Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Датчики руху і присутності для включення світла в туалеті і ванній

  1. Які світильники підійдуть для освітлення ванної?
  2. Де розмістити світильники у ванній кімнаті?
  3. Як працюють датчики руху в ванній?
  4. Управління освітленням ванної кімнати. підбираємо датчики

Які світильники підійдуть для освітлення ванної?
Де розмістити світильники у ванній кімнаті?
Як працюють датчики руху в ванній?
Управління освітленням ванної кімнати. підбираємо датчики

Облаштовувати освітлення ванної кімнати потрібно особливо відповідально. Воно повинно бути не тільки красивим і функціональним, але і безпечним. Щоб людям у ванній нічого не загрожувало, варто грамотно підібрати світильники і датчики руху, а також звернути увагу на їх ступінь захисту.

Про те, якими параметрами повинні відповідати світильники і датчики руху, де їх правильно розмістити і як відбувається управління освітленням ванної кімнати, розповімо
в цій статті.

Про те, якими параметрами повинні відповідати світильники і датчики руху, де їх правильно розмістити і як відбувається управління освітленням ванної кімнати, розповімо   в цій статті

Які світильники підійдуть для освітлення ванної?

Дизайн ванної кімнати може бути не менш продуманим і вишуканим, ніж дизайн спальні або вітальні. Тому освітлення для неї потрібно підбирати так само ретельно, як і для інших приміщень.

Для освітлення у ванній підійдуть і відкриті, і вбудовані світильники. Розташовуватися вони можуть на стелі, стіни або на підлозі. Головне, щоб світла було достатньо, а всі встановлені світильники - безпечними.

Ступінь захисту світильника підбирають в залежності від місця розташування його в кімнаті.
У першій «зоні вологості» - простір всередині душової кабіни або чаші ванній - ступінь захисту світильника (IP) повинна бути не нижче 67.

Число в даному випадку буде розшифровуватись повний захист від проникнення пилу (це позначається цифрою 6) і захист від проникнення води при зануренні на глибину до одного метра (це цифра 7).

Число в даному випадку буде розшифровуватись повний захист від проникнення пилу (це позначається цифрою 6) і захист від проникнення води при зануренні на глибину до одного метра (це цифра 7)

Друга зона - це простір над ванною. При виборі світильників варто враховувати висоту розташування. Якщо вона перевищує два метри, то підійдуть прилади з IP 45 з захистом від проникнення твердих частинок розміром не менше 1 мм (тонкі інструменти, провід) і від струменів води з усіх напрямків.

У цій зоні не рекомендується встановлювати високовольтні прилади. Оптимальне рішення - світлодіоди або лампи на 12-24 В.

Третя зона вологості розташовується на 60 см вліво і вправо від краю другої зони. Вона вважається більш сухий і передбачається, що струменя сюди не долітають, хоча потрапляють незначні бризки. Для неї підійдуть світильники з індексом захисту IP 24 - захист від проникнення твердих частинок розміром не менше 12 мм і бризок.

Найсухіша зона - четверта. Вона простягається на три метри від кордону третьої зони. В її межах електроприладів загрожує лише потрапляння пара, а тому в індексі захисту головну роль грає друга цифра: вона повинна бути не нижче одиниці. Значення першої цифри може бути будь-яким.

Де розмістити світильники у ванній кімнаті?

Освітлення у ванній кімнаті розділене на кілька функціональних зон: загальну, робочу, декоративну і спрямовану. На відміну від освітлення в спальні у ванній воно не пов'язане
з геометричними параметрами кімнати.

Наприклад, немає одного центрального світильника. Стандартно у ванній є кілька вбудованих або відкритих стельових пристроїв - вони створюють загальне освітлення в кімнаті.

При роботі з окремими зонами включається робочий світло, наприклад, в районі душа або раковини. Спрямований світло підкреслює окремі елементи кімнати, декоративний - доповнює інтер'єр приміщення.

Велика увага в ванній приділяється рівню освітленості, його рівномірності, відсутності відблисків і т.п .. Так, не рекомендується направляти світильники перпендикулярно до відображає поверхонь: краще розташувати їх під кутом.

Встановлювати світильники прямо над дзеркалом теж не варто - це спотворить ваше відображення. Краще розмістити пристрої з боків або збалансувати верхнє світло боковим.

Як працюють датчики руху в ванній?

Як ми вже говорили вище, у ванній кімнаті освітлення розділене на кілька функціональних зон: душу або ванни, умивання і прання. Керувати освітленням можна в кожній з них.

Наприклад, коли ви будете приймати душ, датчик, що реагує на рух і шум, що не буде вимикати світло в цій зоні. Після включиться освітлення в зоні переодягання, коли ви покинете кімнату, світло автоматично згасне.

Якщо ви вирішите зайнятися пранням, то робочий світло також включитися тільки в цій зоні. Решта ділянок можна прикрасити декоративним світлодіодним освітленням. Це не потребує великих витрат і створить затишну атмосферу у ванній.

Любительки SPA-процедур, що зберігають в ванних шафках велика кількість косметичних засобів, можуть встановити невеликі датчики в в місця зберігання. Освітлення всередині шаф
і тумбочок дозволить легко знайти необхідні баночки і не втратити їх в темних закутках меблів.

Датчики при цьому не будуть працювати постійно. Як і стельові моделі, вони зреагують на рух і включать світло, коли ви відкриєте дверцята. Управління загальним освітленням ванної кімнати при цьому має бути і автоматичним, і ручним.

Управління освітленням ванної кімнати. підбираємо датчики

До датчикам руху і присутності у ванній кімнаті пред'являються приблизно ті ж вимоги, що і до світильників. Їх ступінь захисту також повинна бути не нижче IP65, тобто необхідно пристрій надійно захищене від води і пилу.

Для автоматизації освітлення в будинку рекомендується використовувати міні-датчики . Вони не поступаються за характеристиками стандартним моделям, але краще вписуються в інтер'єр кімнат.

Для ванної кімнати підійде стельовий міні-датчик присутності PD9-M-1C-SDB-IP65-GH . Ступінь захисту самого датчика - IP 65, індекс захисту силової частини - IP 20.

Розмір моделі дуже невеликий - 36х52 мм. Мініатюрні пропорції і спеціальна лінза
з пружинними затискачами дозволяють легко і швидко розмістити пристрій безпосередньо
в світильники або підвісні стелі. Датчик підходить для розміщення в першій «зоні вологості».

Ще одна модель для першої зони - PICO-M-1C . Міні-датчик присутності володіє індексом захисту IP65 і підходить для установки у вологих приміщеннях. Також як і попередня модель PICO-M-1C можна встановлювати і в світильники, і в підвісні стелі.

При організації управління освітленням ванної кімнати варто звернути увагу і на комбіновані датчики . Вони реагують не тільки на інфрачервоне випромінювання, але і, наприклад, шум.

Такі пристрої вловлюють звуки, що видаються людиною, і керуючись цими сигналами, залишають світло в кімнаті включеним. При цьому шумовий сенсор включається тільки тоді, коли спрацював основний PIR-сенсор.

За технічними характеристиками в даному випадку підійде модель PD3N-1C-SM-Micro . Встановити комбінований датчик руху / шуму у ванній кімнаті можна у виконанні IP44. Він підійде для другої «зони вологості».

Правильно організувати управління освітленням у ванній вам допоможе компанія BEG звертайтеся , Наші фахівці проведуть всі необхідні розрахунки. Не забувайте підписуватися на наш блог, щоб не пропускати цікаві статті про автоматизацію освітлення.

comments powered by HyperComments

Які світильники підійдуть для освітлення ванної?
Де розмістити світильники у ванній кімнаті?
Як працюють датчики руху в ванній?
Де розмістити світильники у ванній кімнаті?
Як працюють датчики руху в ванній?
Які світильники підійдуть для освітлення ванної?
Де розмістити світильники у ванній кімнаті?
Як працюють датчики руху в ванній?
Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки