Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Огляд смартфона Samsung Galaxy S5

  1. Комплектація
  2. доступні кольори
  3. Дизайн і ергономіка
  4. Захист від води і пилу
  5. дисплей
  6. апаратна платформа
  7. Камера і запис відео
  8. Сканер відбитків пальців
  9. S Health і пульсометр
  10. інтерфейс
  11. музика
  12. Відео
  13. Пульт дистанційного управління
  14. бездротові з'єднання
  15. GPS
  16. Телефонні функції
  17. Автономність, зарядка і режим економії енергії
  18. У підсумку

З року в рік компанія Samsung продовжує покращувати свої флагманські смартфони

З року в рік компанія Samsung продовжує покращувати свої флагманські смартфони. І якщо раніше основні нововведення в них стосувалися розмірів дисплея і продуктивності, то з релізом Samsung Galaxy S5 компанія вирішила зосередитися на додаткової функціональності. З цим новим підходом флагман отримав захист від води і пилу, а також сканер відбитків пальців. Давайте подивимося, не упустила компанія з уваги основні можливості S5 в гонитві за новими функціями.

Комплектація

У комплекті поставки Samsung Galaxy S5 немає нічого незвичайного, разом зі смартфоном в коробці можна знайти навушники з пультом управління і мікрофоном, а також зарядний пристрій, від якого від'єднується USB-кабель.

доступні кольори

Модель Galaxy S5 стала першим флагманом компанії Samsung, який на старті продажів буде пропонуватися відразу в чотирьох варіантах колірного оформлення. До вже традиційних для пристроїв Samsung білому і чорному кольорах додасться синій і золотий.

Раніше в першому погляді нам дісталася модель чорного кольору , В цей раз на огляд приїхав «золотий» Galaxy S5. Варто відзначити, що при різному освітленні тильна кришка в цій версії змінює колір з золотого на світло-бежевий.

Дизайн і ергономіка

У зовнішності Galaxy S5 легко впізнається фірмовий стиль смартфонів Samsung останніх поколінь. Дизайнери не стали відмовлятися від спадщини лінійки Galaxy, при цьому доповнили його елементами, які добре зарекомендували себе в Note 3.

В першу чергу це стосується лицьовій панелі, кути якої стали менш закругленими, а також тильної кришки, виконаної з іншого матеріалу. У Galaxy S5 дизайнери Samsung практично відмовилися від став притчею во язицех глянцю. І хоча основний матеріал корпусу пристрою - це як і раніше пластик, виглядає і відчувається в руці смартфон з новими матеріалами значно кращою за попередню версії.

Лицьова панель Galaxy S5 прикрита цільним шматком захисного скла, прорізи в якому залишені тільки для механічної клавіші «Додому» і розмовного динаміка.

У верхній частині передньої панелі під склом заховані датчики освітленості і наближення, а також віконце 2-мегапіксельної камери.

У нижній частині поруч із кнопкою «Додому» знаходяться дві сенсорні кнопки: ліва відповідає за виклик меню багатозадачності, а права за повернення на крок назад. Якщо затиснути ліву, то буде викликано контекстне меню.

Центральна механічна клавіша має короткий м'який хід, при цьому вона трохи виступає над корпусом і її легко знайти не дивлячись. Сама по собі кнопка має металеву окантовку і покрита склом, яке захищає сканер відбитків пальців.
Окантовка корпусу зроблена з лакованого пластика, в Galaxy S5 він має кілька заглиблень для кращого хвата пристрою.

На правій грані смартфона розташована кнопка включення / виключення дисплея, вона слабо виступає над корпусом, але завдяки розміщенню палець легко її знаходить.

Крім того, на цьому ж боці знаходиться спеціальне поглиблення для того, щоб кришку було зручно зняти.

Компанія Samsung залишається одним з небагатьох виробників смартфонів, які залишають користувачеві можливість самостійно швидко міняти акумулятор.

На лівій грані S5 знаходиться клавіша регулювання гучності, яку зручно натискати як вказівним пальцем правої руки, так і великим пальцем лівої.

На лівій грані S5 знаходиться клавіша регулювання гучності, яку зручно натискати як вказівним пальцем правої руки, так і великим пальцем лівої

На нижньому торці смартфона можна знайти роз'єм microUSB 3.0, прикритий захисної заглушкою. Поруч з ним розташований розмовний мікрофон.

Поруч з ним розташований розмовний мікрофон

На верхньому торці знаходиться віконце інфрачервоного порту, мікрофон системи шумозаглушення, а також 3,5 мм роз'єм для навушників.

У плані ергономіки Galaxy S5 в порівнянні з S4 практично не змінився. Єдине нововведення в управлінні смартфоном, яке дозволив собі внести Samsung, це заміна лівої сенсорної клавіші з виклику меню в додатках на відкриття менеджера запущених програм. Власне, в цьому плані компанія просто погодилася з вимогами Google, яка вже давно використовує такий набір керуючих кнопок в Android.

Тильна кришка в Galaxy S5 заслуговує на окрему увагу. З релізом моделі Note 3 компанія привнесла в дизайн своїх смартфонів такий цікавий елемент, як софт-тач пластик оформлений під шкіру. Виглядає така концепція дійсно набагато краще, ніж глянцевий пластик з дряпається лаковим покриттям. У Galaxy S5 дизайнери Samsung продовжили експлуатувати цю ідею, просто змінивши фактурний малюнок тильній кришки.

Тактильні відчуття від пластика в S5 схожі з такими в Note 3. Завдяки цьому смартфон дуже приємно тримати в руках, тильна кришка здається шорсткою і навіть трохи м'якою.

Якщо говорити про дизайн Galaxy S5 в цілому, то Samsung продовжує дотримуватися еволюційного шляху розвитку зовнішності своїх смартфонів. Це подобається далеко не всім, але допомагає компанії тримати ергономіку пристроїв на хорошому рівні і зберегти такий важливий для ряду користувачів параметр, як знімна тильна кришка, що не пожертвувавши при цьому якістю збірки. Крім цього, сам пластик в Galaxy S5 став набагато краще.

Захист від води і пилу

Модель S5, вперше для флагманської лінійки Galaxy, оснащується захистом від води і пилу за стандартом IP67. Дана ступінь означає захист корпусу від попадання пилу, а також частковий захист від попадання води. Зокрема мова йде про можливість занурення смартфона в воду на глибину до 1 метра до 30 хвилин. Відповідно, плавати з Galaxy S5 можна, але не пірнати, і якщо потрапити зі смартфоном під сильний дощ, розлити на нього склянку води або впустити в ванну, що потрапила в корпус рідина йому не зашкодить. При всьому цьому інженери Samsung залишили можливість зняти тильну кришку, яка відкриває доступ до акумулятора і слоту для карт пам'яті microSD.

Якщо вилити на Galaxy S5 пляшку води, смартфону це ніяк не зашкодить, так само, його можна мити під краном або опускати в ванну, хоча і на півгодини. Після таких експериментів можна відкрити тильну кришку, і переконатися, що вода не потрапила на батарею. Захист IP67 не передбачає повної герметичності корпусу, тому вода під саму кришку цілком може потрапляти, гумовий захисний бортик захищає тільки контакти, батарею, а також слоти для microSIM і microSD. Втім, краплі води під тильною кришкою лякати не повинні, поки вони не потрапляють на батарею, все в порядку.

дисплей

У Galaxy S5 використовується 5,1-дюймовий сенсорний OLED дисплей на основі технології Diamond Pixels, дозволу якого складає 1920х1080 пікселів, при щільності пікселів 432 на дюйм. На даний момент це один з кращих екранів для смартфонів. У нього відмінна передача кольору і кути огляду. Захищає екран скло Corning Gorilla Glass 3.

Традиційно для флагманів Samsung, в настройках Galaxy S5 можна вибрати один з п'яти режимів відображення: Adapt Display, динамічний, стандартний, професійна фотографія і кіно. Кожен з них має свій набір налаштувань зображення, і тільки Adapt Display автоматично підлаштовує дисплей під навколишні умови. Особливо це виручає на яскравому сонці.

У найбільш наближеному до реальності стандартному режимі, екран забезпечує більш ніж 100% охоплення колірного простору sRGB.

Колірна температура знаходиться на рівні 6800К.

Значення гамма-кривої практично ідеальне.

Мінімальна яскравість дисплея Galaxy S5 може становити від 2 кд / м², а максимальна вражаючі 698 кд / м².

апаратна платформа

В Україну поставляється версія Galaxy S5 на основі системи-на-чіпі Exynos 5 Octa з процесором, що працює за схемою big.LITTLE. Він включає в себе чотири ядра Cortex A15, які можуть працювати на частоті до 1,9 ГГц, а також чотири ядра Cortex A7 з частотою до 1,3 ГГц. За графіком в Exynos 5 Octa відповідає чіп Mali-T628 MP6 з підтримкою OpenGL ES 3.0. Доповнюють все це 2 ГБ оперативної і 16 ГБ вбудованої пам'яті, яку можна розширити ще на 128 ГБ за рахунок карт microSD.

Продуктивності Exynos 5 Octa вистачає із запасом, на сьогодні це один з найшвидших чіпів на ринку. Завдяки йому, в тесті AnTuTu Galaxy S5 набирає 38505 балів.

Завдяки йому, в тесті AnTuTu Galaxy S5 набирає 38505 балів

Це більше, ніж набирають Galaxy Note 3 і Galaxy S4.

Це більше, ніж набирають Galaxy Note 3 і Galaxy S4

В цілому, ніяких проблем з продуктивністю Galaxy S5 навіть у важких додатках немає, єдине, при високому навантаженні корпус смартфона відчутно нагрівається, але це не створює великого дискомфорту, так як тильна пластикова кришка погано передає тепло, тому основний нагрів йде на скло дисплея.

Камера і запис відео

У Galaxy S5 використовується 16-мегапіксельна камера з 1 / 2.6-дюймовим ISOCELL сенсором і апертурою f / 2.2. Використання нового сенсора дозволило Samsung значно поліпшити зйомку в HDR-режимі, фотографії при його використанні тепер зберігаються миттєво.

При хорошому освітленні камера робить відмінні знімки.

У режимі HDR камера добре відпрацьовує контрової світло.

У режимі HDR камера добре відпрацьовує контрової світло

Макро Galaxy S5 також знімає відмінно.

Макро Galaxy S5 також знімає відмінно

Приклад зйомки зі спалахом.

Приклад зйомки зі спалахом

При недостатньому освітленні, якщо знімати без спалаху, якість фото значно знижується.

При недостатньому освітленні, якщо знімати без спалаху, якість фото значно знижується

З цікавих можливостей камери варто відзначити режим розширеної фокусування. При його активації камера захоплює близькі й далекі об'єкти, таким чином, після того як фото знято користувач може змінювати фокус з ближнього на дальній або ж сфокусувати всю сцену.

Лицьова камера в Galaxy S5 2-мегапіксельна, знімає вона цілком стандартно для такого дозволу.

Відео Galaxy S5 вміє записувати в режимі HDR з дозволом 1080р при 60 кадрах в секунду.

При цьому також є підтримка запису UHD відео з роздільною здатністю 3840 × 2160 пікселів при 30 кадрах в секунду ( посилання на приклад відео ). В цьому режимі додаткові ефекти, такі як HDR, в камері недоступні.

Крім цього камера вміє записувати уповільнене відео.

Прискорене відео.

А також Time Laps.

Налаштування камери дуже широкі і заховані в окреме меню.

Сканер відбитків пальців

Вбудований в механічну кнопку «Додому» сканер відбитків пальців дозволяє користувачеві підвищити безпеку даних в Galaxy S5, використовуючи свої відбитки для розблокування смартфона.

Налаштувати сканер дуже просто, для цього в налаштуваннях є спеціальний режим, яким допомагає просканувати відбитки і призначити їх зчитування на розблокування пристрою. Всього S5 може запам'ятати відбитки трьох пальців. І якщо сама ідея використання сканера відмінна, то його реалізація трохи підкачала.

Справа в тому, що сканер в S5 розуміє тільки рівне проведення пальця по датчику якщо трохи зрушити палець, він просто не розпізнає відбиток. Таким чином, розблокувати смартфон однією рукою дуже незручно. Але сам по собі сканер працює дуже швидко і в перспективі може стати кроком до більш безпечним безконтактним платежами. Компанія Samsung вже уклала для цього партнерство з PayPal, але сервіс останньої в Україні в повній мірі поки не працює.

S Health і пульсометр

З релізом Galaxy S5 компанія Samsung запускає і новий додаток для здорового способу життя S Health 3.0.

У порівнянні з попередньою версією програма стала приємніше на вигляд, і замість не надто затребуваних вимірів навколишньої температури і вологості, Samsung додала в S Health підтримку пульсометра, а також журнал фізичних вправ, таких як біг і велосипед. Таким чином, програма може фіксувати час, дистанцію і кількість спалених калорій.

Таким чином, програма може фіксувати час, дистанцію і кількість спалених калорій

Пульсометр в Galaxy S5 розташований на тильній частині поруч зі спалахом камери.

Пульсометр в Galaxy S5 розташований на тильній частині поруч зі спалахом камери

Для вимірювання пульсу смартфон використовує світлодіод і фотодатчик. Щоб ним скористатися, досить запустити відповідну функцію S Health і прикласти палець до датчика.

Щоб ним скористатися, досить запустити відповідну функцію S Health і прикласти палець до датчика

Похибка вимірювання в цілому знаходиться в межах допустимого, але до точності нагрудних датчиків S5 поки не дотягує.

Похибка вимірювання в цілому знаходиться в межах допустимого, але до точності нагрудних датчиків S5 поки не дотягує

Втім, підключити окремий датчик до смартфону також можна, адже він підтримує протокол ANT + і ряд сумісних з ним аксесуарів для занять спортом.

інтерфейс

У Galaxy S5 дебютує нова версія інтерфейсу TouchWiz, побудована на Android 4.4.2, в тон останніх дизайнерських трендів вона стала більш плоскою. Втім, великих змін у функціональності оболонки не відбулося, TouchWiz як і раніше дозволяє створювати до семи робочих столів і розміщувати на них віджети.

Основне меню системи також не змінилося.

Найбільші зміни в інтерфейсі торкнулися налаштувань, тепер вони відображаються полотном іконок, хоча традиційний режим вкладок також можна активувати.

Нове меню налаштувань дозволяє швидше знайти потрібний пункт за рахунок можливості закріпити важливі настройки в самому верху, а також завдяки вбудованому пошуку.

В панелі сповіщень нового TouchWiz з'явилося дві нові кнопки. Перша призначена на S Finder, який є вбудованої в смартфон пошуковою системою по його вмісту.

А друга, відповідає за швидке з'єднання S5 з іншими пристроями по Bluetooth і передачу між ними даних.

В цілому, зміни в інтерфейсі Galaxy S5 носять скоріше косметичний характер.

музика

музика

Вбудований в Galaxy S5 музичний плеєр став виглядати набагато краще, хоча функціонально не змінився. Фон інтерфейсу плеєра тепер змінюється в залежності від кольору обкладинок альбомів.

Звучить смартфон в комплектних навушниках добре, а якщо підключити до нього більш просунуті навушники, то зовсім добре. Пограти з настройками звучання S5 можна легко налаштувати під себе. Єдине, що не вистачає смартфону, це більшого запасу гучності, музику частіше доводиться слухати на гучності 11-12 пунктів з 15 доступних.

Відео

Вбудований в Galaxy S5 відеоплеєр без проблем відтворює більшість форматів, включаючи .avi і .mkv. Проблеми можуть виникнути тільки з аудіо кодеком, Dolby AC3 апарат не підтримує. Втім, це вирішується установкою стороннього програвача, наприклад, безкоштовного VLC.

відтворення відеофайлів

Кодек \ НазваUltraHD4K.mp4Neudergimie.mkvGranTurismo.mp4Spartacus.mkvParallelUniverse.avi

Відео MPEG4 Video (H264) 3840 × 2160 29.92fps, 19,4 Mbit / s MPEG4 Video (H264) 1920 × 816 23.98fps, 10,1Mbit / s MPEG4 Video (H264) 1920 × 1080 60fps, 19,7Mbit / s, 20 Mbit / s MPEG4 Video (H264) 1280 × 720 29.97fps, 1,8 Mbit / s MPEG4 Video (H264) 1280 × 536 24.00fps 2 , 8 Mbit / s Аудіо AAC 44100Hz stereo 124kbps MPEG Audio Layer 3 44100Hz stereo AAC 48000Hz stereo 48kbps Dolby AC3 44100Hz stereo MPEG Audio Layer 3 44100Hz stereo 256kbps Плеєр \ VLC UltraHD4K.mp4 Neudergimie.mkv GranTurismo.mp4 Spartacus.mkv ParallelUniverse.avi Відео Так / Так Так / Так Так / Так Так / Так Так / Так Аудіо та / Так Так / Так Так / Так Ні / Так Так / Так

Пульт дистанційного управління

Вбудований в Galaxy S5 інфрачервоний порт дозволяє використовувати смартфон в якості пульта дистанційного керування.

Для цього в пристрої є окремий додаток Smart Remote, за допомогою якого можна управляти не тільки телевізором або відеоплеєром, але і кондиціонером. Перелік підтримуваних пристроїв дуже широкий, і включає в себе моделі практично всіх відомих виробників.

бездротові з'єднання

Samsung Galaxy S5 для українського ринку підтримує роботу в мережах EDGE і 3G, а з інших бездротових з'єднань в смартфоні є Wi-Fi, Bluetooth 4.0, а також NFC з підтримкою протоколів S Beam і Android Beam.

Ніяких проблем з роботою мобільного інтернету в мережі «Київстар» у Galaxy S5 не було, швидкість EDGE-з'єднання була максимальною для можливостей оператора.

Ніяких проблем з роботою мобільного інтернету в мережі «Київстар» у Galaxy S5 не було, швидкість EDGE-з'єднання була максимальною для можливостей оператора

У мережі Wi-Fi 802.11n пристрій забезпечує високу швидкість з'єднання і працює без будь-яких проблем.

11n пристрій забезпечує високу швидкість з'єднання і працює без будь-яких проблем

Модуль Wi-Fi в смартфоні підтримує стандарт 802.11ac, при цьому він оснащується двома антенами Wi-Fi MIMO (Multi-Input Multi-Output), що дозволяє подвоювати з'єднання з точкою доступу.

GPS

GPS

У Galaxy S5 вбудований модуль GPS / ГЛОНАСС. До супутникам смартфон підключається за лічені секунди. На першому поверсі 5-поверхового будинку він знаходить 11 супутників і підключається до 9-ти.

На першому поверсі 5-поверхового будинку він знаходить 11 супутників і підключається до 9-ти

На вулиці, в умовах щільної міської забудови, S5 підключається 21 супутнику з 21 знайденого.

На вулиці, в умовах щільної міської забудови, S5 підключається 21 супутнику з 21 знайденого

Ніяких проблем, як з пішохідною, так і з автомобільною навігацією за Galaxy S5 помічено не було.

Телефонні функції

Під час дзвінків в мережі оператора якість передачі мови через Samsung Galaxy S5 знаходиться на високому рівні. Система шумозаглушення відмінно відсікає зайві звуки, при цьому не заглушаючи голоси співрозмовника. Розмовний динамік в пристрої дуже гучний, для досить хорошою чутності досить встановити його гучність на середній рівень.

Зовнішній динамік Galaxy S5 має гучність вище середнього, через невеликі його розмірів повнота зовнішнього звучання залишає бажати кращого. Тому слухати музику з його використанням не дуже комфортно. Вібровиклик в Galaxy S5 потужний, пропустити дзвінок в тихому режимі буде проблематично.

Автономність, зарядка і режим економії енергії

Вбудований в Galaxy S5 акумулятор має ємність 2800 мАг. При активному використанні смартфона, яке включає інтернет, дзвінки, навігацію, ігри і прослуховування музики, батареї вистачає на трохи більше, ніж 8 годин роботи, при більше ніж 3 години працює екрану.

У звичайному режимі Galaxy S5 може працювати 1-1,5 дня, а в помірному 2-2,5 дня. В цілому, навіть незважаючи на збільшення ємності батареї в порівнянні з S4, великого прориву в автономності Samsung не домігся.

Якщо смартфон проситься на зарядку, а поруч немає розетки і потрібно прийняти протягом декількох годин важливий дзвінок, то можна включити так званий «Вдосконалений режим енергозбереження».

Якщо смартфон проситься на зарядку, а поруч немає розетки і потрібно прийняти протягом декількох годин важливий дзвінок, то можна включити так званий «Вдосконалений режим енергозбереження»

При його активації дисплей Galaxy S5 стає чорно-білим, а сам смартфон відключає всі зайві бездротові з'єднання, а також програми, і все це для максимальної економії енергії.

При його активації дисплей Galaxy S5 стає чорно-білим, а сам смартфон відключає всі зайві бездротові з'єднання, а також програми, і все це для максимальної економії енергії

За фактом, в такому режимі можна запускати тільки шість додатків, три з них стандартні - дзвінки, SMS-повідомлення та браузер, а решта три можна додати з дуже невеликого списку.

За фактом, в такому режимі можна запускати тільки шість додатків, три з них стандартні - дзвінки, SMS-повідомлення та браузер, а решта три можна додати з дуже невеликого списку

У підсумку, при заряді акумулятора 14% в такому режімі Galaxy S5 обещает продовжуваті працювати около 1,7 дня. На практике, если продовжуваті активно користуватись смартфоном, ВІН хоча и буде розряджатіся повільніше, но и 1,7 дні не будемо жити. А ось якщо рідко включати екран і запускати програми, то дійсно можна домогтися тривалої роботи Galaxy S5 навіть при мінімальному рівні заряду акумулятора.

Заряджається смартфон через новий порт microUSB 3.0, який хоча і швидше свого попередника, але став при це більше за нього. Зворотна сумісність зі стандартним microUSB при цьому збереглася.

У підсумку

Незважаючи на додавання нових функцій, які, безсумнівно, задають нову планку в можливостях смартфонів, Samsung Galaxy S5 вийшов цілком збалансованим
Незважаючи на додавання нових функцій, які, безсумнівно, задають нову планку в можливостях смартфонів, Samsung Galaxy S5 вийшов цілком збалансованим. Компанії в черговий раз вдалося поліпшити свій флагман, що не пожертвувавши окремими специфікаціями. І якщо у Вашому пристрої має пульсометра затребуване не всіма користувачами, то відмінний дисплей, продуктивність, камера і вологозахищений корпус, напевно стануть рушійною силою продажів Galaxy S5.

І якщо у Вашому пристрої має пульсометра затребуване не всіма користувачами, то відмінний дисплей, продуктивність, камера і вологозахищений корпус, напевно стануть рушійною силою продажів Galaxy S5

Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки