Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Налаштування повторювача (репитера) для бездротової мережі WiFi з підтримкою WPA / WPA2-PSK

  1. Вступ
  2. устаткування
  3. Налаштування маршрутизатора Asus Wl-520gU
  4. Встановлення точки доступу Asus Wl-320gE як повторювача
  5. нюанси
  6. WPA vs. WPA2
  7. Фільрація по MAC-адресами
  8. підсумок
  9. додатки

головна - статті - Бездротові мережі WiFi

Теги: WiFi WDS

Вступ

ВАЖЛИВО!

28.10.2011: стаття написана в грудні 2009 року. З тих пір (зараз жовтень 2011) дещо змінилося в цьому світі. З'явилися нові моделі репитеров WiFi, наприклад, Asus RT-N12. З точки зору принципових речей, статтю переглянути все-таки варто, подивіться на коментарі. Адже крім появи нових моделей і догляду старих, максимум помінялися кнопочки настройки повторювача. Суть залишилася колишньою. Почасти це наслідок того, що це все ще територія, що не охоплена жорсткими стандартами. Тому обладнання краще брати одного виробника. Я почав працювати з Asus і поки не шкодував. Це не говорить про те, що мережа на основі інших точок доступу, наприклад, D-Link DWL-2100AP, буде гірше.

28.02.2012: цю статтю я доповнював кілька разів, тому ті, хто потрапляє сюди, дивіться відразу кінець статті: доповнення.

Перша назва статті: "Розподілена бездротова мережа WDS. Налаштування WiFi повторювача (репитера)".

Але як я з'ясував пізніше, WDS в реалізації базових прошивок від Asus не підтримує WPA / WPA2.

Підтримка WPA2-PSK можлива тільки при використанні точок доступу / маршрутизаторів в режимі повторювача (repeater або URE). Або треба прошивати в DD-WRT і їй подібні.

Коментар спеціаліста служби тех. підтримки Asus:

Тому назва статті я поміняв на "Налаштування повторювача (репитера) для бездротової мережі WiFi з підтримкою WPA / WPA2-PSK".

У цій статті описується спосіб розширення зони дії бездротової мережі на основі обладнання Asus класу будинок / малий офіс. Наприклад, Asus WL-320gE і Asus WL-520gU. Стаття написана за мотивами настройки конкретної мережі в квартирі в умовах поганого прийому. Тобто все нижчевикладене працює, причому стабільно.

Часто в невеликому, але і не в маленькому приміщенні (офіс, квартира з безліччю бетонних стін, двоповерхові приміщення) сигнал від одного маршрутизатора недостатньо сильний, щоб впевнено покрити весь простір. У таких випадках ставати необхідним налаштувати підсилювач (він же ретрансляція, повторювач) WiFi сигналу.

Одним з варіантів вирішення проблеми може бути установка окремих маршрутизаторів в сусідніх приміщеннях, з різними мережами. В цьому випадку розрізнені ділянки мережі зможуть виходити в інтернет на хорошій швидкості, але при цьому не зможуть взаємодіяти один з одним. Для домашньої WiFi мережі варіант прийнятний, але не для офісу.

Отже, нам потрібно, щоб на всьому просторі офісу була стабільна мережа WiFi. Для цього нам потрібно мати два пристрої - маршрутизатор WiFi і точку доступу WiFi з функцією повторювача (repeater).

Для цього нам потрібно мати два пристрої - маршрутизатор WiFi і точку доступу WiFi з функцією повторювача (repeater)

устаткування

Зазначу, що реалізація функції WDS у різних виробників може відрізнятися, тому краще всього використовувати в якості опорних пунктів розподіленої бездротової мережі пристрою одного виробника.

Для прикладу візьмемо широко поширені маршрутизатор Asus WL-520gU і точку доступу Asus WL-320gE.

Точка доступу Asus WL-320gE працює в режимах точки доступу, безпровідного клієнта, бездротового мосту, ретранслятора і бездротового маршрутизатора. Нас буде цікавити можливість використовувати точку доступу як ретранслятор.

Сторінка опису на сайті Asus: http://ru.asus.com/Product.aspx?P_ID=VmvALkGKZLlRjzeR

Маршрутизатор Asus WL-520gU підтримує WDS. Ця інформація доступна на сайті ru.asus.com.

Сторінка опису на сайті Asus: http: //ru.asus.com/product.aspx? P_ID = cOWUB0XOSysr4sBM

Налаштування маршрутизатора Asus Wl-520gU

Маршрутизатор Asus WL-520gU в нашому прикладі буде підключений до провідного провайдера інтернет і буде шлюзом для всіх інших комп'ютерів в мережі.

Налаштування маршрутизатора здійснюється через веб-інтерфейс і не представляє ніякої складності.

Адреса маршрутизатора Asus WL-520gU в локальній мережі нехай буде 192.168.1.1. Також він буде сервером DHCP в локальній мережі (хоча в мережі можуть бути і інші DHCP-сервери). Нас це не повинно сильно хвилювати. Головне - щоб маршрутизатор і точка доступу не були б серверами DHCP одночасно.

Налаштування з'єднання з провайдером я опущу, тому що у всіх це буде по-різному.

Наведу настройки WiFi-мережі і опцій для можливості використання WDS.

Встановлення точки доступу Asus Wl-320gE як повторювача

Точка доступу в нашій мережі буде мати адресу 192.168.1.2. Як вже було сказано вище, DHCP-сервер на цій точці доступу повинен бути вимкнений.

нюанси

відкритий SSID

Думаю, що багато хто зверне увагу на те, що в наведених налаштуваннях SSID мережі не прихований. Це можна вважати недоліком. Але цьому є пояснення. Мережа налаштовувалася у замовника, який не ставить максимальну безпеку на чолі кута, але ось простоту додавання нових пристроїв вимагав. З цим можуть зіткнутися багато. Якщо ви не адмін конкретної мережі, то по десять разів пояснювати, як додати КПК або новий ноутбук до мережі набридне дуже швидко. З цієї причини я не можу сказати, наскільки зручна в роботі розподілена мережа з прихованим SSID.

WPA vs. WPA2

В ідеальному випадку треба використовувати максимальний захист, тобто WPA2. Але більшість бездротових принтерів, мобільників і ін. Мають різні реалізації бездротових модулів, тому часто WPA2 не дає підключити практично всю периферію. У вашому випадку може бути можливим використовувати тільки WPA2.

Фільрація по MAC-адресами

Я не налаштовував фільтрацію по MAC-адресами точок доступу, з міркувань, схожим на викладені в п.1 - мені не потрібні зайві проблеми з конфігурацією. Крім того, мережа була домашньою і не вимагала особливих заходів безпеки. PS Що стосується WiFi в офісі - я взагалі проти цього. Правда, буває, що інакше і не зробити.

підсумок

От і все. З огляду на, що настройку розподіленої бездротової мережі останній раз я робив рік тому, прошу не лаяти мене за відсутність будь-яких деталей або присутність помилок. Як завжди, коментарі вітаються. Ще раз зазначу, при використанні прошивок від Asus для використання шифрування WPA / WPA2 не можна налаштовувати WDS. Треба налаштовувати повторювач сигналу основного маршрутизатора.

додатки

  • додано 19.10.11: Після експериментів з прошивкою може стати в нагоді стаття " Відновлення прошивки Asus WL-500gP ".
  • додано 20.10.11: До купи: якщо ви вирішите використовувати роутер, прошитий в DD-WRT (інші не пробував, якщо знаєте, скажіть) в якості повторювача, то ви зіткнетеся з купою неясностей і в кінці якщо і зробите це, то швидше за все це буде режим Repeater Bridge і друга бездротова мережа, на яку доведеться перемикатися бездротовим клієнтам якщо вони будуть переміщатися з однієї зони мережі в іншу.
    Висновок: найпростіше і правильне, на мій погляд, це використовувати спеціальний пристрій, типу описаного в цій статті вище Asus WL-320gE. Це працює. На відміну від танців, з якими я особисто не раз і не два стикався.
    PS: Якщо хто-небудь з відвідувачів сайту дотримується іншої думки або знає, як зробити нормальний повторювач WiFi з роутера, прошитого в DD-WRT або іншу альтернативну прошивку - дуже прошу висловлюватися, багатьом стане в нагоді. Цю статтю щодня переглядають купа народу - це говорить про те, що ця тема потрібна і цікавить багатьох! Давайте допоможемо іншим радою!
  • додано 28.02.2012: Десь два місяці тому я пробував розширити зону дії мережі на основі роутера Asus WL-500gP (на рідній прошивці Asus) за допомогою Asus RT-N12. Незважаючи на заявлену можливість працювати репитером, постійно припинявся доступ в інтернет в тих місцях, де можна було "зачепити" і Asus WL-500gP і Asus RT-N12. Я здав ретрансляція Asus RT-N12 назад в магазин. Оскільки нічого адекватного на той момент я не знайшов, на час відклав пошуки. Буквально сьогодні вранці купив аж два роутера Asus RT-N10U (з функцією повторювача), думав викинути старий Asus WL-500gP, тому що я чомусь подумав, що можливо проблема була з-за нього, все-таки для нього прошивка вже досить стара. Як же я зрадів, коли заради експерименту "підчепив" один з Asus RT-N10U як повторювач до існуючої мережі і все запрацювало! З огляду на досить велику кількість оргтехніки, вже налаштованої на роботу з Asus WL-500gP, я так поки і залишив один з нових роутерів нерозпечатаним. У підсумку, прекрасно себе показала зв'язка з старого роутера Asus WL-500gP і нового в режимі репитера Asus RT-N10U.

Авторизуйтесь для додавання коментарів!




Aspx?
Aspx?
Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки