Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Вибір смартфона на Android, поради до покупки - Частина 2 - Екран, Процесор, Відеочіп, ОЗУ

екран

Так уже повелося, але саме на екран телефону звертають увагу в першу чергу. Дисплей повинен бути соковитим, зображення чітке, з майже невидимим пікселями.

Чим вище дозвіл екрана, тим чіткіше картинка, без видимих ​​на перший погляд точок (пікселів). Тобто, якщо взяти дисплей з роздільною здатністю 480х320 і 1024 × 600, то в другому випадку, зображення буде набагато чіткіше і деталізувати. Варто враховувати і розмір екрану. Для дисплея розміром 4 дюйма і більше, вже буде не прийнятно дозвіл менш 800х480. Буде видно пікселі, постраждає деталізація і різкість зображення. Зображення буде ступінчастим і трохи розмитим. Щоб уникнути цього, є характеристика, яка все частіше вказується в характеристиках пристрою - PPI (пікселів на дюйм). На нашу думку, задовільним числом PPI служать значення від 210 PPI і вище. В інших випадках, картинка не дуже то буде радувати чіткістю і детализированностью.
На ринку Android пристроїв, існує кілька типів дисплейних матриць. Зараз в основному застосовуються IPS і AMOLED технології виробництва. На деяких моделях ще можна зустріти і TN дисплеї, які ми не рекомендували б.

Найпоширеніші типи дисплеїв смартфонів:

1) IPS технологія, подарує вам соковиті, натуральні і насичені кольори з відмінними кутами огляду, але вплине на кінцеву вартість смартфона не в кращу сторону.
2) TN технологія все ще застосовується, в основному через свою дешевизну. Поступається IPS соковитістю картинки, точністю передачі відтінків, а також сильно поступається кутами огляду. При погляді збоку, зображення змінює свій колір і спотворюється. Якщо в описі дисплея вашого смартфона не написано якого він типу, можете бути впевнені на 95% - це TN.
3) OLED / AMOLED - дисплеї є найяскравішими на ринку. Споживають менше енергії і можуть гнутися.

З мінусів - холодні кольори, неприродні колірні відтінки, втрати деталізації в півтонах. Можуть сильно «червоних» зображення, поступатися по вирішенню та деталізації іншим дисплеям. Але такий соковитою і яскравою картинки, ви не отримаєте більше ніде.

процесор

99% смартфонів працюють на чистій або модифікованої ARM архітектурі процесорів.

Найбільш значимі на ринку серії, це Cortex A7 / A8 / A9 / A15. Не вдаючись в подробиці, їх продуктивність підвищується за зростанням цифри після букви A. Наприклад, одне ядро ​​Cortex A8 приблизно в 1,2 слабкіше ніж Cortex A9. А Cortex A15 приблизно в 2 рази потужніша Cortex A8. До процесорам Qualcomm це твердження не зовсім точно відноситься. У даних чіпів, використовується модифікована ARM архітектура (Scorpion, Krait), як і у Apple A4A5Ax чіпів. Такі чіпи, відрізняються підвищеною продуктивністю на такт. Qualcomm Scorpion а 5% могутніше Cortex A8, а Qualcomm Krait майже дорівнює Cortex A15.
Крім архітектури, важливо кількість процесорних ядер в телефоні. Чим їх більше, тим природно производительней смартфон. Тільки не варто попадатися на маркетингові виверти, які використовуються, наприклад в рекламі Samsung Galaxy S4. У даного смартфона дійсно 8 ядер, але працювати одночасно можуть тільки 4.

Чотири ядра для повсякденних завдань і 4 для тих, в яких слід задіяти повну потужність. Інші 4 ядра при цьому, відключаються повністю. Зроблено це для економії заряду батареї.

Приклади популярних архітектур:
NVidia Tegra 2: 2 ядра Cortex A9 (Motorola Atrix 4G, LG Optimus 2X)
NVidia Tegra 3: 4 ядра Cortex A9 і одне ядро компаньйон 500 Мгц для простих завдань (Google Nexus 7)
Exynos 5 Octa (5410): 4 ядра Cortex A15 і 4 ядра Cortex A7 (Galaxy S4)

Важлива і частота роботи даних процесорів, але це другорядний фактор. Спочатку, частота закладена виробником чіпа. Тому, продуктивність визначають саме виробники начинки, а не виробники самих смартфонів (крім Samsung і Apple, що мають власних інженерів). В іншому, в продуктивному 4-х ядерному чіпі, наприклад, ніколи не встановлять занадто низьку частоту роботи.

Відеочіп (GPU)

Відеочіпи в смартфонах на ОС Android, теж бувають абсолютно відрізняються по продуктивності. Основними брендами значаться PowerVR, Adreno, Mali і GeForce ULP (тільки в SoC NVidia Tegra). Всі вони мають серії як для бюджетних телефонів, так і для топових.

Adreno, які вбудовуються в продукти Qualcomm, останнім часом знаходиться в лідируючих позиціях по продуктивності.

Adreno, які вбудовуються в продукти Qualcomm, останнім часом знаходиться в лідируючих позиціях по продуктивності

Для плавного відтворення FullHD відео та адекватної зміни кадрів в більшості сучасних ігор, повинно вистачити і Adreno 220 (не вище 1024 × 600). Але все ж, це рівень 2011 року, тому краще вибирати що то постарше в модельному ряду, наприклад Adreno 225 або 320. Хороший запас в продуктивності ніколи не завадить.

PowerVR, також є досить потужними GPU, але для адекватної ігровий продуктивності, краще мати на борту PoverVR SGX540 і вище.

Є новий різновид прискорювачів графіки під позначенням G6xx. Оптимальними по продуктивності в цій серії, є чіпи G6200 і вище.

Mali - це референсна, рекомендована графіка від холдингу ARM .

Mali - це референсна, рекомендована графіка від   холдингу ARM

Є масштабованої і може складатися з декількох ядер. Наприклад, Mali-400 може мати абревіатуру MP, MP2 або MP4. Цифра, означає кількість ядер графічної системи. Природно, чим більше ядер тим швидше графіка. І все ж, для плавного програвання відео і більшості ігор, вистачає Mali-400 MP2. За умови, що дозвіл екрана буде 1024 × 600 або нижче.

Дозвіл екрану, сильно впливає на продуктивність відеочіпа смартфона. Тому, якщо екран телефону має високу роздільну здатність, варто задуматися, чи достатньо буде встановленого GPU? Якщо ж ви, не ставите перед собою завдання грати в найкрасивіші і сучасні ігри, вам однозначно буде досить рекомендованих вище рішень.

Оперативна пам'ять (ОЗУ)

кількість оперативної пам'яті , Дуже важливий параметр.

Чим її більше, тим швидше буде працювати смартфон і тим більше трудомісткі додатки зможе запускати. При нестачі оперативної пам'яті, додаток може або аварійно завершитися, або почати сильно гальмувати. Для Android версії 4.0 і вище, оптимальним і комфортним кількістю оперативної пам'яті (ОЗУ) вважається - 1 Гб і вище. Є і мінус - оперативна пам'ять, постійно споживає енергію. Тому батарея смартфона буде сідати трохи швидше, ніж з меншою кількістю ОЗУ того ж типу.

Частина 1 - Фірма виробник, типові переваги і недоліки

Частина 3 - Кількість пам'яті, Ємність акумулятора, Оновлення Android, Висновок

Тому, якщо екран телефону має високу роздільну здатність, варто задуматися, чи достатньо буде встановленого GPU?
Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки