Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Mobile-review.com Огляд фірмової оболонки Huawei EMUI 9.0

  1. зміст екран блокування Робочий стіл налаштування додатки Камера враження У цьому матеріалі...
  2. Робочий стіл
  3. налаштування
  4. додатки
  5. Камера
  6. враження
  7. Посилання по темі

зміст
  1. екран блокування
  2. Робочий стіл
  3. налаштування
  4. додатки
  5. Камера
  6. враження

У цьому матеріалі я познайомлю вас з фірмовою оболонкою компанії Huawei під назвою Emotion User Interface, або простіше - EMUI на прикладі останній версії під номером 9. У якості піддослідного буде виступати топовий смартфон Huawei Mate 20 .

У якості піддослідного буде виступати топовий смартфон   Huawei Mate 20

До речі, в цьому році виповнюється 6 років з моменту запуску фірмового інтерфейсу Huawei EMUI. З тих пір ця ОС на базі Android пройшла довгий шлях розвитку і на сьогоднішній день має близько 350 мільйонів активних користувачів по всьому світу.

При створенні призначених для користувача інтерфейсів найбільш важливими аспектами вважаються простота і логічність. Працюючи над інтерфейсом EMUI, інженери Huawei спростили меню налаштувань, об'єднавши ряд розділів меню. Близько 10% пунктів меню були видалені або винесені в розділ «Розширені настройки». Незважаючи на те, що деякі користувачі вважають за краще максимальний контроль над своїми пристроями, є також ті, кому подобається короткий, просте і зрозуміле меню.

Крім меню «Настройок» зміни торкнулися організації основних компонентів інтерфейсу. У EMUI 9.0 важливі візуальні елементи переміщені так, щоб знизити навантаження на очі користувача. Деякі кнопки були зміщені в нижню частину екрану для спрощення доступу користувачам, які віддають перевагу працювати зі смартфоном однією рукою.

«Інтерфейс EMUI 9.0 використовує розроблену Huawei технологію Smart Color Picker для створення гармонійної і приємною для очей палітри. Безліч графічних елементів інтерфейсу, серед яких картинка профілю за замовчуванням, були заново намальовані з використанням природних мотивів. Технологія Auto color picker покращує контраст і яскравість елементів інтерфейсу, підвищуючи для читання тексту створюючи відчуття цілісного і комфортного простору ».

екран блокування

Перше, що вас завжди зустрічає при активації підсвічування екрану, - екран блокування. Вас вітають симпатичні, встановлені виробником, шпалери. Причому при кожному новому включенні дисплея ви будете бачити нові заставки: «Розблокування Журнал». В каталозі Huawei є 8 стилів картинок: хіти Huawei, фотокамери Leica, подорожі, транспорт, знаменитості, стиль, життя, спорт. Вони завжди якісні і у високому дозволі. Деякі з них я використовую в якості тестування кутів огляду екранів. Звичайно ж, їх можна замінити на свої: на головному екрані довго потримати палець на дисплеї і вибрати в нижній сходинці «Шпалери» або перейти в «Налаштування» - «Робочий екран і шпалери».

У пункті «Робочий екран і шпалери» вибирається напис для екрану блокування. Вона буде відображатися зліва внизу. У цьому ж розділі активується опція «Відображення шагомера». Він теж показується зліва внизу при включенні підсвічування.

Свайп зліва-направо і навпаки - переходи по шпалерах екрану блокування. Ви можете зафіксувати одну з них, видалити, додати до вибраного, поділитися з вашими контактами і соціальними мережами, а також перейти в настройки.

Свайп вгору з правого нижнього кута запускає камеру. Свайп знизу - панель з «швидкими додатками»: диктофон, ліхтарик, калькулятор і таймер.

Крім того, на екрані блокування відображаються повідомлення з короткою інформацією. Свайп вліво або вправо - видалення повідомлення з екрану блокування.

Свайп вгору в будь-якому місці екрану - це перехід на робочий стіл.

Робочий стіл

В даному випадку необхідно відразу розповісти про те, що в EMUI є вибір системної навігації:

Тривале утримання пальця на дисплеї запускає додаткове меню в нижній частині екрана: «Шпалери», «Віджети», «Навігація», «Налаштування робочого екрану».

Про розділ «Шпалери» ми вже говорили раніше. В налаштуваннях робочого екрану:

  • Масштаб робочого екрану. Можна вибрати сітку 4х6, 5х5 або 5х6.
  • Блокування стилю робочого екрану.
  • Автоматичне вирівнювання.
  • Струсити. Функція змінює порядок значків на екрані.
  • Мітка на значках додатків.
  • Рекомендація додатків.
  • Безперервна прокрутка робочих екранів.
  • Google Feed.

У EMUI 9 з'явилося нове відображення раніше запущених додатків. Тепер вони виводяться на екрані у вигляді карток, упорядкованих по горизонталі. Мені здається, стало більш наочно. Над карткою виводяться назва додатків і кнопка розділення екрану (якщо це допускає програма).

Як і завжди, з верхньої частини випливає панель повідомлень. Наскільки я зрозумів, розробники збільшили швидкість розкриття меню панелі і переходу в конкретні настройки при тривалому утриманні пальця на іконах (до 100 мс). З'явилася тонка і маленька смужка, яка повідомила вас про те, що панель можна скоротити до першого ряду.

До змісту >>>

налаштування

У верхній частині цього пункту відображається меню пошуку з налагодження. Далі з'являються підказки. Наприклад, розповідають про те, що можна додати ще одну адресу електронної пошти, вказати відбиток пальця або налаштувати голосове управління.

Так виглядає меню «Бездротові мережі». У порівнянні з EMUI попередніх поколінь в EMUI 9 додали «Приватний DNS» і «Статистику трафіку». Крім того, тепер майже в кожному меню є різні підказки, що допомагають орієнтуватися в інтерфейсі системи ще швидше.

Меню «Підключення пристрою». Знову ж в EMUI 9 прибрали зайве опис параметрів, скоротивши все до назв пунктів. Наприклад, в EMUI 8 були опису NFC, Huawei Share і так далі.

Меню «Робочий екран і шпалери». Про нього ми говорили. У EMUI9 для нього виділили окремий пункт в головних налаштуваннях.

Меню «Екран». У ньому скоротили кілька пунктів, залишивши тільки основні і важливі. У розділі «Колір і захист зору»:

  • Природний тон. Залежно від рівня освітлення підлаштовується колірна гамма інтерфейсу.
  • Режим кольору і температура. Вибираються «Звичайні» або «Яскраві».
  • Захист зору. У мене цей режим включений постійно: оці приємніше дивитися на трохи теплі тони, ніж на холодні.

Якщо ви хочете економити заряд батареї, то варто перейти в параметри дозволу екрану і вибрати, наприклад, HD +. Або довіритися автоматиці.

Меню «Інші настройки екрану». У всіх моделях Huawei з вирізом екрану можна приховувати темну область.

Меню «Звуки». У порівнянні з попередніми версіями EMUI в дев'ятій версії повзунки регулювань стали більшими, тому зручніше ними користуватися. У EMUI прибрали перемикач «Стерео +», який активував стереозвучание в горизонтальному положенні телефону. «Інші настройки» тепер відкриваються в окремому вікні, що, на мій погляд, найбільш наочно.

Меню «Повідомлення». Воно містить:

Меню «Додатки». Цей пункт містить:

Меню «Батарея». У ньому виділені окремо три пункти роботи пристрою:

  • Продуктивний режим.
  • Економія енергії.
  • Ультра.

У EMUI 9 з'явилася кнопка «Оптимізація». Смартфон сканує себе на предмет виявлення додатків і інших речей, які споживають більше енергії, ніж потрібно. У новій версії EMUI статистика використання батареї стала більш наочною. На відміну від попередніх версій ОС статистика між витратою енергії ПО і «залізом» перемикається як «АТ» і «ПО».

Меню «Пам'ять». Якщо натиснути на «Очищення», то відкриється додаткове меню.

Меню «Цифровий баланс». У цьому пункті можна налаштовувати додаткові функції батьківського контролю.

Меню «Безпека та конфіденційність». Ці параметри вигладять точно так же, як і в попередніх версіях EMUI. Налаштувань дуже багато, тому наведу лише скріншоти.

Меню «Управління». Тут також багато пунктів. Основні:

рухи:

  • Перевернути.
  • Взяти.
  • Піднести до вуха.

Рухи кісточкою:

  • Зробити скріншот.
  • Відкриття додатків.
  • Поділ екрана.

Ці пункти не потребують коментарів, оскільки кожен пункт наочно демонструється або картинкою, або анімацією.

Меню «Користувачі та акаунти»

Меню «Система» містить:

До змісту >>>

додатки

Будильник. У EMUI 9 це додаток трохи перемалювали, стало набагато симпатичніше. Як мелодії повідомлень використовували звуки природи: вода і спів птахів, «ку-ку-рі-ку» півня і «ку-ку» зозулі, мелодії Morning light, Ocean Whisper.

Світовий час. Майже не зазнало змін.

Секундомір. З'явилося візуальне уявлення секунд і хвилин. Залишився приємний звук, що імітує механіку годин.

Залишився приємний звук, що імітує механіку годин

Таймер. Тут теж додали стрілку.

Калькулятор. Точно такий же, як і в EMUI попередніх поколінь. У горизонтальному положенні відкриваються додаткові функції калькулятора - «інженерний калькулятор».

Календар. У новій версії EMUI 9 трохи змінили положення елементів: місяць, тиждень і так далі тепер розташовані не знизу, а зверху. Для додавання запису з'явилася кругла кнопка з плюсом. Інформація відображається наочно: в режимі «Місяць» можна перемістити повзунок в центрі екрану вниз і тим самим розкрити весь список запланованих справ. Раніше було те ж саме, тільки з-за відсутності повзунка доводилося здогадуватися про таку цікаву функції.

Диктофон. Він став значно простіше: прибрали всі елементи в нижній частині панелі управління. Залишилася єдина кнопка запису. Під час запису на екрані з'являється візуальне уявлення звуку. Наскільки я зрозумів, з EMUI прибрали фото-тег.

Телефон. Для більш зручного використання програми програмісти перемістили з верхньої частини інтерфейсу в нижню кнопки «Телефон», «Контакти» і «Вибране». Якщо смартфон оснащений VoWi-Fi або VoLTE, то ця інформація відображається на зеленій кнопці. У контактах замість порожнього аватара тепер з'являються картинки природи. У загальному і цілому стало менше зайвої інформації.

Під час дзвінка на екрані відображаються: велика фотографія, кнопки «календар», «утримати», «+ виклик», «нотатки», «відключити звук» і «контакти». Додатково: викликати номеронабиратель, відхилити виклик і перемикатися між гучним зв'язком і звуком на мовний динамік.

Повідомлення. Створити нове повідомлення називається «Почати чат».

Музика. На головному екрані відображається обкладинка поточного альбому і присутні 4 вкладки:

Фірмові програми:

Фірмові програми:

До змісту >>>

Камера

Запустити камеру можна трьома способами: два рази натиснути на зменшення гучності (фокусування зйомка = 0,3 секунди) з екрану блокування, там же свайпом вгору по іконці або на робочому столі тапнуть на відповідну програму.

Знизу відображаються три іконки: вхід в галерею, зйомка і перемикання камери (фронтальна або основна). Трохи вище режими зйомки:

  • Діафрагма. Вибираєте цифрове значення від 0,95 до 16 (імітує отвір діафрагми), вибираєте збільшення (в залежності від моделі). Трохи вище є кнопка інформації. На екрані з'являється короткий опис режиму зйомки.
  • Ніч. Тут можна вибрати значення витримки (від 1/4 до 32 секунд), значення ISO (від 100 до 1600), збільшення (в залежності від моделі).
  • Портрет. Вибирається ефект розмиття заднього плану: кола, сердечка, спіраль або диски. Вибирається ефект накладення: «Фотобудка», «римські штори», «популярне» і «яскравий спалах».
  • Фото. У вас знову є вибір збільшення (0,6х, 2х / 3х і так далі в залежності від моделі телефону). Зверху присутній кнопка активації «живого» фото, вибір ефекту (звичайна, яскрава і блякла) і налаштування.
  • Відео. У новій версії EMUI з'явилися ефекти відео: «кольору з ІІ», «розмиття фону», «вінтаж», «тривога» і «свіжість». Справа присутній іконка «прикраса». Трохи вище знову «збільшення».
  • Профі. Тут задається зона фокусу, ISO, витримка, значення експозиції, фокусування і баланс білого. Залежно від моделі задаються різні значення. Тапнув по кнопці «i» можете дізнатися про параметри точніше.

Ще. Тут зібрали велику кількість різних функцій:

  • Уповільнення. Залежно від моделі від 4х до 32х.
  • Панорама.
  • Монохромний режим.
  • Доповнена реальність. Працюють 3D Qmoji.
  • Світло. Кілька налаштувань: фари, світлове графіті, вода і зірки.
  • HDR.
  • Відрізок часу - запис відео зі збільшеною швидкістю відтворення.
  • Фільтр. Найпростіші фільтри.
  • 3D панорама.
  • Водяний знак.
  • Документи. Відбувається аналіз картинки, і якщо там виявляється який-небудь документ (лист паперу з інформацією, наприклад), то він обрізається за формою цього документа.
  • Завантажити. Додаткові фільтри і установки.
  • Налаштування камери. У режимі «Профі» можна вибрати зйомку в RAW.

    До змісту >>>

    враження

    Смартфонами Huawei я користуюся досить довго, і особисто мені фірмова оболонка EMUI подобається. Вона швидка, володіє великою кількістю необхідних налаштувань і параметрів.

    Вона швидка, володіє великою кількістю необхідних налаштувань і параметрів

    З виходом EMUI 9 оболонка хоча і трохи, але змінилася: вона стала простіше через те, що програмісти прибрали зайві опції або виділили їм окремі пункти, стала візуально легше для сприйняття, з'явилися нові звуки для різних повідомлень. Але найголовніше - EMUI «прокачати» до такої міри, що її швидкість тепер нічим не відрізняється від стокової системи Google Android 9, а в швидкості запуску додатків перевершує її. Такими можливостями може похвалитися не кожен призначений для користувача інтерфейс.

    Якщо ви знайшли в EMUI якісь нові фішки, то обов'язково розповідайте про них в коментарях - обов'язково доповнимо огляд.

    До змісту >>>

    Посилання по темі

    Поділитися:

    Ми в соціальних мережах:


    Є, що додати ?! Пишіть ... [email protected]

Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки