 ARM). Перший запуск нової операційної системи Windows RT відбувся одночасно (26 жовтня 2012 року) з виходом основної ОС від Microsoft - Windows 8. Ці дві операційні системи можна було б сплутати, якби не одна важлива особливість Windows RT. Незважаючи на те що по суті ця операційна система являє собою порт Windows 8 для архітектури ARM, вона є окремим продуктом і не дозволяє запускати звичайні додатки для Windows, які застосовують традиційний API Win32.

Тобто якщо користувач захоче запустити додаток, що не входить до складу операційної системи, наприклад браузер Google Chrome, то він не зможе цього зробити. На спробу встановити або запустити будь-який сторонній додаток система видасть помилку, показану на рис. 1. Для того щоб встановити додатки на операційну систему Windows RT, необхідно використовувати спеціальний магазин додатків Windows Store (рис. 2), який є в обох нових операційних системах - і в Windows RT, і в Windows 8. Додатки цього магазину можуть бути запущені і на тій, і на іншій системі, що в подальшому дозволить розробникам випустити свої оновлені версії ПЗ, які будуть працювати на обох операційних системах.

Мал. 1. Помилка запуску додатка

Мал. 2. Магазин додатків

Новий магазин додатків Windows Store передбачає інший дизайн додатків і модель програмування Windows Runtime. Нова модель програмування від Microsoft - Windows Runtime (WinRT) є основою для розробки додатків в стилі Metro в нових операційних системах сімейства Windows 8 / RT. Додатки, створені в рамках цього дизайну, орієнтовані на роботу з сучасними сенсорними екранами, без використання традиційних пристроїв введення - клавіатури і миші. Особливо відзначимо, що досить різкий перехід від одного принципу побудови додатків до іншого, укупі зі зникненням традиційного меню «Пуск», викликав хвилю емоцій в мережевих виданнях і на численних форумах. Оцінити правильність такого кроку Microsoft при запуску нових операційних систем Windows 8 і Windows RT зараз досить складно, оскільки нові пристрої з цими операційними системами тільки починають з'являтися на прилавках магазинів. Багато користувачів негативно поставилися до нового інтерфейсу, проте все нове завжди сприймається в штики, тому оцінити успішність такого підходу на даний момент не представляється можливим.

Важливим кроком для залучення користувачів до планшетів з Windows RT стала інтеграція безкоштовного офісного пакету Microsoft Office 2013 Home & Student RT, до якого входять основні програми Word, Excel, PowerPoint і OneNote, - він був спеціально оптимізований під роботу з цієї ОС і поставляється вже передвстановленим в ній. Компанія Microsoft також впровадила в нову операційну систему Windows RT безліч додаткових функцій для інтеграції планшетів на базі цієї ОС в єдиний інформаційний простір за допомогою своїх «хмарних» сервісів SkyDrive і систем синхронізації документів і пошти. Таким чином, користувач отримує єдину мережу документообігу між різними ПК на базі нових операційних систем Windows. Раніше така можливість могла бути реалізована тільки за допомогою додаткового програмного забезпечення.

Не зовсім логічний підхід з забороною на запуск традиційних додатків на Windows RT породив масу не тільки питань, а й спроб обійти це обмеження. На початку січня хакерам, а може просто допитливим програмістам, вдалося обійти захист Windows RT і запустити «нативні» додатки Win32. Однак навіть обхід захисту не забезпечив повноцінного запуску традиційних додатків, і багато хто з них довелося модернізувати для повноцінної роботи в умовах іншої архітектури. Компанія Microsoft привітала хакерів з успіхом, оцінила можливий збиток безпеки користувачів як некритичний і заявила, що в майбутньому подібні діри в безпеці будуть закриті шляхом випуску спеціальних патчів для Windows RT. Втім, як видно, боротьба між хакерами і Microsoft продовжиться, адже отримати повноцінну операційну систему на ARM-платформі з можливістю запуску традиційних додатків хочуть багато.

На момент написання статті на базі нової операційної системи Windows RT офіційно вийшло кілька пристроїв, в тому числі розглядається в цій статті планшет ASUS VivoTab RT. Незважаючи на те що компанія Samsung однією з перших анонсувала подібний пристрій - ще до виходу самої операційної системи, в подальшому вона відмовилася продавати свій планшет Samsung Ativ Tab на американському ринку. Представники компанії Samsung послалися на неясне позиціонування пристрою на ринку, «скромний» попит на рішення з Windows RT, а також передбачувані зусилля і інвестиції, необхідні для освіти споживачів про відмінності між двома операційними системами - Windows 8 і RT. Тому на поточний момент на ринку представлені лише п'ять моделей на базі нової операційної системи: ASUS VivoTab RT, Dell XPS 10, Lenovo IdeaPad Yoga 11, Microsoft Surface і Samsung Ativ Tab. При цьому три планшета - VivoTab RT, XPS 10 і Surface - базуються на процесорі NVIDIA Tegra 3, а інші два створені на процесорах Qualcomm. Тобто в більшості планшетів з Windows RT застосовуються процесори NVIDIA Tegra 3, що говорить про NVIDIA як про лідера у виробництві подібних чіпів на ринку. В планшети на Widnows RT встановлюються процесори NVIDIA Tegra 3 T30 з трохи зміненим дизайном. Це дозволяє отримати перевагу в плані енергозбереження, оскільки операційна система Windows RT, в порівнянні з Android, не може використовувати так зване ядрокомпаньон, реалізоване в даному процесорі. Нагадаємо читачам, що процесори NVIDIA Tegra 3 являє собою рішення SoC (System-on-Chip), яке включає чотири ядра Cortex A9, одне допоміжне ядрокомпаньон (Battery-Saver Core), графічне ядро ​​ULP GeForce і одноканальний контролер пам'яті з підтримкою стандарту LPDDR2, DDR3-L або DDR3 залежно від моделі чіпа. У пристроях на базі Android допоміжне ядрокомпаньон включається в той момент, коли пристрій переходить в режим очікування або навантаження на основні ядра процесора відсутній. Такий підхід дозволяє істотно зменшити енергоспоживання, а перемикання між чотирьохядерним блоком і допоміжним ядром здійснюється миттєво. Виходячи з опису процесора Tegra 3 на сайті NVIDIA, можна зробити висновок, що для планшетів на базі Windows RT компанія поставляє спеціальну версію свого процесора. Ця версія відрізняється тим, що в ній відсутня або відключено допоміжне ядрокомпаньон і встановлено дещо інше графічне ядро ​​під назвою ULP NVIDIA. Цілком можливо, що ядрокомпаньон просто відключено на програмному рівні, так як воно поки не підтримується Windows RT. Згідно з інформацією на сайті NVIDIA, підтримка цієї важливої ​​частини NVIDIA Tegra 3, можливо, буде реалізована в майбутньому, а зараз йде активна розробка цього модуля. Після короткого опису основних можливостей і відмінностей нової операційної системи Windows RT перейдемо до предмету нашої статті - новому планшету ASUS VivoTab RT.

планшет

Планшет виконаний в традиційному для подібних пристроїв дизайні. Коли він розкритий, здалеку його можна легко сплутати з іншими пристроями серії ASUS Transformer. І це не дивно, адже дана модель має безпосереднє відношення до цієї серії під кодовою назвою TF600T. Проте вона все ж відрізняється від інших «трансформерів» дизайном і наявністю докстанції з клавіатурою. Компанія ASUS активно просуває на ринку свої пристрої з пристібається клавіатурою, яка одночасно є докстанція з вбудованим акумулятором і розширювачем портів. Це забезпечує пристрою великим функціоналом, а також, що важливо, збільшує час автономної роботи. Оскільки планшет ASUS VivoTab RT може поставлятися в двох варіантах - з докстанція і без неї, спочатку розглянемо сам планшет.

Оскільки планшет ASUS VivoTab RT може поставлятися в двох варіантах - з докстанція і без неї, спочатку розглянемо сам планшет

Планшет з пристебнутим клавіатурою

Лицьова панель планшета, там, де знаходиться екран, виглядає типово для таких пристроїв і забезпечена стандартним широкоформатним дисплеєм з діагоналлю 10 дюймів. Від пристроїв на базі Android планшет відрізняє невелика сенсорна кнопка з логотипом Windows в центрі нижньої частини рамки екрану. На верхній частині рамки знаходиться 2-мегапіксельна фронтальна камера, яка трохи зміщена вправо щодо центра. Вельми непоказний логотип виробника - ASUS - розташований в лівому верхньому куті лицьового панелі.

Задня панель планшета в основному виконана з нешліфований металу з платиновим відтінком. Ближче до торців на ній є маленькі отвори, під якими ховаються динаміки. Верхня частина панелі, де знаходиться основна камера для зйомки відео і фотографій, виконана з рифленого пластика, що дозволяє надійно утримувати планшет в руці. Основна камера має не настільки великим, за сучасними мірками, дозволом в 8 мегапікселів, проте забезпечена автофокусом, дискретним блоком LED-спалаху, цифровим зумом і доповнена широким спектром налаштувань, включаючи баланс білого, яскравість, різкість і інші параметри зйомки.

На лівому торці планшета знаходиться прихований під спеціальною кришкою роз'єм Micro HDMI, який дозволяє підключити планшет до зовнішнього монітора, для чого потрібен спеціальний перехідник. Поруч з ним розташований відсік для установки карт microSD. У моделі з 3G- або LTE-модулем там же розміщений роз'єм для SIM-карти стандартного розміру. Двухкнопочний регулятор гучності, виконаний у вигляді «коромисла», знаходиться на правому торці планшета. Поруч з ним розміщений роз'єм mini-jack 3,5 мм для підключення навушників. Кнопка включення / вимикання екрана розташована на верхньому торці, практично у самого лівого краю. На відміну від кнопок включення в Android-пристроях, ця кнопка не дозволяє активувати меню повного виключення або перезавантаження пристрою, що дещо незвично. Функцію виведення планшета з «сплячого» режиму також виконує кнопка з логотипом Windows, в деякій мірі дублює функціональність основний верхньої кнопки.

Функцію виведення планшета з «сплячого» режиму також виконує кнопка з логотипом Windows, в деякій мірі дублює функціональність основний верхньої кнопки

Планшет ASUS Vivotab RT

На нижньому торці планшета є два отвори для фіксації його в докстанції і універсальний роз'єм. У комплекті з пристроєм поставляється спеціальний перехідник для цього роз'єму, що перетворює його в повноцінний USB-порт. Також даний роз'єм використовується для підключення докстанції і зарядки планшета за допомогою зарядного пристрою.

Мабуть, найважливіше, що необхідно відзначити в зовнішньому вигляді планшета ASUS VivoTab RT, - це його товщина і вага. Пристрій настільки тонка (8,3 мм), що коли вперше береш його в руки, то виникає відчуття, що тримаєш аркуш паперу. Цей ефект посилюється ще і за рахунок малої ваги - всього 534 м Висота і ширина пристрою становлять 262,5 і 170,9 мм відповідно. Єдиний мінус в оформленні планшета - його лицьова поверхня досить швидко покривається відбитками пальців, але це, на жаль, властиво всім планшетів. При роботі з пристроєм особливої ​​ваги не відчуваєш, але якщо тримати його більше 15 хвилин однією рукою, то втома поступово накопичується, тому при тривалому застосуванні всетаки доведеться хоча б змінити руку.

Як екран для ASUS VivoTab RT використовується 10,1-дюймовий дисплей Hydis HV101HD1-1E0 виробництва Hydis з матрицею HFFS (FFS +), який має LED-підсвічування і роздільну здатність 1366 × 768 пікселів. Екран обладнаний ємнісними датчиками і підтримує технологію пятіпальцевого торкання «мультитач». Для захисту екрану застосовується спеціальне скло, яке має додатковий захист від ударів і подряпин - ця опція буде особливо корисна тим, у кого є маленькі діти, які люблять пограти з новомодними гаджетами і часто, на жаль, швидко виводять їх з ладу. Технологія HFFS базується на модернізованому варіанті технології AFFS (Advanced fringe field switching), яка дозволяє отримати більш високі показники яскравості за рахунок кращого світлопропускання рідкокристалічного шару. Застосування цієї технології дозволить використовувати планшет на вулиці, де яскраве сонце і високий рівень освітленості можуть перешкодити роботі з планшетом. Навіть в таких несприятливих умовах на планшеті ASUS VivoTab RT все видно досить чітко - контрастність злегка порушується лише при зміні кута огляду.

Навіть в таких несприятливих умовах на планшеті ASUS VivoTab RT все видно досить чітко - контрастність злегка порушується лише при зміні кута огляду

Зворотний бік планшета

Що стосується апаратної «начинки», то в цій моделі встановлений мобільний процесор NVIDIA Tegra 3 T30, який в ряду мобільних процесорів серії Tegra 3 можна вважати досить енергоефективним завдяки невеликій тактовій частоті ядер. Як вже говорилося, п'яте, допоміжне ядро ​​цього процесора в даному випадку, швидше за все, не задіюється, а частота основних ядер при навантаженні становить 1,3 ГГц. Якщо використовується лише одне ядро, а інші простоюють, то частота процесора може бути збільшена до 1,4 ГГц в режимі Turbo. Розмір кеш-пам'яті другого рівня становить 1 Мбайт. За графіком відповідає ядро ​​ULP (ultra low power) GeForce, що працює на тактовій частоті 520 МГц. У цій моделі встановлена ​​оперативна пам'ять об'ємом 2 Гбайт, яка відповідає сучасним стандартом DDR3-L 1500 (750 МГц). Відзначимо, що в планшетах на базі Android зазвичай встановлюється оперативна пам'ять меншого об'єму. У планшеті ASUS VivoTab RT, швидше за все, збільшений об'єм оперативної пам'яті обумовлений застосуванням операційної системи Windows RT.

Дана модель поставляється в двох варіантах - з накопичувачем на 32 і 64 Гбайт. У нашому випадку це була модель з SSD-накопичувачем об'ємом 32 Гбайт, з яких 23 Гбайт доступні користувачеві, а інші використовуються для операційної системи та вбудованих додатків. Розширення дискового простору здійснюється за допомогою вбудованого картрідера для карт пам'яті microSD (підтримуються основні формати - SD, SDHC, SDXC).

Бездротові інтерфейси цієї моделі досить різноманітні, оскільки крім модулів Bluetooth 4.0 і Wi-Fi (підтримка стандарту 802.11n), заснованих на чіпі Broadcom, у цій моделі також є чіп NFC. Однак інтерфейс NFC поки абсолютно непотрібний, оскільки в Росії він ще не поширений. Нагадаємо, що бездротовий стандарт NFC позиціонується як альтернатива Bluetooth і призначений для обміну даними між пристроями, що знаходяться на відстані близько 10 см. Пристрої з NFC можуть підтримувати зв'язок зі смарт-карт і іншими пристроями NFC (безконтактними картами), вже використовуваними в громадському транспорті і платіжних системах .

Пристрої з NFC можуть підтримувати зв'язок зі смарт-карт і іншими пристроями NFC (безконтактними картами), вже використовуваними в громадському транспорті і платіжних системах

Два в одному: док-станція і клавіатура

Планшет ASUS VivoTab RT має три основні модифікації: TF600T, TF600TG і TF600TL. У нашому огляді розглядається перший варіант - TF600T. Дві інші модифікації - TF600TG і TF600TL - мають на увазі наявність встановлених модулів 3G і LTE відповідно. Варто відзначити, що в Росію поки поставляється тільки версія з 3G-модулем, оскільки для LTE відсутня відповідна інфраструктура.

Док-станція оформлена в тому ж стилі, що і планшет. Вона виконує відразу кілька функцій: по-перше, це qwerty-клавіатура, що володіє широким функціоналом і повним набором клавіш для роботи; по-друге, автономне зарядний пристрій для планшета; витратах, засіб розширення зовнішнього інтерфейсного набору портів. Що стосується клавіатури, то вона гідна похвали, незважаючи на малий розмір. Профіль кнопок, в порівнянні з іншими докстанція для планшетів серії Transformer, був дещо зменшений, але розкладка і функціонал залишилися як і раніше дуже зручними. На жаль, через невеликих розмірів працювати на такій клавіатурі протягом тривалого часу не настільки зручно, як і на ноутбучной. Проте невелику відстань між клавішами не заважає спокійній роботі і не перешкоджає швидкому набору тексту. Хід клавіш дуже м'який, з плавною фіксацією натискання. На клавіатуру виведені кнопки управління, включаючи активацію режиму «в літаку», регулювання яскравості екрану, виклик меню налаштувань і перехід в режим «сну». Ці функції, розміщені на звичних кнопках F1-F12, стають активними при натисканні кнопки Fn, як це прийнято в ноутбуках.

Тачпад докстанції має той же функціонал, що і в ноутбуці, - невелика сенсорна панель з двома клавішами, умовно поділеними між собою за допомогою білої смуги. Розкладка клавіатури змінюється при наборі звичної комбінації клавіш Alt + Shift, яка може бути змінена в налаштуваннях системи. Крім того, оскільки це все-таки планшет на Windows RT, розкладка клавіатури змінюється і за допомогою поєднання клавіш Ctrl + Space, яке використовується в основному в режимі роботи без підключеної докстанції.

Вбудований акумулятор докстанції дещо менше акумулятора планшета: 22 проти 25 Вт · год у планшета. Приємно порадував той факт, що система зарядки планшета повністю автоматизована: при підключенні зарядного пристрою до докстанції відбувається її зарядка; при підключенні планшета до докстанції зарядний пристрій продовжує заряджати докстанція, в той час як вона, в свою чергу, заряджає планшет. Таким чином, якщо у вас в сумці лежить докстанція, то ви завжди можете розраховувати принаймні на те, що планшет в закритому вигляді підзарядиться від акумулятора докстанції, що особливо зручно в ділових або заміських поїздках. За запевненням виробника, в сукупності два акумулятора здатні забезпечити до 16 год безперебійної роботи планшета, що дуже непогано на тлі планшетів на Android.

Ще однією важливою функцією докстанції є розширення набору інтерфейсів пристрою: при підключенні до докстанції планшет наділяється повноцінним USB-роз'ємом стандарту 2.0. Порт знаходиться на правому торці докстанції, що трохи незручно при використанні миші. Також до цього гнізда легко підключаються USB-накопичувачі і навіть портативні USB-диски. З підключеної докстанція планшет має два роз'єми USB, оскільки універсальний роз'єм на ній, який використовується для зарядки, теж підтримує установку перехідника на USB.

З особливостей докстанції відзначимо чотири гумові ніжки на дні, які прекрасно утримують її від ковзання по поверхні. Слід також згадати функцію автоматичного вимкнення екрану, коли пристрій закривається на зразок ноутбука. В цьому випадку планшет переходить в режим очікування і економить заряд батареї, який в основному витрачається, звичайно ж, на підтримку роботи екрану.

Що стосується габаритів докстанції, то її розміри трохи більше, ніж у планшета, - наприклад товщина 10,2 проти 8,3 мм. При приєднанні до докстанції планшет надійно фіксується: спеціальний замок, що складається з двох засувок, надійно утримує його на місці. Для від'єднання планшета від докстанції використовується спеціальний слайдблок на лівому торці планшета. Вага докстанції становить 545 г, що не набагато більше, ніж вага самого планшета. Після ознайомлення з пристроєм перейдемо до операційної системи Widnows RT.

програмна оболонка

Оскільки ASUS VivoTab RT відрізняється саме наявністю операційної системи Widnows RT, спробуємо описати, як вона виглядає, адже планшет на Windows поки ще рідкість. Запуск системи, коли планшет повністю виключений, відбувається досить швидко - менше ніж за 10 с. У планшеті немає звичної для ноутбуків або настільних ПК BIOS, так як ця система встановлюється при виробництві і не може бути видалена або замінена. Відразу після запуску перед користувачем постає новий Metro-інтерфейс з усіма його плюсами і мінусами. Точно так же, як і в настільній версії операційної системи Windows 8, користувач може перейти на стандартний робочий стіл за допомогою поєднання клавіш Win + D. Якщо докстанція не застосовується, то зробити це трохи складніше, оскільки клавіша з логотипом Windows посередині планшета не є аналогом кнопки клавіатури.

Операційна система Windows RT практично не відрізняється від Windows 8, і про належність її до ОС для ARM-архітектури можна дізнатися, лише подивившись на вікно «Про систему» ​​(рис. 3). В іншому система Windows RT дуже схожа на Windows 8. З особливостей варто відзначити трохи змінений провідник, який має додатковий функціонал для зручної роботи з сенсорним екраном.

Мал. 3. Про систему

У диспетчері пристроїв видно все додаткові периферійні пристрої, включаючи датчик орієнтації, GPS-приймач, гіроскоп і датчик освітленості (рис. 4). Всі вони знаходяться в окремій групі «Датчики». Планшет ASUS VivoTab RT поставляється з модулем TPM 1.2, що передбачає захист даних від крадіжки та інші функції щодо захисту конфіденційної інформації і персональних даних. Також не можна не відзначити групу «Вбудоване ПЗ», яка, по всій видимості, включає ті додатки, які встановлені в системі за замовчуванням.

Мал. 4. Диспетчер пристроїв

Оскільки Windows RT - вбудована операційна система, то драйвери для неї оновлюються в автоматичному режимі за допомогою стандартної утиліти Windows Update. Нагадаємо, що установка окремих пакетів драйверів на цю систему нетривіальна через обмеження ОС.

У режимі очікування робоча частота центрального процесора ASUS VivoTab RT знижується практично вдвічі, що дозволяє істотно економити заряд батареї (рис. 5). При підключенні докстанції в системі з'являється ще одна батарея (рис. 6), яка автоматично заряджає основну батарею планшета. Ми провели невеликий тест на час роботи пристрою в режимі простою і в режимі програвання відео. Так, в режимі бездіяльності, але з підключеною докстанція і працюючим на мінімальній яскравості екраном планшет ASUS VivoTab RT функціонував протягом 26 годин. При яскравості, виставленої на максимум, час роботи в цьому режимі скорочується більш ніж удвічі - до 11 год. В режимі відтворення відеофайлу з високою роздільною здатністю (1920 × 1080) планшет з підключеною докстанція і середнім рівнем підсвічування працював протягом 18 год. Відключення докстанції зменшує час роботи в зазначених режимах приблизно наполовину.

Відключення докстанції зменшує час роботи в зазначених режимах приблизно наполовину

Мал. 5. Завантаження системи в режимі очікування

Завантаження системи в режимі очікування

Мал. 6. Акумулятори

Як вже говорилося, ASUS VivoTab RT поставляється з передвстановленим офісним пакетом Microsoft Office 2013 Home & Student RT, який включає основні програми повноцінного пакету Microsoft Office 2013. Відзначимо, що нові додатки Word, Excel, OneNote і PowerPoint (рис. 7 і 8) мають особливий дизайн меню управління, що підвищує зручність роботи з ними завдяки сенсорному багатопальцевого введення. За функціональним можливостям ці програми практично не поступаються повноцінним версіями з офісного пакету. Однак попередньо встановлений Microsoft Office 2013 Home & Student RT, згідно ліцензійній політиці Microsoft, не призначений для корпоративного застосування.

Однак попередньо встановлений Microsoft Office 2013 Home & Student RT, згідно ліцензійній політиці Microsoft, не призначений для корпоративного застосування

Мал. 7. MS Excel

MS Excel

Мал. 8. MS Word

Не можна обійти увагою і додаткове додаток від компанії NVIDIA - TegraZone (рис. 9). За функціональністю воно аналогічно Android Market (Google Play) і Windows Metro Store. Основним його призначенням є установка і робота з додатками, які оптимізовані для роботи з процесорами NVIDIA Tegra. Користувач, який встановлює додатки за допомогою TegraZone, може бути впевнений, що вони будуть працювати на 100%. Там же можна дізнатися про новинки ПО і встановити всі нові ігри, оптимізовані для роботи з NVIDIA Tegra. Встановлення програм в кінцевому рахунку зводиться до відсилання користувача на обраної програми в Widnows Metro Store і його подальшій установці. За допомогою TegraZone користувач відкриє для себе кращі унікальні ігри, які забезпечують приголомшливу графіку і відмінний геймплей, з максимальною віддачею від мобільного пристрою на базі Tegra. Однак в даний час додатків для пристроїв на базі Windows RT ще занадто мало в порівнянні з Android. В майбутньому, ймовірно, їх кількість буде тільки збільшуватися, а потенціал роботи зв'язки Windows RT і процесора NVIDIA Tegra розкриється більш повно.

В майбутньому, ймовірно, їх кількість буде тільки збільшуватися, а потенціал роботи зв'язки Windows RT і процесора NVIDIA Tegra розкриється більш повно

Мал. 9. NVIDIA TegraZone

Слід згадати і про дублювання додатків. Так, для користувачів доступний як звичайний браузер Internet Explorer, так і Internet Explorer в стилі Metro (рис. 10). При цьому зміна призначеного для користувача інтерфейсу в даному випадку передбачає і значне скорочення функціональних можливостей програми. Наприклад, інтерфейс віддаленого робочого столу (рис. 11) не має налаштувань по підключенню до віддаленого комп'ютера. Більш того, керувати віддаленим ПК за допомогою сенсорного введення не дуже зручно, а додаткові інструменти не пропонуються. Як і у випадку з TegraZone, користувачеві доступна лише мала частина додатків з новим інтерфейсом Metro.

Як і у випадку з TegraZone, користувачеві доступна лише мала частина додатків з новим інтерфейсом Metro

Мал. 10. Internet Explorer

Internet Explorer

Мал. 11. Remote Desktop

Висновок

Планшет ASUS VivoTab RT вийшов дуже неоднозначним. З одного боку, це практично ідентична Android-планшетів апаратна частина, з іншого - нова операційна система Windows RT, яка виглядає як звичайна, але на ділі виявляється вельми специфічною. Потіснити пристрої на базі Android компанії Microsoft, безумовно, дуже хочеться, адже тепер це величезна частина ринку. Однак першопрохідникам завжди важче, тому цілком можливо, що перше покоління планшетів на базі Windows RT знайде не так багато покупців, як цього хотілося б Microsoft. У будь-якому випадку апаратна «начинка» даної моделі вище всяких похвал - адже це ASUS і NVIDIA Tegra.

Залишилося сказати про ціну: на російському ринку планшет з об'ємом дискового простору 64 Гбайт і докстанція пропонується в середньому за 30 тис. Руб., Що, м'яко кажучи, не так вже й мало. З огляду на не цілком стандартне позиціювання даної моделі, а також її новизну, з покупкою краще почекати. Залишається сподіватися, що через деякий час ціни будуть знижені, після чого придбати новинку зможуть всі бажаючі.

КомпьютерПресс 02'2013


Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки