Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Аудіо та Відео роз'єми комп'ютера: як відрізнити

  1. Роз'єми типу "Jack" (аналоговий аудіо сигнал)
  2. Роз'єми для передачі цифрового і аналогового аудіо і відео сигналів (RCA)

Як підключити колонки до комп'ютера? Здавалося б, відповідь дуже простий. Але не зовсім. Треба розуміти, що підключення до лінійного виходу комп'ютера акустичної системи дасть ефект лише якщо Ви підключаєте активну акустичну систему (тобто систему з вбудованим підсилювачем всередині, що підключається до мережі 220v). Якщо Ви плануєте підключення пасивної акустичної системи (тобто системи, яка не має вбудованого підсилювача), необхідно придбати окремий підсилювач. Історично вважається, що варіант з роздільним підсилювачем і акустичними системами краще варіанту з вбудованим підсилювачем. Однак це не зовсім так. Існує ряд активних систем, таких як Adam, KRK і ряду інших, якість звуку яких дозволяє використовувати їх як професійне студійне обладнання. Це найкращий варіант, якщо ви слухаєте музику.

У разі, якщо ви любите не тільки слухати музику, але і дивитися фільми з об'ємний звуком - у вас є два варіанти об'ємний аналоговий або об'ємний цифровий звук. Відмінності між варіантами - в якості відтворення і відсутності шумів у випадку з цифрою. Зрозуміло, користувач може купити якісну звукову карту (виробляють Asus і ряд інших), але передача цифрового сигналу за допомогою інтерфейсу HDMI все-таки краще.

Роз'єми типу "Jack" (аналоговий аудіо сигнал)

ПозначенняКолір за стандартом "PC 2001"Призначення

Headphones / Front Channels зелений Навушники / фронтальні акустичні системи Stereo Input Line Level синій Лінійний вхід (з іншого джерела звуку) Microphone рожевий Мікрофон Side surround channels сірий Акустичні канали об'ємного звуку (зліва / справа) Rear surround channels чорний Акустичні канали об'ємного звуку (задній лівий / задній правий) Center and Sub-woofer surround channels помаранчевий Центральний канал об'ємного звуку і сабвуфер (система НЧ)


Роз'єми для передачі цифрового і аналогового аудіо і відео сигналів (RCA)

ПозначенняКолірПризначення

Audio digital audio S / PDIF помаранчевий Оптічеcкій вихід Right Audio червоний Аудіо, правий канал Left / Mono Audio білий Аудіо, лівий канал або моноканал Composite Video жовтий Композитний відео Pr / Cr - Component Video червоний компонентний відео Pb / Cb - Component Video синій компонентний відео Y - Component Video зелений компонентний відео

Audio digital audio S / PDIF помаранчевий Оптічеcкій вихід Right Audio червоний Аудіо, правий канал Left / Mono Audio білий Аудіо, лівий канал або моноканал Composite Video жовтий Композитний відео Pr / Cr - Component Video червоний компонентний відео Pb / Cb - Component Video синій компонентний відео Y - Component Video зелений компонентний відео

S / PDIF або S / PDIF - розшифровується як Sony / Philips Digital Interface (або Interconnect) Format (описано також як IEC 958 type II в міжнародному стандарті IEC-60958). Є сукупністю специфікацій протоколу низького рівня і апаратної реалізації, що описують передачу цифрового звуку між різними компонентами аудіоапаратури. S / PDIF (Sony * / Philips * Digital Interface) - це формат інтерфейсу передачі аудіо, який підтримує передачу цифрових аудіо сигналів від одного пристрою до іншого без процедури перетворення в аналоговий сигнал, що дозволяє уникнути погіршення якості звуку.

Роз'єм RCA - найбільш поширений роз'єм, який використовується з інтерфейсом S / PDIF і ідентичний гнізда, що застосовується в споживчої аудіо продукції. Крім того, в деяких випадках використовується оптичний роз'єм. Для того щоб підключити аудіосистему безпосередньо до активної акустичної системи, остання повинна підтримувати вхід S / PDIF.

Якщо системна плата для настільних ПК не підтримує вбудовані роз'єми S / PDIF, можна встановити звукову карту, що включає ці раз'ёми.Спеціфікація S / PDIFormat допускає кілька типів кабелю і роз'ємів. Ключові слова для електричного типу - «coaxial» і «RCA jack». Інший тип названий «оптичним» з часто вживаним словом «TOSLINK» або, рідше, «EIAJ Optical». Існують адаптери для переходу з коаксіального RCA Jack S / PDIF на оптичний TOSLINK S / PDIF і навпаки, для них необхідний зовнішній джерело живлення. Перевагою оптичного типу S / PDIF є відмінна стійкість до електричних перешкод.

Композитний відео - повний кольоровий аналоговий відеосигнал у вихідній смузі видеочастот, який передається без звукового супроводу по одному каналу (кабелю). За ГОСТ 21879-88 поняттю "Composite Video Signal" відповідає повний відеосигнал, що містить сигнал синхронізації. В аналоговому кольоровому телебаченні стандартної чіткості композитним відеосигналом називають повний кольоровий телевізійний сигнал (ПЦТС) стандартів PAL, SECAM або NTSC. Поняття також використовується в контексті відеоінтерфейсів, призначеним для передачі такого сигналу, і форматам відеозапису, в яких сигнали яскравості і кольоровості записуються однією групою відеоголовок на загальні доріжки. Звук в мовній видеопроизводстве передається окремими проводами стандартів, відповідних професійного звукозапису. У побутових пристроях звук також передається окремим кабелем з роз'ємами RCA білого (для монофонічною фонограми) або червоного і білого кольорів. Часто для передачі композитного відео і звуку в побутовій техніці використовується комбінований багатожильний кабель з окремими звуковими і відеороз'ємів. Використання композитного відеосигналу в процесі відеовиробництва дозволяє обійтися єдиним каналом зв'язку і спростити з'єднання між пристроями. Однак, спільна передача сигналів яскравості і кольоровості вимагає їх поділу в кожному пристрої, при якому неминуче поява взаємних перешкод, що знижують якість зображення. Тому, в сучасному професійному студійному обладнанні використовується роздільна передача яскравості і кольоровості за допомогою компонентних інтерфейсів. Розвиток побутової відеотехніки і підвищення вимог до якості відео призвело до поширення компонентних ліній передачі між побутовими пристроями. Європейський інтерфейс SCART дозволяє передавати не тільки композитний, але і компонентний відеосигнал, так само, як і S-Video, що набув поширення в побутовій відеотехніки і комп'ютерах. Роздільна передача аналогового відео відбувається за допомогою інтерфейсу VGA, також є компонентним. На відміну від компонентного, композитне відео придатне тільки для передачі сигналу телебачення стандартної чіткості.

Компонентне відео - спосіб роздільної передачі кольорового відео за двома і більше каналам (кабелях), при якому окремі складові відеосигналу несуть різну інформацію про кольоровому зображенні. У перших компонентних відеоінтерфейсів, таких як S-Video, колірна поднесущая передавалася окремо від інших компонентів кольорового відеосигналу для зменшення перехресних перешкод. В сучасних аналогових інтерфейсах використовуються три і більше каналів для роздільної передачі інформації про колір зображення і сигналів синхронізації. Як і з композитних Відеокабелі, по компонентним не передається звуковий е супровід, для якого необхідний окремий провід. Всі пристрої для відображення кольорового зображення в якості кінцевих сигналів використовують три, відповідні червоному, зеленому та синього кольорів адитивної колірної моделі RGB. Ці сигнали подаються безпосередньо на електроди масочний кінескопів або на матрицю рідкокристалічних дисплеїв. Процес перетворення кольорового зображення в відеосигнал в початковій стадії також передбачає поділ кольору, в результаті якого виходять три сигналу, що відповідають основним кольорам. Передача компонентного сигналу, що складається з інформації про основні кольорах, не вимагає перетворення колірної інформації в сигнали яскравості і кольоровості, а потім зворотного декодування, що погіршують передачу кольору. Безпосередня передача колірних складових зображення дозволяє звести до мінімуму втрати та обмеження інтерфейсу, і отримати максимальну якість.

Залиште свій коментар!

Додати коментар


Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки