Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Мобільник для літніх: який телефон купити бабусі. Рейтинг хороших моделей

  1. Бабуся бабусі - ворожнечу
  2. Як вибрати бабушкофон
  3. зір
  4. слух
  5. інші особливості
  6. Нюанси вибору смартфона для бабусі
  7. Рейтинг кращих моделей бабушкофон
  8. KENEKSI T3 - від 620 грн
  9. Fly EZZY - від 685 грн
  10. Astro B200 RX - від 1334 грн
  11. DEXP LARUS S2 - від 1355 грн
  12. Microsoft Lumia 532 Dual Sim - від 1930 грн
  13. Lenovo A1000 - від 1450 грн
  14. Xiaomi Redmi 3 - від 3105 грн

Вибір мобільного телефону на подарунок людині похилого років пов'язаний з рядом особливостей Вибір мобільного телефону на подарунок людині похилого років пов'язаний з рядом особливостей. В першу чергу важливо, щоб звонилка або смартфон для бабусі (або дідуся) були зручними у використанні. Дрібниці, на які молоді люди не звертають уваги, для пенсіонера можуть виявитися критичними. Який телефон краще купити для літньої людини - допоможе дізнатися ця стаття.

Бабуся бабусі - ворожнечу

Не всі бабусі однакові: одна може точно відповідати стереотипному образу провінційної бабусі в хусточці, інша - все життя пропрацювала в НДІ і має звання кандидата наук, чи займалася в молодості програмуванням громіздких ЕОМ за допомогою перфокарт. І якщо перша в повсякденності ледь користувалася технікою, складніше телевізора і пральної машини, то інша може дивитися на нинішніх «кодеров», немов бравий вояка - на новобранців. Ясна річ, рівень володіння технікою, і потреб в ній, у них буде помітно відрізнятися.

Те ж саме стосується і дідусів: один в молодості розробляв телевізори, другий займався їх навантаженням на складі або перевезенням в магазини. Зрозуміло, що рівень знань в електроніці у них теж істотно відрізняється.

Зрозуміло, що рівень знань в електроніці у них теж істотно відрізняється

Кращий телефон для бабусі, далекій від світу високих технологій - той, з якого зручно дзвонити, читати повідомлення та послухати радіо в електричці по дорозі на дачу. Головне, щоб меню було зрозумілим, а велика кількість зайвих функцій не відволікало. Для тих, кому техніка - рідна стихія, можна порадити «розумні» пристрої. Смартфон для бабусі з технічною освітою стане не просто засобом для голосового зв'язку з рідними, а й надійним помічником в повсякденному житті.

Читайте також: Настільні ігри для літньої людини

Як вибрати бабушкофон

Який телефон краще купити для літньої людини - залежить не тільки від рівня технічної обізнаності дідуся чи бабусі, але і їх особливостей здоров'я. З кожним роком воно йде, і доходить до того, що нормально використовувати просунутий телефон вже не вийде, навіть якщо сам процес освоєння не викличе труднощів. Адже слух і зір літніх людей уже не так гострі, як в молодості, пальці втрачають рухливість і чутливість, а пам'ять може іноді підводити. Тому, щоб бабуся чи дідусь з комфортом могли використовувати гаджет - потрібно врахувати їх фізіологічні особливості.

Спеціально для людей у ​​віці виробники випускають так звані бабушкофони - мобільні телефони з базовою функціональністю, адаптовані для використання пенсіонерами. Їх форма і дизайн розроблені з урахуванням особливостей літнього організму. Кращий телефон для бабусі, незнайомій з новітніми досягненнями техніки - саме такий.

Кращий телефон для бабусі, незнайомій з новітніми досягненнями техніки - саме такий

зір

Щоб людина зі слабким зором міг орієнтуватися в клавіатурі, кнопки бабушкофон роблять виступаючими, розділеними і рельєфними, а написи наносять жирним і великим шрифтом. Дисплеї таких пристроїв - чорно-білі або контрастні кольорові, з великими підписами пунктів меню і добре помітними піктограмами. Значки в меню лаконічні і інтуїтивно зрозумілі, щоб бабуся чи дідусь відразу здогадалися, що трубка - це меню дзвінків, а конверт - відповідає за повідомлення.

слух

Щоб погано чують люди похилого віку не пропустили дзвінок - бабушкофони оснащують гучними динаміками, а також потужної вібрацією. Іноді мобільний для літніх людей комплектують також гучними гарнітурами, додають функції світлової індикації при вхідному дзвінку і т.д.

інші особливості

Щоб не обтяжувати літньої людини частими зарядками і не залишити його без зв'язку на випадок, якщо пам'ять підведе, багато бабушкофони оснащуються ємними акумуляторами. Це за мірками смартфона 1000 мАг - сміх, та й годі. Звичайна звонилка з такою батареєю зазвичай може протриматися до 2 тижнів. Якщо бабуся забуде зарядити її - то пари залишилися відсотків ще вистачить на день роботи.

Читайте також: ТОП-10 смартфонів з найпотужнішою батареєю 2016

Очі людей похилого віку часто не тільки втрачають колишню гостроту зору, але і починають гірше бачити в сутінках. Тому в багатьох бабушкофони зустрічається ліхтарик, яким можна швидко підсвітити дорогу. Іноді це не просто невеликий світлодіод, як на спалах камери, а майже кишеньковий прожектор.

Ще одна відмінна риса мобільників для людей похилого віку - кнопка SOS. Багато моделей обладнають спеціальним програмованої клавішею, на яку можна призначити номер рідну людину або «швидкої допомоги». Якщо бабусі чи дідуся стане погано - після натискання кнопки, на вказаний телефон піде виклик. Звук сирени, який починає видавати звонилка, привертає людей, підвищуючи шанси на своєчасне надання допомоги.

Нюанси вибору смартфона для бабусі

Якщо бабуся хоче не тільки дзвонити, але і зайти в інтернет - звонилка не підходить. Щоб почитати новини, поспілкуватися з близькими і знайомими онлайн, згадати молодість, слухаючи Ретро-ФМ, дискографію зірок радянської естради або навіть Beatles - потрібен смартфон, який стане хорошим подарунком. При його виборі важливо враховувати ті ж особливості організму у віці, що і при покупці бабушкофон.

Звичайно, сенсорний екран гірше поєднується з можливістю набору номера наосліп або швидким прийняттям виклику. Якщо бабуся чи дідусь хоче смартфон, але зір не дозволяє його використовувати - краще відразу зайнятися ім. можна організувати похід до офтальмолога , Щоб підібрати окуляри або призначити лікування. Такий подарунок точно буде не гірше, ніж телефон. А далі - можна і про смартфон подбати.

Смартфони на базі Windows в плані інтерфейсу вдало підходять для пенсіонерів. Вони відрізняються поєднанням простоти і функціональності, великі квадратні піктограми меню мають лаконічні і зрозумілі позначення, а заряд батареї система витрачає повільніше, ніж Android. У випадку з «зеленим роботом» варто звертати увагу на моделі з ємною батареєю. Щоб набір тексту не викликав труднощів - можна встановити сторонню клавіатуру з налаштованим розміром клавіш. Крім того, в налаштуваннях Android передбачені опції для людей зі слабким зором, що полегшують користування апаратом.

Читайте також: 100 найпотрібніших програм на ваш Андроїд

Більшість смартфонів оснащуються камерами зі спалахом, яку можна використовувати як ліхтарик. Замість кнопки SOS нескладно встановити спеціальну програму із позначкою на екрані, що виконує ті ж функції. Найскладніше зі звуком: гучність більшості смартфонів знаходиться на одному рівні, а вібрація у них слабка. Але якщо бабуся чи дідусь погано чує - можна сходити до лікаря , Підібрати і купити слуховий апарат . Він зробить комфортнішим не тільки користування смартфоном, а й життя в цілому.

Рейтинг кращих моделей бабушкофон

Після того, як розібралися, який телефон купити для бабусі чи дідуся - можна переходити до списку кращих моделей. У ТОП потрапили кнопкові і сенсорні стільникові пристрої, які найкраще підходять для використання людьми похилого віку. Всі моделі відповідають згаданим вище критеріям і будуть зручні для пенсіонерів.

KENEKSI T3 - від 620 грн

KENEKSI T3 - від 620 грн

KENEKSI T3 - симпатичний, компактний і надійний бабушкофон з непоганою функціональністю. Він обладнаний яскравим екраном на 2 "з роздільною здатністю 220х176 пікселів. Також можуть бути доступними зручні шрифти, контрастні підписи і інтуїтивно зрозумілі піктограми. Острівні клавіші мають чіткі великі підписи і легко розрізняються на дотик. Корпус пристрою зроблений з прогумованого пластика, приємно лежить в руці і захищає телефон від ударів.

З додаткових функцій на борту є камера на 0,3 МП, радіо, програвач, слот карти пам'яті, а також Bluetooth. Акумулятор, ємністю 1000 мАг, забезпечує близько тижня автономної роботи. Особливістю телефону є висувна антена, що дозволяє слухати радіо без навушників.

Fly EZZY - від 685 грн

Fly EZZY - від 685 грн

Простенький і компактний бабушкофон Fly EZZY створений для літніх людей, яких, крім дзвінків, в телефоні мало що цікавить. Він оснащений двома слотами для сім-карт, великий клавіатурою, контрастним монохромним екранчиком на 1,5 ". Кнопки підписані великим шрифтом, білим-по-чорному. Вони мають яскраву помаранчеву підсвічування, таку, як і екран. Він, до речі, добре читається навіть на сонці. З "наворотів" в апараті присутні радіоприймач, програвач MP3 і слот для карти пам'яті.

Ще серед особливостей Fly EZZY - кнопка-повзунок з функцією SOS, а також бічні перемикачі. Один з них відповідає за активацію ліхтарика, другий - запускає радіоприймач. Слухати його можна без Нашик. Ємність батареї становить 1000 мАг, телефон здатний пропрацювати автономно близько тижня.

Alcatel One Touch 2004С - бабушкофон для більш «просунутих» пенсіонерів. Дивлячись на нього, здається, що розробкою цієї звонилки і Fly EZZY займався один дизайнер. Так, швидше за все, і було. Fly замовляють розробку і виробництво телефонів стороннім компаніям, однією з них запросто могла стати TCL (власник бренду Alcatel). В апарата є великий і яскравий екран з контрастними підписами. Він має діагональ 2,4 "і роздільною здатністю 320х240 пікселів. Клавіатура - така ж, як у Fly EZZY, з великими кнопками і великими білими підписами. Набір номера озвучується голосом.

Щоб бабусі було не нудно, телефон обладнаний програвачем, слотом для карти пам'яті і радіоприймачем. Є також простенька камера, щоб можна було зняти на пам'ять улюбленого онука чи онучку. Спалахи немає, зате є ліхтарик на верхньому торці, що запускається окремою клавішею. Є і кнопка-повзунок, призначена для подачі сигналу SOS. Акумулятор має ємність 1000 мАг, його має вистачити на тиждень роботи бабушкофон.

Astro B200 RX - від 1334 грн

Astro B200 RX - від 1334 грн

Ще один мобільник для літніх людей - Astro B200 RX. У нього є все, що потрібно було мати дзвонилка для пенсіонерів. Присутні великі острівні кнопки, на які легко потрапляти, не дивлячись. У них є великі підписи, а при наборі номера введені цифри озвучуються голосом. Екран має роздільну здатність 240х320 пікселів, діагональ - 2 дюйми. Меню має контрастну забарвлення, пункти підписані і позначені піктограмами. Яскравий помаранчевий колір телефону дозволяє швидко знайти його.

Astro B200 RX оснащується ліхтариком, тривожною кнопкою, радіоприймачем, а також камерою на 0,3 МП. Є також слот MicroSD і програвач MP3. Корпус телефону має вологозахистом по класу IP67. Це дуже зручно для сільських пенсіонерів, які звикли приділяти увагу сільському господарству, і можуть випадково намочити телефон або упустити його в воду. Втім, щоб цього не сталося - в апарата є вушко, за яке його можна повісити на шию за допомогою шнурка. Батарея має ємність 1300 мАг і може забезпечити до 2 тижнів автономної роботи. Процес зарядки максимально спрощений, так як Astro B200 RX комплектується спеціальним «стаканом» для зарядки.

DEXP LARUS S2 - від 1355 грн

DEXP LARUS S2 - від 1355 грн

DEXP LARUS S2 - компактний бабушкофон з яскравим кольоровим екраном. Його інтерфейс адаптований для людей похилого віку та відрізняється наявністю простих, контрастних і зрозумілих піктограм. Клавіатура - острівна, з великими підписами і виразним ходом кнопок. Дисплей - на 2 ", з роздільною здатністю 220х176. При наборі цифри відображаються на дисплеї дуже великим шрифтом. Кнопки прийому і відбою виклику виділені зеленим і червоним для зручності.

Серед додаткових функцій варто виділити радіоприймач, програвач MP3, слот карти пам'яті, Bluetooth, ліхтарик і кнопку SOS. Є у DEXP LARUS S2 і простенька камера на 0,3 МП. Ємність акумулятора становить 1100 мАг, її досить для роботи в режимі очікування протягом 2 тижнів. Процедуру підзарядки істотно спрощує підставка, призначена для цього.

Читайте також: Кращий смартфон до 5000 грн: добірка з 10 цікавих моделей

Microsoft Lumia 532 Dual Sim - від 1930 грн

Microsoft Lumia 532 Dual Sim - від 1930 грн

Непоганий смартфон для бабусі чи дідуся - Microsoft Lumia 532. ОС Windows Phone 8.1 володіє більшістю функцій, які вимагаються від «розумного» мобільника, проста в освоєнні і має зручний інтерфейс. Дана модель відрізняється компактними розмірами, так як оснащена екраном на 4 "з роздільною здатністю 800х480 пікселів.

На борту є камера на 5 МП, 1 Гб оперативної і 8 Гб вбудованої пам'яті, слот для карти MicroSD. Чотирьохядерний процесор Qualcomm забезпечує непогану швидкодію в повсякденних завданнях. Ємність акумулятора становить 1560 мАг. Це не дуже багато, але достатньо енергоефективна система забезпечує до 3-4 днів роботи в режимі очікування.

Lenovo A1000 - від 1450 грн

Lenovo A1000 - від 1450 грн

ОС Android «з коробки» не так пристосована для бабушкофон, як Windows Phone, але вона відмінно піддається налаштуванню. Lenovo A1000 - недорогий телефон, який підійде літній людині, яка хоче вперше обзавестися смартфоном. Він оснащений 4-дюймовий екран з роздільною здатністю 800х480 пікселів, 1 Гб оперативної і 8 Гб постійної пам'яті. Є на борту слот для карти пам'яті.

Процесор смартфона - чотирьохядерний Spreadtrum SC7731. Камера має дозвіл 5 МП і обладнана спалахом-ліхтариком. Є на борту Wi-Fi, Bluetooth і інші функції, стандартні для сучасних смартфонів. Ємність батареї становить 2050 мАг, її заряду вистачить на 3 дні роботи без підзарядки. Інтерфейс ОС Android 5 легко подається настрой1ке під потреби літньої людини, а можливість установки будь-яких програм розширює функціональність пристрою.

Xiaomi Redmi 3 - від 3105 грн

Xiaomi Redmi 3 - від 3105 грн

Якщо бабуся чи дідусь - впевнений користувач Android, то і смартфон їм потрібен відповідний. Можливостей простого і маленького пристрою може здатися недостатньо, тому Xiaomi Redmi - відмінний варіант. Він володіє якісним металевим корпусом, оснащений яскравим і чітким дисплеєм на 5 "з роздільною здатністю 1280х720 пікселів. Інтерфейс MIUI, який використовується виробником, зручний і простий.

Параметри смартфона цілком відповідають його привабливому зовнішньому вигляду. Процесор має 8 ядер з частотою до 1,5 ГГц, оперативної пам'яті в пристрої 2 Гб, а постійної - 16 Гб. Слот для карти пам'яті теж є, поєднаний зі слотом другий сім. Камера знімає в дозволі 13 МП і обладнана яскравим спалахом. Зрозуміло, є також Wi-Fi, Bluetooth, GPS. Варто виділити ємну батарею на 4100 мАг, що забезпечує до 5 днів в режимі очікування.

Можливостей такого смартфона, як Xiaomi Redmi 3, точно вистачить для бабусі чи дідуся. Щось більше звичайно потрібно тільки особливо «просунутим» користувачам, які ретельно стежать за світом високих технологій. Якщо дідусь або бабуся відносяться до малої частини пенсіонерів, які входять в цю категорію - можливо, їм самим видніше, який смартфон краще купити. В такому випадку краще попередньо проконсультуватися з ними, дізнатися, які функції мобільного пристрою вони висувають особливі вимоги, що потрібно конкретно. Після подібної розмови можна буде не переживати, що подарований від щирого серця і серця апарат виявиться чимось незручний у використанні.

Читайте також

Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки