Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Тестування ATX-корпусів

  1. ColorSit ATX-L8028, L-8017, L-8003
  2. ColorSit ATX-G8015C, G-8023C
  3. ColorSit ATX A-9001, A-9002
  4. FOXCONN TS-02
  5. FOXCONN TР-230
  6. 4U A210
  7. 4U 5601-CG
  8. Codegen ATX 6102-CA
  9. Codegen ATX 6092-C9
  10. AOpen KA50D
  11. AOpen H360 Slim PC
  12. AOpen Hosting H700B
  13. ASUS TA-231
  14. 3R 205
  15. KME 7259 Y-0162, KME CX 8959-03
  16. Chieftec - DH-01B
  17. Chiftec DA-01B

2005 р

Нестримне зростання продуктивності комплектуючих призводить до не менш стрімкого зростання енергоспоживання і, як наслідок, тепловиділення. А тим часом ці характеристики роблять істотний вплив на термін служби і стабільність роботи вашого АРМ.

Пройшли часи, коли корпус був просто стандартною коробкою, яка була потрібна для того, щоб заховати всі "нутрощі" ПК і спокійно працювати, не замислюючись про вентиляцію, нагріванні і тепловиділення комплектуючих, а також про потужності і надійності блоку живлення. Думати дійсно було нічого, тому як сьогоднішнього різноманіття на ринку комплектуючих і близько не спостерігалося - все було стандартизовано і за фізичними характеристиками своїм фактично не відрізнялося.

У наш же час якраз ці прості на вигляд коробочки вимагають особливої ​​уваги - адже виробництво інтегрованих комплектуючих невпинно розвивається. Відповідно, зростають і вимоги до енергоспоживання, підвищується енерговиділення - і вже далеко не кожен системний блок може "впоратися" з інтегрованими в нього сучасними компонентами. Корпуси тепер не просто виконують функції "хранителя" інтегрованих складових, а й повинні мати достатній і надійним енергоспоживанням, а також підтримувати необхідні температурні режими всіх системних компонентів.

Дане тестування ATX-корпусів різних виробників проводилося, виходячи саме з цих міркувань і аспектів.

Будь-який користувач, природно, хоче бути впевненим в тому, що корпус його ПК оптимально підходить для обраної конфігурації і прослужить довго і надійно. Власне, розвіяти сумніви в правильності вибору - це і є мета нашого тестування.

Для роботи була обрана наступна конфігурація:

  • материнська карта Intel D915 DUX з інтегрованим відео;
  • процесор Intel Pentium 4 3,6 ГГц з боксовим кольором;
  • HDD Seagate 160 Гб (ST3160023AS);
  • оперативна пам'ять 2х512 Мб Transcend DDR2 533;
  • ОС Windows XP Professional SP2 (eng).

Використовувався стандартний интеловский стрес-тест. Протягом 15 хвилин він на 100% навантажував обрані нами комплектуючі: жорсткий диск, материнську плату і CPU. Від нагрівання цих компонентів залежить надійність і стабільність роботи ПК в цілому - і, звичайно, терміни експлуатації найбільш вагомих комплектуючих.

Показання температур знімалися двічі. Початкові - після завантаження системи і прогріванні всіх ключових компонент комп'ютера перед тестом. Кінцеві - після стрес-тесту. Отримані результати дозволяють адекватно оцінити теплообмін і циркуляцію повітря відібраних корпусів і знайти оптимальний для ваших умов варіант. Само собою, що ви зможете порівняти і інші особливості корпусів: простота розбирання і установки карт розширення, а також зовнішніх і внутрішніх пристроїв, зручність доступу до комплектуючих, міцність корпусів і їх дизайнерське рішення. Правда, на такі особливості корпусів, як дизайн, зазвичай звертається менше уваги - однак у кого-то з читачів може бути інша думка. Що ж, він зможе вибрати вражаючий просторий і суперсветодіодний варіант з нічним підсвічуванням.

ColorSit ATX-L8028, L-8017, L-8003

L-лінійка ColorSit досить оригінальна. Внутрішня будова розглянутих моделей практично ідентично. L- 8017 відрізняє лицьова панель, а також дизайн (і взагалі наявність) дисплея, який, крім часу, може показувати температуру центрального процесора, а також включати додатковий кулер на верхній кришці корпусу.

Базовий блок живлення - 330U-FNK330 W. За потужністю начебто достатньо, але шлейфу харчування під SATA-накопичувачі немає, а нові материнські карти доводиться живити двічі - не найстрашніше, що може бути, але тим не менше. Моделі досить просторі, мають оцинковане захисне покриття, передбачена можливість установки додаткових кольорів - як на задній панелі, так і на передній (прямо перед кошиком з HDD). Слід зазначити кручені розбирання і кручені установку карт розширення, а також HDD, FDD і 5'25-пристроїв.

Нижня частина L8028, вирішена у вигляді чотириокого "мерина", робить корпус помітним і досить стильним. Дві підвіски під CD-приводи дозволяють вставляти оптичні приводи будь-якого кольору - і не переживати, як це відіб'ється на зовнішньому вигляді.

Загалом, дані моделі успадкували знайомі нам гвинтові кріплення, нестандартний (але типово ColorSit'овскій) дизайн і сучасні вимоги: наявність на передній панелі двох USB-портів, audio / earphone-роз'єми, а на деяких tot і FireWire (IEEE 1394).

Незважаючи на просторість L-8017, L-8003 і наявність в них додаткового кулера, в процесі тестування чітко чувся досить-таки сильний шум вентилятора ЦП - він працював на повні оберти. Але, природно, головним для нас були циркуляція і охолодження - отримані результати наведені в загальній таблиці нижче.

ColorSit ATX-G8015C, G-8023C

Переходимо до ще однієї лінійці від ColorSit. Відразу скажемо: навряд чи кого вона залишить байдужим. Все начебто просто - але зі смаком. Хочемо ми того чи ні, але зовнішній вигляд - це перше, на що звертаєш увагу.

Дизайн не такий обтічний, як у попередньої серії, але зате напівпрозора бічна панель нікого не залишить байдужим. Відсіки для пристроїв на лицьовій панелі заховані за декоративною дверцятами. У робочому режимі "прозорість" обох моделей (та ще з додатковим кольором і діодами) створює ілюзію світломузики з повною гамою основних відтінків або навіть присутності на дискотеці.

На передню панель винесені два USB-порту, два audio / earphone-гнізда і інтерфейс FireWire - при цьому всі вони настільки успішно приховані маленькими клапанами, що часом просто непомітні.

Розбираються корпусу без гвинтів - простим викручуванням основного болта-власника і зніманням верхньої стінки. Далі все стандартно і зручно. Слід відзначити наявність додаткових кольорів на бокових дверцятах і верхньої панелі. Передбачені, звичайно, місця для установки додаткових кольорів і на передній панелі навпроти боксу з HDD, а також на задній стінці.

Блок живлення базовий (330W), аналогічний попередній лінійці. Всередині теж все просто і без наворотів з гвинтовим кріпленням плат розширення PCI / AGP, HDD, FDD і 5'25-пристроїв. В обох моделях вбудований LCD-дисплей, який завдяки знімається з щупів-датчиків показниками, може показувати температуру HDD, CPU, FAN-Speed. При бажанні датчики, що кріпляться спеціальними стікерами, можна переміщати і підключати, наприклад, ще й до відеокарти.

Ви можете моніторити на дисплеї всі показники - або ж запрограмувати певну критичну температуру, і при досягненні її якимось з обраних пристроїв пролунає сигнал попередження.

Що ж стосується якихось особливостей (зокрема, внутрішньої будови) корпусів, то відмінностей від попередньої L-лінійки не спостерігається.

ColorSit ATX A-9001, A-9002

Серія ColorSit завершить огляд корпусів даного виробника.

A-моделі забезпечені легкообразним шасі (1 болт) і при цьому не комплектуються базовим блоком живлення, що, втім, не є серйозною проблемою.

A-моделі забезпечені легкообразним шасі (1 болт) і при цьому не комплектуються базовим блоком живлення, що, втім, не є серйозною проблемою

А 9001 укомплектована вбудованим LCD-дисплеєм, що транслює показники з трьох термодатчиков. Ці датчики можна встановлювати на власний розсуд в будь-яку з "гарячих" точок і таким чином моніторити нагрів життєво важливих пристроїв (CPU, HDD, Video Adapter і т.п.). Слід зазначити, що відсіки для 5'25- і 3'5-пристроїв приховані за вдало вбудованими дверцятами. Втім, аналогічне рішення застосовувалося і в моделях, розглянутих вище.

Перейдемо тепер до індивідуальних особливостей. Обидві моделі мають добре вентильовані бічні і верхні панелі з матеріалу на пилеуловлювальне поролоновою основі. Це допоможе уникнути потрапляння пилу в корпус, надає додаткові можливості для вентиляції і таким чином полегшує теплообмін.

На задній і бічний панелях корпусів встановлено по кулеру; крім того, зарезервовано місце під додаткові вентилятори (два на передній і два на задній панелі). На лицьову панель винесено два USB-роз'єму, два audio / earphone-гнізда і FireWire.

Зовнішні відмінності між моделями цієї серії, звичайно, теж є - але ключовими особливостями даних корпусів назвати їх не можна. Основний "родзинкою" A-9001, A-9002, безумовно, є безгвинтове кріплення всіх "нутрощів", ​​починаючи від плат розширення PCI / AGP і закінчуючи HDD, FDD і оптичними накопичувачами. Все, що стосується доступу і установки, дійсно зручно і просто організовано. Для FDD і оптичних приводів передбачено спеціальні "лижі", легко насаджуються на пристрої і чітко потрапляють в спеціальні отвори. Залишається тільки потрапити в паз - замість того щоб болісно фіксувати встановлюється пристрій затискачем, що знаходяться на боксі. До речі, "лижі" під HDD спеціально відокремлені і підписані - і до інших пристроїв просто не підійдуть. Загалом, тут і розповідати нічого: подивився, прикинув - і спокійно і без інструкції все зробив. Зручно, швидко, практично.

FOXCONN TS-02

Ось і перший з беруть участь в тестуванні корпусів FOXCONN.

Дизайн моделі простий - і в той же час, завдяки сріблясто-чорному виконання, справляє приємне враження. На лицьовій панелі розташовано два USB-порту і два audio / earphone-гнізда. Розбирання TS-02 проводиться легко і просто - знімається бокова панель, що фіксується двома вінтамі- "баранчиками" (без викрутки!).

)

Є додатковий кулер на задній панелі. Крім того, передбачені додаткові відсіки: один на передній панелі і два на задній.

Не можна не відзначити оригінальний, щодо безгвинтової кріплення HDD, FDD і 5'25-приводів. Чому "щодо"? На боксах пристроїв стоять засувки, і щоб вони щільно і намертво фіксували комплектуючі, необхідно вкрутити по чотири болта в кожне і щільно загнати його в паз - ось, власне кажучи, і все! Дорога назад: отжимаем металеву засувку і витягаємо техніку. Краще це чи гірше звичайного кріплення, судити вам.

На борту корпусу - базовий БП FSP-350W. В даному блоці є харчування для SATA-накопичувачів, а харчування на нові материнські карти реалізується єдиним шлейфом. На бічній панелі знаходиться пластикова вентиляційна трубка, розташована прямо навпроти кулера ЦП. Таке рішення дозволяє збільшити циркуляцію і приплив холодного повітря в корпус.

В цілому, модель TS-02 досить проста на вигляд - і разом з цим цілком самодостатня.

FOXCONN TР-230

І конструктивно і за кольором ця модель нагадує попередню - маємо сталевий корпус чорного кольору з сріблястою вставкою на лицьовій панелі. Розбирання проводиться дуже просто і в цілому аналогічна попередньої моделі - за тим лише винятком, що в TP-230 присутній пластиковий замок в стилі Chieftec.

На лицьовій панелі передбачено місце під чотири 5'25- і два 3'-пристрої, причому два верхніх п'ятидюймових слота закриваються спеціальними панелями під колір корпусу. Ці панелі відкриваються разом з CD-приводом і дозволяють успішно приховувати від поглядів застарілі, пожовклі від часу й пилу пристрої.

Ці панелі відкриваються разом з CD-приводом і дозволяють успішно приховувати від поглядів застарілі, пожовклі від часу й пилу пристрої

Системний блок встановлюється на розсувні стійкі ніжки, єдиним недоліком яких є суміжна шестерня для кожної пари. Тобто пара ніжок рухається синхронно! Під відсіками для FDD, замасковані пластиковими дверима, розташовуються два USB-порту, два аудіо-роз'єму і один FireWire.

Усередині корпусу, крім уже згаданих боксів під зовнішні п'яти- і тридюймові пристрою, знаходиться додатковий відсік для внутрішніх тридюймових накопичувачів, повернений на 90 градусів. Пристрої у всіх відсіках надійно і практично фіксуються за допомогою затискачів, які вигідно відрізняються гвинти і чітко потрапляють в відведені для них отвори. Все прораховано до дрібниць: всі пристрої входять щільно, затискачі грають роль "жорстких" фіксаторів, а стінки - пружин, просто "всмоктуючи" пристрою. Вельми хитромудрий і практичний механізм!

Материнська карта монтується в корпус на спеціальний піддон, насаджуючись на точно розраховані металеві штирі без допомоги яких би то ні було гвинтів. Пристрої в слотах розширення зручно фіксуються спеціальними пластиковими засувками. Втім, якщо вам до душі дідівський Гвинтовий метод, то і така можливість передбачена.

4U A210

При погляді на цей корпус важко стриматися від посмішки. Мініатюрна, компактна і універсальна модель, здатна приймати як вертикальне, так і горизонтальне положення. Все розраховано дуже чітко - ні дюйма зайвого місця.

На передню панель виведено два USB-порту і два аудіороз'єми. У верхній частині - знімна секція під FDD. Під П'ятидюймовий пристрій виділений один відсік і чотири - під міні-PCI / AGP. Тобто не вякая плата розширення може бути встановлена, треба підбирати! Звичайно, говорити про нові "модних видюхи" годі й говорити - не стануть. Те ж саме стосується і материнської плати - доведеться підбирати, без цього ніяк. Що ж, за все треба платити: виграючи в габаритах, програєш в іншому - в доступі до комплектуючих, їх установці, в теплообміні.

Для монтажу материнської карти або HDD, FDD необхідно все розбирати. Доведеться проявити інженерну кмітливість і винахідливість, але в розумних межах - все не так складно, хоча й трохи занадто багато роботи. Природно кріплення механічний і класичний: все на гвинтах.

Корпус комплектується базовим блоком живлення: FSP 270 (W) -50SNY.

Словом перед нами, - самодостатня і консервативна модель в компактному виконанні.

4U 5601-CG

Наступний корпус від 4U - вже звична стандартна MIDI-ATX-модель. Досить симпатичний дизайн (білий металевий корпус з чорними вставками на передній пластикової панелі).

Розбирається 5601-CG банально: за допомогою викрутки! Вгорі на передній панелі розташовані два USB-порту, два аудіороз'єми і FireWire. П'ятидюймовий відсіки приховані за пластиковими дверцями, крім одного - самого верхнього, оснащеного рухомий накладкою, яка приховує CD-привід і мобільно з ним працює, залишаючи вид корпусу спочатку привабливим.

П'ятидюймовий відсіки приховані за пластиковими дверцями, крім одного - самого верхнього, оснащеного рухомий накладкою, яка приховує CD-привід і мобільно з ним працює, залишаючи вид корпусу спочатку привабливим

На бічній панелі для полегшення процесу циркуляції і теплообміну передбачена трубка. Там же розташований замок, що дозволяє закрити блок на ключик і дещо ускладнити життя зловмисників. Безумовно, про охолодження виробники теж не забули і підготували місця під додаткові кулери як на передній панелі (прямо перед боксом для HDD), так і на задній.

Що стосується базового блоку харчування, то в даній моделі це FSP ATX-300 (W). За потужністю його начебто вистачає (не вибирати "супер-пуперскіе" конфігурації з двома слайевскімі відео-адаптерами і т.п.), але SATA-шлейфа немає, а нові материнські карти доводиться двічі живити. Словом, БП трохи застарілий.

Переходимо до установки трьох- і п'ятидюймових пристроїв. Тут все цікаво і досить просто. В кошику, яка легко викручується з боксу під HDD, знаходяться на великі "лижі". Вони легко прилаштовуються на всі боки пристрою і фіксуються спеціальними гвинтами без викрутки (по два з кожного боку). Далі вставляємо цю конструкцію до упору - слід відзначити: досить надійно і міцно. З отриманням комплектуючих теж ніяких проблем: стискаємо кінці "лиж" і виймаємо!

Визначитися з тим, наскільки 4U 5601-CG виправдовує свою назву і чи дійсно він FOR YOU, вам допоможуть результати тестів (див. Загальну таблицю).

Codegen ATX 6102-CA

Відразу кидається в очі така оригінальна особливість цієї моделі, як наявність зручної й практичної ручки на верхній стінці. Така собі багажно-транспортабельна сумка!

Корпус чорно-сріблястий - звична для Codegen гамма.

Корпус чорно-сріблястий - звична для Codegen гамма

Два відсіку для п'ятидюймових оптичних приводів, винесені на передню панель, оснащені рухомими накладками. Внизу під отжимной кришкою ховаються два USB-порту, два аудіороз'єми, а також відсік під FireWire.

Розбирання - примітивно-звичайна, на гвинтах. Додаткових кольорів в базовій комплектації не спостерігається, проте місце під них зарезервовано: на передній панелі (прямо навпроти боксу з HDD) і на задній.

Базовий блок живлення Codegen 300X (W) не саму нового зразка - без SATA-шлейфа.

Що стосується інтегрованих пристроїв, то місця для них більш ніж достатньо: чотири відсіки під п'ятидюймовий приводи, шість - під тридюймові. Установка всіх пристроїв стандартна гвинтова.

Codegen ATX 6102-CA - досить проста і простора модель "без наворотів", але в той же час оригінальна і з унікальним дизайном. Самодостатній переносний "чемоданчик".

Codegen ATX 6092-C9

Теж вельми симпатичний корпус - обтічний, сріблястий. Нижня підвіска і зовсім нагадує передок якогось Мерседеса. Але десь ми вже таке бачили. Не хочу робити необ'єктивних висновків - але аж надто нагадує розглядалася вище модель ColorSit. Втім, не суть важливо, переходимо до більш цікавим і значущим характеристикам і особливостям корпусу від Codegen.

Почнемо з розбирання. Тут все стандартно - з викруткою і гвинтами. У нижній частині передньої панелі причаїлися два USB-порту і два аудіороз'єми - що ж, зручно і функціонально. Таке рішення використовується багатьма виробниками сучасних корпусів.

Що стосується базового блоку харчування, то він такий же, як і у попередньої моделі, - Codegen 300W.

Відкривши кришку і заглянувши в середину, нічого нового в порівнянні з попередньою моделлю не бачимо - іншими словами, той же дизайнерський політ в сторону обтічності. Начинка, кількість слотів вод плати розширення PCI / AGP, відсіків під трьох- і п'ятидюймовий пристрої - теж не відрізняються від моделі Codegen ATX 6102-CA.

AOpen KA50D

Досить привабливий і в той же час простенький на вигляд корпус в сріблясто-чорному виконанні.

Дана модель укомплектована базовим фірмовим БП AOpen-350FN (350W). В асортименті шлейфів цього блоку живлення передбачений SATA-кабель, так що сучасні материнські карти спокійно живляться одним основним роз'ємом.

На передній панелі, приховані під маскувальною кришкою, знаходяться два USB-порту, два аудіороз'єми і FireWire.

Просуваємося далі - всередину. Тут все досить просто і зручно - і при цьому з родзинкою. На задній стінці розташувався додатковий кулер. Природно, з огляду на сучасні тенденції, передбачено місце і для додаткового охолодження. Передбачається можливість встановлення кулерів на передній панелі - причому відразу двох (навпроти боксу з HDD). Правда, цим вже нікого не здивуєш - всі сучасні корпуси розробляються з урахуванням можливості додаткового охолодження. Однак фішка даного корпусу в тому, що кріплення трьох- і п'ятидюймових пристроїв виконаний досить оригінально і вже точно зручно. Він безгвинтові і не вимагає ніякого інструментарію. Технологія відрізняється від "лиж", успішно застосовуються в багатьох моделях інших виробників. Для установки будь-якого пристрою необхідно всього лише вставити його і зафіксувати пластмасовим фіксатором, чітко входять в бічні отвори і наглухо стабілізується затискачем. По-моєму, оригінально і зручно.

Як і в більшості сучасних корпусів, на бічній панелі розташована пластикова трубка.

AOpen H360 Slim PC

Не знаю, курите ви чи ні, але напевно знаєте, що стосовно сигарет "slim" ніби як менше і безпечніше. І є тут щось спільне з корпусами - по крайней мере, в випадку з AOpen H360 Slim PC. Втім, зараз розглянемо всі докладніше.

Що б хто не говорив, але зовні AOpen Slim - ну просто "Маяк"! Пам'ятайте такий магнітофон? Корпус компактний, мініатюрний, оригінальний і дійсно помітний - починаючи від дизайну і закінчуючи фарбуванням.

Корпус компактний, мініатюрний, оригінальний і дійсно помітний - починаючи від дизайну і закінчуючи фарбуванням

Відразу відзначимо можливість як горизонтальної, так і вертикальної установки. Для цього передбачені спеціальні отвори під перевстановлювати знімні ніжки. На борту - базовий блок живлення FSP-3000 (W) -60 SV, новенький зразок (я маю на увазі наявність SATA-шлейфа і широкий шлейф харчування під сучасні материнські карти). Однак перед комплектацією вам доведеться точно розрахувати габарити материнської карти, тому що не кожна стане в цей корпус. І, вже само собою, при монтажі карти вам доведеться повправлятися в розбиранні корпусу і передньої панелі: за компактність треба платити - нікуди не дінешся.

Спочатку передбачений один відсік під п'ятидюймовий оптичний привід, але в разі потреби стоїть поруч відсік під тридюймові накопичувачі можна легко перебудувати під ще один. Доведеться, правда, повозитися. Під передньою стійкою - ще один прихований місце, на цей раз під HDD.

Інтегровані пристрої кріпляться безгвинтові, за допомогою спеціальних затискачів. Процес це нескладний, ну а на крайній випадок - мануал під рукою.

Загалом, все поруч, продумано до міліметра, все розбирається. Але ось в тому, що стосується теплообміну і циркуляції - то тут, самі розумієте, вже не все так витончено. Але що саме і як - у підсумковій таблиці!

AOpen Hosting H700B

Вже один тільки зовнішній вигляд і вага цього корпусу говорить багато про що! Метал "недитячий", міцний, корпус просторий - одним словом, Big Tower в сріблясто-чорному виконанні! Укомплектований фірмовим блоком живлення AOpen 400 (W).

На задній стінці встановлено два кулера. Крім того, як на задній, так і не фронтальній панелі зарезервовані місця під додаткові вентилятори. Всередині корпус розділений на дві частини: у верхній розташовано шість відсіків під п'ятидюймовий пристроїв, а навпаки, з боку блоку живлення, відведена велика площа для додаткового охолодження за допомогою додаткових кольорів або для установки ще одного БП. Як і наскільки ефективно використовувати цей простір, вирішувати користувачеві.

Як і наскільки ефективно використовувати цей простір, вирішувати користувачеві

Що стосується тридюймових пристроїв, тут також повна свобода: під боксом для п'ятидюймових пристроїв розташована корзина для двох зовнішніх FDD і одного внутрішнього жорсткого диска. Навпаки, прямо під блоком живлення, передбачена окрема корзина для ще трьох HDD.

На передню панель винесені приховані за спеціальною кришкою два USB-порту, два аудіороз'єми і FireWire. Що стосується установки комплектуючих (трьох- і п'ятидюймових пристроїв), то вирішується все за допомогою все тих же "лиж" - вони прикручуються з обох сторін і щільно фіксуються.

З вентиляцією і припливом свіжого повітря, проблем теж бути не повинно. До того ж на бічній панелі присутній вже знайома нам пластикова трубка.

"Скромненький неосяжний і всевмещающій шафка" :). Наскільки такий варіант комфортний і практичний, залежить від конкретних цілей і завдань.

ASUS TA-231

Досить легкий корпус в чорній кольоровій гаммі. З одного боку, без наворотів - але в той же час виглядає досить-таки непогано. Зрештою, вам на ньому одружитися або працювати ?! Втім, це питання залишимо на ваш розсуд :).

Передня панель має цілком звичайний вигляд, але при цьому містить все що належить: чотири USB-порту, два аудіороз'єми і FirеWire. Ніяких прихованих відсіків, дверцят і мобільних розсувних накладок під оптичні приводи. Якщо щось подібне і знадобиться, то зараз багато CD-приводи комплектуються подібними речами.

Пора заглянути всередину. Це відбувається за звичною процедурою: "викрутки методом". Розбирання стандартна, на гвинтах. Тут не можна не помітити кулер на задній стінці і місце, зарезервоване під додаткові вентилятори.

Корпус комплектується базовим блоком живлення Enhance 2035 FA - 350 W. Ця модель БП цілком сучасна: включає SATA-шлейф і розширений шлейф харчування під нові материнські карти. Під плати розширення відводиться сім відсіків, під п'ятидюймовий пристрої - чотири, під тридюймові зовнішні накопичувачі - п'ять і, нарешті, два відсіки під FDD. Метод установки - старий дідівський: викрутку в руки - і вперед!

До речі, при погляді зсередини особливо помітна сіткова вставка на передній панелі - прямо навпроти боксу з HDD. Таке рішення повинно полегшити процес циркуляції повітря.

Проста, самодостатня, «не накручена" модель!

3R 205

Зовні 3R 205 дуже нагадує щойно описану модель від ASUS. Такий же простенький, принаймні з першого погляду, чорний корпус - тільки більш грубий (я б сказав, загострений на вигинах).

Лицьова панель відкрита і містить два USB-порту і два аудіороз'єми - без FireWire.

Корпус підозріло легкий. З іншого боку, не такий вже це важливий параметр. З кулерами все просто і без нововведень: один на задній панелі і (якщо раптом вам захочеться поліпшити циркуляцію і теплообмін) безліч варіацій для монтажу додаткових вентиляторів - як на передній, так і на задній панелі.

Використовується цілком сучасний базовий блок живлення Dynamic DEM-B300 (W), тому проблем з пошуком SATA-роз'єми під відповідні накопичувачі бути не повинно.

Всередині теж все класично. Чотири верхніх відсіку під п'ятидюймовий накопичувачі, два - під внутрішні та п'ять - під зовнішні тридюймові пристрою. Що стосується кріплення комплектуючих, то крутити, крутити і ще раз крутити гвинти - без варіантів! до речі, пластикова трубка теж присутній і чесно виконує свої функції.

KME 7259 Y-0162, KME CX 8959-03

Корпус KME 7259, виконаний в сріблясто-чорному кольорі, виглядає оригінально і навіть ефектно. Рухливі підвіски на два п'ятидюймових приводу, два USB-порту, два аудіороз'єми і FireWire роблять цю модель і практичною, і зручною.

Корпус оснащений базовим сучасним блоком живлення FSP 350 (W) PNF. На задній стінці розташувався - і вельми вдало з конструкторської точки зору - кулер. При необхідності можна додати ще один - прямо навпроти кошика з HDD. Як і в більшості розглянутих моделей, передбачена можливість установки пластикової трубки (йде в комплекті).

Як і в більшості розглянутих моделей, передбачена можливість установки пластикової трубки (йде в комплекті)

Усередині все просто - і навіть, я б сказав, банально. Бокс під п'ятидюймовий пристрою плавно переходить в бокс під тридюймові. П'ятидюймовий відсіки дозволяє встановити до чотирьох оптичних приводів, тридюймові - шість внутрішніх і два зовнішніх пристрої.

Наступна модель KME - CX 8959-03 - має менш обтічний вигляд. Кольори корпусу теж сріблясто-чорні. На передню панель USB-порти не виведені, а рухома підвіска закріплена тільки на верхньому П'ятидюймовий приводі.

Корпус комплектується базовим блоком живлення PowerMaster PM 2350W.

В цілому, якщо брати до уваги деякі дизайнерські особливості, корпус повністю ідентичний описаному вище. Усередині все один в один. Замків та інших сучасних наворотів не спостерігається - але, як то кажуть, простіше далеко не завжди гірше. А часом навіть і навпаки!

Chieftec - DH-01B

Корпус виконаний з досить міцного і нетонких металу. Дизайн моделі своєрідний і, в общем-то, характерний для даного виробника. Чорний корпус виглядає солідним і просторим. Передня панель для установки зовнішніх пристроїв може бути відстебнути простим натисканням на бічній панелі-затискачів. До речі, USB-порти на передню панель не винесені.

Що стосується розбирання корпусу, то тут виробники не вправлялися і нововведень не запроваджували: два гвинти, розкручені викруткою, - і ви всередині. Як і всі представники Chieftec, дана модель оснащена фірмовим базовим блоком живлення Chieftec ATX-310 (W) -302 - досить сучасним.

Не можна не звернути увагу на оригінальні і зручні відсіки-гнізда під додаткові кулери. Захотіли вставити куллер - взяли і вставили. Нічого гвинтити і витонченим чином прикручувати не треба - все продумано! Такі гнізда є як на передній панелі, так і на задній.

Що стосується установки комплектуючих, то передбачено сім стандартних відсіків для плат розширення PCI, три відсіки для п'ятидюймових пристроїв, два - для FDD і три - для жорстких дисків. Фіксація (за винятком HDD) - звичайна гвинтова. HDD ставиться на знайомі нам "лиж" - і вперед, до упору!

Ну і як же не сказати про двері, яка, крім звичайної для Chieftec засувки, оснащена ще і замком з ключиком!

Chiftec DA-01B

Зовні ця модель дуже нагадує попередню - Chieftec дизайном не «розкидається". Корпус дуже важкий - що там не кажи, а перед нам Big Tower, просторий американський Кадиллак.

Не будемо заглиблюватися в особливості розбирання корпусу і кріплення комплектуючих - за великим рахунком, DA-01B практично не відрізняється від попередньої моделі.

Не будемо заглиблюватися в особливості розбирання корпусу і кріплення комплектуючих - за великим рахунком, DA-01B практично не відрізняється від попередньої моделі

Слід зазначити, що всі розглянуті моделі, і DA-01B в тому числі, обладнані мобільними і міцними ніжками. Вони надають корпусу необхідну стійкість, що важливо для пристроїв такого класу.

Не можна не відзначити мобільність боксів для HDD, вони знімаються легко, без гвинтів і інструменту, простим відключенням фіксуючого затиску. Таке рішення і актуально, і практично - як при установці HDD, так і при монтажі додаткового кулера перед боксом.

Окремо хотілося б відзначити безумовно фірмовий сучасний блок живлення з двома кулерами на борту - Chieftec 420 (W). На бічній панелі, прямо навпроти області ЦП і плат розширення, для полегшення процесу теплообміну розташовані дві решітки.

Корпус може бути умовно розділений на дві приблизно рівні частини, між якими немає повноцінної відкритої зв'язку - тільки прорізи для шлейфів. Наскільки це практично і ефективно і як впливає на теплообмін і циркуляцію - дивіться в таблиці з результатами тестування.

У вас була можливість ознайомитися з основними особливостями корпусів різних виробників. Моделі були обрані найрізноманітніші - як по форм-фактору (і, відповідно, призначенню), так і з точки зору дизайну і фізичних характеристик, які мають на увазі доступність і монтаж системних компонентів, а також надійність і стабільність підтримуваних температурних режимів.

Таблиця 1.

Здавалося б, що тут може бути особливого? Всі корпуси - це, в общем-то, коробки, практично не відрізняються ні розташуванням відсіків для інтегрованих компонент ні становищем БП. Так нехай не так! Часом сітчаста двері, правильно розташована вентиляційна трубка або просто вдало сконструйована перегородка сприяють оптимальної циркуляції повітря, не перекриває постійно обертаються і рвуться назовні потоки гарячого повітря - і в результаті дає відчутний ефект в плані підтримки оптимального температурного режиму.

Таблиця 2.

Не можна не згадати і про додаткові вентилятори. Їх може бути хоч п'ять, хоч десять - і при цьому ефекту ніякого. Все повинно бути на своєму місці і працювати в єдиному циклі - на вдув, на видув! В іншому випадку кулер буде тільки заважати!

Словом, внутрішній дизайн грає не останню роль в забезпеченні комфортної роботи вмісту корпусу. Ось і подивимося, наскільки ефективно змогли вирішити ці проблеми виробники корпусів, представлених на нашому ринку.

Устаткування надано:

Чому "щодо"?
Пам'ятайте такий магнітофон?
Зрештою, вам на ньому одружитися або працювати ?
Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки