Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Огляд Moto E4 Plus (XT1771)

  1. Технічні характеристики
  2. Зовнішній вигляд
  3. дисплей
  4. звук
  5. продуктивність
  6. Камера
  7. Автономна робота
  8. висновок

Не так давно на тестуванні у нас побував Moto E4 , Який при недешеве зовнішньому вигляді виявився типовим бюджетником без яскраво виражених особливостей. Moto E4 Plus також відноситься до порівняно недорогим рішенням, але у нього є ємний акумулятор і фронтальна спалах. Чи достатньо цього щоб завоювати серця, а головне гаманці потенційних покупців? Спробуємо розібратися.

Moto E4

Технічні характеристики

Розмір і тип дисплея 5,5 дюймів, 1280х720 пікселів, IPS Процесор MediaTek MT6737, 4 ядра (4 × 1,3 ГГц) Графічний прискорювач Mali-T720 MP2 Вбудована пам'ять, ГБ 16 Оперативна пам'ять, ГБ 3 Розширення пам'яті microSD Кількість SIM-карт 2 Стандарти зв'язку 2G 850, 900, 1800, 1900 МГц Стандарти зв'язку 3G 800, 850, 900, 1700, 1900 і 2100 МГц Стандарти зв'язку 4G 700, 800, 850, 900, 1700, 1800, 1900, 2100, 2500, 2600 МГц Wi-Fi Wi-Fi 802.11a / b / g / n, 2,4 ГГц Bluetooth v4.1 NFC Є IrDA Ні Роз'єм USB microUSB Роз'єм 3,5 мм Є FM-радіо Є Сканер відбитків пальців Є Навігація A-GPS, GPS вбудовані датчики Акселерометр, компас, датчик освітлення, датчик наближення Основн Перша камера 13 Мп, f / 2,0 Фронтальна камера 5 Мп, f / 2,4 Операційна система Android 7.1.1 Клас захисту Ні Акумулятор 4000 Габарити, мм 155,0 * 77,5 * 9,6 Вага, г 181

Зовнішній вигляд

Moto E4 Plus - це не зовсім типовий бюджетний смартфон, адже він обладнаний акумулятором зі значною ємністю, що в свою чергу накладає певні обмеження на масогабаритні параметри корпусу. В принципі з вагою пристрою проблем немає, адже 181 грам - це середній показник для смартфонів-довгожителів. А ось товщина корпусу могла б бути трохи менше.

До якості збірки зауважень немає, та й жорсткість корпусу на кручення дуже висока, причому при спробах здавлювання і скручування смартфон практично не піддається і не видає ніяких звуків. Механічні клавіші при постукуванні по корпусу не деренчать. Лицьова сторона накрита захисним склом c ефектом 2,5D. Олеофобное покриття є, причому досить непогане. Кришка корпусу виготовлена ​​з алюмінієвого сплаву. Поверхня панелі матова, завдяки чому вона абсолютно не боїться відбитків, та й подряпини їй особливо не страшні. Тестована модифікація формально сіра, але по факту - з невеликим фіолетовим відтінком. Також існує золотиста модифікація.

Над дисплеєм встановлений світлодіодний індикатор активності, датчики наближення і освітленості, селф-камера, динамік, а також фронтальна спалах, яку нечасто зустрінеш навіть в більш дорогих смартфонах. Під дисплеєм знаходиться тільки великий сенсор читання відбитків пальців. Клавіші управління, в разі смартфонів Moto, традиційно віртуальні.

З тильного боку знаходиться мікрофон, основна камера і спалах.

Ліва бокова поверхня пустує. Справа встановлений стандартний набір клавіш - управління гучністю і блокування. На верхньому торці помітний аналоговий аудіороз'єм mini-jack (3,5 мм). На нижньому торці встановлено системний динамік, мікрофон і роз'єм microUSB.

Під знімною задньою кришкою знаходяться акумулятор, слот установки SIM-карти, а також комбінований лоток встановлення другої SIM-карти формату nanoSIM і носія формату microSD.

дисплей

Смартфон обладнаний IPS-матрицею з діагоналлю 5,5 дюймів і роздільною здатністю HD. І якщо в разі E4 через меншу діагоналі невисокий дозвіл особливо в очі не впадало, то в разі тестованого пристрою при найближчому розгляді сходинки помітні. Але не забуваємо, що смартфон формально бюджетний, для використовуваної SoC MediaTek MT6737 даний дозвіл для екранів є максимальним. Кути огляду невеликі, але достатні. Дисплей підтримує до 10 одночасних дотиків. При відхиленні від прямого кута огляду різко падає контрастність, але кольори не інвертуються. При установці максимального рівня підсвічування яскравість білого поля становить 379,33 кд / кв.м, чорного поля - 0,52 кд / кв.м, а статична контрастність - 730: 1.

В налаштуваннях є два режими відображення: «звичайний» і «яскравий». Найбільш коректне відображення кольорів в режимі «Звичайний». Відхилення кольору delta E, на клині сірого до 50% світлини, - менше 3, та й при відображенні більш світлих відтінків сірого не перевищує 7,1. Примітно, що на основних кольорах (RGBCMY) відхилення зовсім не більше 5, що є відмінним результатом для бюджетного смартфона. Колірна температура лише трохи вище еталонного значення, і в залежності від светлоти відтінку знаходиться в межах 7008 ... 7140 K.

Це слайд-шоу вимагає JavaScript.

звук

Зрозуміло, чекати від бюджетного довгожителя якісного звучання системного динаміка не варто. Все-таки клас не той. Звук плоский, не особливо деталізований, ВЧ-діапазон помітний слабо. Про басах і говорити не доводиться, але з ними і у флагманських смартфонів біда. Але зате - запас гучності пристойний, а при установці максимального рівня гучності динаміка не давиться, та й взагалі, будь-які явні дефекти не проявляються. Власне, що стосується гучності, то при відтворенні тестового синусоїдального сигналу частотою 1 кГц на відстані 1 метр від смартфона був зафіксований рівень 76,8 дБА.

При відтворенні того ж тестового сигналу і роботі на навантаження 32 Ом на аналоговому аудіовихід був зафіксований рівень 109,6 мВ. Це слабенький результат, тому навіть навушники з високою чутливістю і импедансом більше 32 Ом з цим смартфоном краще не використовувати, інакше в галасливих місцях гучності буде недостатньо.

продуктивність

Смартфон побудований на базі системи-на-чіпі MediaTek MT6737, яка також використовується в Moto E4. Дана SoC виконана по 28 нм техпроцесу і включає квартет 64 бітних ядер Cortex-A53 c частотою до 1,3ГГц, а також видеоподсистему Mali-T720 MP2. ОЗУ 3 ГБ, тоді як у разі Moto E4 обсяг пам'яті становить 2 ГБ. Подивимося, як це відобразиться на продуктивності.

Це слайд-шоу вимагає JavaScript.

Продуктивність системи вимірювалася в синтетиці PCMark, 3DMark, Geekbench 4 і AnTuTu v6. Швидкість роботи з пам'яттю була оцінена за допомогою додатка AndroBench. Також тестування було проведено в кроссплатформенних тестах javascript (Mozilla Kraken JavaScript і SunSpider). Результати даних тестів істотно залежать від використовуваного браузера, тому для мінімізації впливу у всіх оглядах буде використовуватися Google Chrome, як найбільш поширений. Як опоненти були вибрані наступні смартфони:
ASUS Zenfone 4 Max : Qualcomm Snapdragon 430 (4 × 1,4ГГц, 4х1,1 Ггц), 3 ГБ ОЗУ, 5,5 дюймів, 1280 * 720;
Nokia 5 : Qualcomm Snapdragon 430 (4 × 1,4ГГц, 4х1,1 Ггц), 2 ГБ ОЗУ, 5,2 дюйма, 1280 * 720;
Moto E4 : MediaTek MT6737, 4 ядра (4 × 1,3 ГГц), 2 ГБ ОЗУ, 5,0 дюймів, 1280 * 720.

Камера

Основна камера з роздільною здатністю 16 Мп і апертурою f / 2,0, що є стандартом для смартфонів з середнього і нижнього цінового діапазону. Свого часу фронтальна камера Moto E4 вразила надзвичайно низькою світлосилою фронтальної камери f / 2,8. Така апертура хороша для об'єктива полнокадровой камери, але для Фронталки смартфона, у якій розмір сенсора з мишачий очей - це катастрофа, що і підтвердили наші випробування. У Moto E4 Plus об'єктив селф-камери лише трохи більше світлосильний - f / 2,4. Здавалося б, про знімки при слабкому освітленні можна забути, але тут на допомогу приходить фронтальна спалах, яка вкрай рідко зустрічається в смартфонах. Звичайно, розраховувати на хороше освітлення фону не доводиться, але зате навіть в темряві можна зробити Селфі. На жаль, при роботі фронтальної спалаху автоматика некоректно встановлює баланс білого, а ручне зміна даного параметра не передбачено.

До того ж, спалах не особливо потужна. На відстані 1 метр від смартфона був зафіксований рівень 11,45 лк. Для порівняння фронтальна спалах ASUS ZenFone 4 Max в аналогічних умовах забезпечила освітленість 16,11 лк. Зате основна спалах у піддослідного вельми яскрава: при тестуванні за нашою методикою рівень освітленості склав 32,6 лк. Примітно, що при тестуванні спалаху Moto E4 були отримані практично такі ж результати, що побічно свідчить про використання ідентичних світлодіодів.

Примітно, що при тестуванні спалаху Moto E4 були отримані практично такі ж результати, що побічно свідчить про використання ідентичних світлодіодів

Ручних налаштувань небагато. Навіть не так - їх немає зовсім. Передача управління за допомогою Camera2API не підтримується, формат RAW також недоступний. Фактично передбачена лише можливість вибору дозволу знімків.

Це слайд-шоу вимагає JavaScript.

Для оцінки «шумності» фотознімків при різних рівнях чутливості довелося скористатися сторонньою програмою управління Open Camera. Дане ПО дозволяє вибрати рівень чутливості в межах ISO 100 ... 1600 с кроком 1 EV.

1600 с кроком 1 EV

приклади знімків

макрозйомка

З макрозйомкою виникли несподівані проблеми. В цілому, якість макрознімків досить непогане, але при спробі вибрати точку фокусування камера автоматично перескакує на найближчий об'єкт. Наприклад, на тестовому шаблоні при спробі фокусування на мушлі або брелоку з хутра автоматика переключалася на жовту статуетку на передньому плані. Поведінка автоматики досить дивне, тим більше, що в разі більш доступного Moto E4 така особливість помічена не була.

Зйомка при слабкому освітленні

режим відеозапису
Смартфон здатний записувати HD-відео, хоча судячи по звітах тестових пакетів з основної матриці можна отримувати 4K-ролики. Але тут не варто забувати про використовувану SoC MediaTek MT6737, яка не здатна перетравити відеопотік з дозволом більш ніж 1280 * 720 пікселів. Автофокус під час відеозйомки працює, а стабілізації немає ні в якому вигляді. Якість відео можна оцінити по наведеним нижче прикладом.

Автономна робота

Смартфон обладнаний акумулятором ємністю 5000 мАч, що вже само по собі звучить багатообіцяюче. На практиці заряду вистачає на тиждень використання смартфона в якості «звонилки» і періодичного серфінгу в інтернет. Але, на жаль, через використання морально застарілої SoC в режимах читання, перегляду відео і в іграх, смартфон рекордів не ставить. Але в будь-якому випадку, тривалість автономної роботи пристойна.

Комплектне зарядний пристрій цілком стандартне - 5,2В / 2А, але процес зарядки виявився порівняно спритним. Відмітка в 85% скорилася за 119 хвилин, а повне заповнення заряду зайняло 188 хвилин.

За допомогою OTG-перехідника Moto E4 Plus може заряджати інші гаджети. Режим зарядки тільки один. При підключенні Xiaomi Mi5, з практично повністю розрядженим акумулятором, максимальний струм заряду склав 0,45А. Для порівняння, ASUS ZenFone 4 Max , Який також обладнаний акумулятором великої місткості, в аналогічних умовах зміг забезпечити струм заряду до 0,92А.

висновок

Ідея смартфона і «power bank» в одному корпусі не нова, проте тільки на цьому виїхати складно, тому виробник вирішив підсолодити пропозицію фронтальної спалахом. Хоча без невеликих проколів зі спалахом все ж не обійшлося. Смартфон обладнаний досить якісним дисплеєм з невластивими для бюджетного сегмента результатами вимірювань. NFC модуль теж не частий гість в бюджетних смартфонах, так і потужна основна спалах радує. Але, на жаль, все псує відверто слабка система-на-чіпі, яка до того ж ще й прожорливее сучасних аналогів.

мінуси:
- товщина корпусу;
- невисока продуктивність;
- світлосила об'єктива фронтальної камери;
- низький рівень сигналу на аналоговому аудіовихід;
- відсутність ручних налаштувань при фотографуванні;
- проблеми з фокусуванням за обраними зонам в режимі макрозйомки;
- помилки автоматичного балансу при зйомці зі спалахом.
плюси:
- дисплей з гарною калібруванням;
- висока жорсткість корпусу на кручення;
- акумулятор великої ємності;
- можливість використання смартфона в якості мобільного акумулятора;
- фронтальна спалах;
- досить потужна основна спалах;
- NFC.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

Чи достатньо цього щоб завоювати серця, а головне гаманці потенційних покупців?
Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки