Ваша корзина

В корзине нет товаров
Вход с паролем Регистрация
Каталог
Партнерские сайты
Сервис
  • Поставщики
  • Доставка
  • Гарантия
  • О магазине
Статьи

Наши коллеги artmisto.net

Web и интернет

Интересные статьи

Статьи из мира интернета

artmisto.net
Наши коллеги artmisto.net. Казино "Buddy.Bet" радо сообщить всем азартным игрокам о запуске своего нового сайта, предоставляющего множество увлекательных игр и выгодных бонусов.

Последние статьи
Где заказывать ремонт ноутбука: пара советов для пользователей

Юридическое сопровождение сделок с недвижимостью юридических лиц

Бесшовные натяжные потолки – прекрасное решение для любого помещения

Мини атс panasonic
Видеокамеры для всех

 

 

Широкий выбор:

видеокамеры и аксессуары

Телевизоры LCD

Рекомендуем:  

   Каталог телевизоров LCD

по доступным ценам 

Рейтинг
Сейчас на сайте
На данный момент
в магазине находится:

1 посетитель(ей)

Огляд нетбука MSI U135DX. Новий і дешевий

  1. Дизайн
  2. Комплектація
  3. Ергономіка
  4. Роз'єми, екран, звук і камера
  5. конфігурація
  6. тестування
  7. висновок

І все-таки нетубка зайняли свою нішу І все-таки нетубка зайняли свою нішу. Це найдешевші і компактні мобільні комп'ютери. Ноутбуки, звичайно, зручніше, швидше, функціональніша. Але що якщо потрібно зовсім компактне рішення? І щоб ще максимально дешеве. У плані компактності свої п'ять копійок можуть вставити сучасні смартфони - їх операційні системи дуже розвинені. Проте, конкурувати з повноцінним комп'ютером їм все-таки складно. Та й чи варто хороший смартфон в рази 2-3 більше дешевого нетбука.

Нетбуки теж бувають дешевими і дорогими, в своїх, «нетбучних», рамках. Мінімальна ціна сьогодні опустилася вже нижче психологічного бар'єру $ 400 і навіть підбирається до позначки $ 300, хоч до неї ще далеко. Максимальна ж доходить до $ 650-750, але це в основному іміджеві моделі на кшталт Acer Ferrari One або HP Mini 210 Vivienne Tam Edition. Якщо прибрати «мегадізайн» і націнку за унікальність, то стелею стане сума в $ 600-630. Теж не мало, але більш терпимо.

Сьогодні ми маємо справу з дешевим нетбуком. У цій якості виступає MSI U135DX. Насправді його вартість залежить від кінцевої конфігурації. Але в нашому випадку вона, якщо так можна висловитися, «базова» - не самий мінімум, але близько до нього. У магазині, що надала нам комп'ютер на тестування, за нього просять всього $ 385. Подивимося, що цей лептоп MSI може запропонувати своїм потенційним покупцям. Як завжди почнемо з дизайну.

Дизайн

Мабуть, до числа найкрасивіших нетбуків без питань можна віднести серію ASUS Eee PC Seashell, чий корпус виконаний в стилі морської черепашки (одного з представників лінійки, ASUS Eee PC 1015PD , Ми недавно розглядали). Непогано виглядають і комп'ютери HP Mini, що успадкували свою зовнішність від вельми привабливою серії ноутбуків HP Pavilion.


Що стосується продукції MSI, то тут, на наш погляд, ситуація більш пересічна. Звичайно, не можна сказати, що її дизайн поганий, проте якщо у вищеназваних компаній своїм зовнішнім виглядом виділяється більшість нетбуків, то у MSI більшість виглядає «як правило». Це вірно і для U135DX, про який йде мова.


Незважаючи на те, що лептоп доступний в чорному, темно-червоному і сріблястому кольорах, його дизайн не можна назвати оригінальним. Форма корпусу являє собою класичний паралелепіпед з сильно закругленими кутами на бічних торцях. Ніяких особливих вигинів, ніяких спеціальних вставок для прикраси немає - звичайний маленький ноутбук. Різні кольори мало впливають на загальне враження. Досить згадати нетбук Fujitsu M2010 , Який побував у нас в чорному і яскраво-червоному виконаннях - не можна сказати, щоб останній варіант виглядає значно краще строго чорного.


Ми ж мали справу з сріблястим U135DX. Втім, сріблястий він тільки зверху і трохи всередині - весь інший корпус чорний і з шорстким покриттям. Срібляста ж поверхня гладка і глянсова. Втім, остання обставина особливо не псує естетичний зовнішній вигляд - на такому світлому тлі відбитки пальців майже непомітні.


Зворотний бік кришки екрану плоска, але по краях плавно скошена. Рівномірно по всьому периметру. У центрі завдано хромований логотип-назва виробника. Такий же стиль дотриманий і зсередини. Срібляста частина корпусу плавно скошена (хоч і менше), що в результаті створює ефект опуклою поверхні. Це позбавляє нетбук практично всією суворістю. Вважаємо, що якби він був в чорній кольоровій гаммі, то виглядав би більш консервативно.


Корпус під клавіатурою заклеєний безліччю наклейок. Оскільки U135DX і без того маленький, у нього зовсім мало порожніх поверхонь, так що в подібних «прикрашення» особливої ​​потреби немає. Втім, ними MSI швидше підкреслює ті чи інші можливості свого продукту. Хоча, на наш погляд, пара наклейок не несе важливої ​​смислового навантаження.

В результаті MSI U135DX має цілком пересічну зовнішність без будь-яких надмірностей. Нічого поганого про неї ми сказати не можемо, як і хорошого теж. Хіба що можна порекомендувати брати світліші моделі, якщо хочете, щоб нетбук був більш помітний з боку.

Комплектація

Комплектація

Комплектація U135DX сама пересічна. Разом з нетбуком виявилися блок живлення, акумулятор, комплект документації та компакт-диск з драйверами і фірмовим ПО. До речі, на диску немає автоматичного установника. Наявна програма здатна лише на те, щоб вивести список всіх драйверів і додаткового софту, а далі доводиться «клацати» по кнопках самостійно, встановлюючи по черзі всі підряд або тільки те, що вважаєте за потрібне. На наш погляд на найкращий варіант, особливо з огляду на те, що наш варіант лептопа поставляється без операційної системи.

Ергономіка

У вступі ми писали, що смартфони можуть в якійсь мірі стати альтернативою нетбукам. Однак поки що є область, в якій вони їм істотно програють - набір тексту. Моделі з апаратною клавіатурою, звичайно, зручніше в цьому відношенні, але «збиткова» (в порівнянні з ноутбуками) розкладка нетбуків все одно краще. Навіть у 10.1-дюймових моделей.


Клавіатура MSI U135DX вельми зручна. Незважаючи на компактні розміри комп'ютера, набір тексту не викликає особливого дискомфорту і бажання лаятися про себе або в голос. Розкладка відповідає такій у вже згаданого тут ASUS Eee PC 1015PD, причому відповідає багато в чому. Вона такого ж острівного типу, що знижує засмічення і покращує водостійкість, клавіші розташовані на тих же місцях і мають такі ж розміри.

Для які не читали наш огляд лептопа ASUS повторимося, що описувана розкладка включає довгі клавіші [Shift], [Enter] і [Backspace]. Втім, довгим є тільки лівий «шифт», правий лише трохи довше символьних клавіш. Що стосується останніх, то вони все одного розміру, якого більш-менш достатньо для комфортного набору тексту. Лише [/] (або [.] В російській розкладці) трохи вже по ширині, що не критично.

Стрілочний блок «втиснутий» в два нижніх ряди клавіш. А крім того його клавіші вдвічі вже по ширині, ніж символьні. В результаті при використанні його наосліп періодично відбуваються випадкові натискання сусідніх клавіш. Заспокоює лише те, що це найчастіше виявляються [Shift] або [Fn], які рідко призводять до виклику будь-якої операції. До речі, [Fn], що знаходиться поруч із стрілочним блоком, дуже вдале рішення - продублировав її там значно простіше викликати функції [PgDn], [PgUp], [Home] і [End], що призначені на стрілочні клавіші.


Сенсорна панель поменше, ніж у Eee PC 1015PD. Її висота така ж, а ось по ширині вона вже. Втім, її площі все одно достатньо для комфортної роботи. Останньою, до речі, не в малому ступені сприяє матове, трохи шорстке, покриття тачпада - покажчик миші управляється дуже точно. Кнопки під панеллю заховані під цільної хромованою пластиною з пластику. У центрі стоїть перегородка, тому натискання найбільш глибоке по краях. Відбувається воно з легким клацанням і досить м'яко.


Додаткові кнопки відсутні. MSI вирішила обійтися призначенням всіх «другорядних» функцій на клавіші клавіатури з утримуваної [Fn]. «Зовнішня» кнопка тільки одна - та, що включає і вимикає нетбук. Вона поєднана з яскравим синім світлодіодом, проріз для якого виконана у формі зірочки.


Зате на світлодіодних індикаторах виробник не став економити - їх вісім і розташовані вони праворуч на передньому торці. Їх видно коли лептоп відкритий і закритий. Інформують вони про таке: робота Bluetooth (для даної модифікації не актуальне з причини відсутності цього адаптера), Wi-Fi, сплячий режим, зарядка акумулятора, режими Num Lock, Caps Lock і Scroll Lock, робота жорсткого диска. Кілька надлишково на наш погляд - без Scroll Lock і сплячого режиму точно можна було обійтися, та й індикатор для бездротових контролерів можна об'єднати.


Днище U135DX незбиране, без будь-яких знімних кришок. Під вентиляційними отворами видно частину контролера Wi-Fi, «шматок» жорсткого диска і деякі області материнської плати. Гумові ніжки в числі п'яти штук кілька піднімають комп'ютер над поверхнею, так що «задихнутися» він не повинен. Навіть якщо його поставити на щось м'яке - всередині корпусу заховані досить слабкі і енергоефективні комплектуючі, не особливо гріються при роботі. Днище залишалося ледве теплим майже весь час.

Що стосується поновлення, то самостійно його зробити не вийде. Начебто і відкрутити кришку не так складно, але всі подібні наміри присікає на корені наклейка над одним з гвинтів з грізним написом «Warranty Sticker. Void if tampered »(« Гарантійна наклейка. Анулюється при пошкодженні »). Гарантія анулюється, а не наклейка. Так що захочете апгрейда, краще звернутися в сервіс-центр. Або зачекайте рік, а далі вже «анулюйте».

Роз'єми, екран, звук і камера

З роз'ємами MSI U135DX ситуація звичайна - нетбук в цьому відношенні ніяк не виділилась.


На лівій грані розташовані роз'єм живлення, два USB і Kensington Lock. Багато місця займає блок вентиляційних отворів, через які видувається повітря.


Справа розміщені RJ-45, D-SUB, аудіо вихід для навушників, вхід для мікрофона, карт-рідер і ще один USB.



Спереду і ззаду порожньо. Точніше ззаду майже все місце займає акумулятор, а за його «залишки» кріпиться екран.

Точніше ззаду майже все місце займає акумулятор, а за його «залишки» кріпиться екран

Маленькі динаміки в числі двох штук розташовані по краях на днище - прямо на стрімкому схилі. Таке їх розміщення дещо спотворює звук, спрямований вниз. Втім, його якість по-любому високим не назвеш - через навушники або будь-які зовнішні колонки можна отримати набагато краще звучання.

Що стосується екрану, то всі стандартні «маркетингові плюшки» на місці: LED-підсвічування, «дзеркальне» покриття. Перша повинна забезпечити знижене енергоспоживання, непоганий запас яскравості і зробити комп'ютер більш тонким, а друга - підвищити насиченість кольорів. Все це зроблено цілком успішно. Однак кути огляду дисплея нас не вразили, особливо вертикальні - доводилося раз у раз міняти кут нахилу екрану, щоб домогтися найкращої передачі кольору. У тому ж ASUS Eee PC 1015PD екран був істотно краще.


Веб-камера в U135DX встановлена ​​сама пересічна на 0.3 МП. Картинку вона захоплює чи не краще аналогів, тобто досить погано. Це можна оцінити по нашим тестовим знімкам:

конфігурація

Ситуація з нетбуками у MSI досить заплутана. Серія U у неї ну дуже обширна, але не сказати щоб різноманітна. Приблизно як і у ASUS - моделей багато і багато з них на одну особу. Відмінності, ймовірно, є, але щоб їх знайти потрібно досконально вивчити документацію до комп'ютера. Більш того, навіть одна і та ж модель може поставлятися в різних модифікаціях. Так наш U135DX буває з одноядерним процесором Atom N455, а може бути і з двоядерним N550. Навіть існує варіант поставки з операційною системою MeeGo. Ми ж мали справу з наступною конфігурацією:




Конфігурація U135DX сама пересічна. Нетбук оснащений найпоширенішим процесором Atom N455, що працює на частоті 1,66 ГГц. Оперативної пам'яті встановлений один гігабайт - найбільш популярний обсяг для бюджетних моделей. З відеокартою і жорстким диском ситуація аналогічна. Хіба що вінчестер має місткість 250 Гбайт - це середній варіант для нетбуків. Мінімум поки що становить 160 Гбайт.

Ситуація з комунікаційними роз'ємами кілька незбалансована. З одного боку U135DX оснащений гигабитной мережевою картою і Wi-Fi контролером з підтримкою стандарту 802.11n. Це дуже похвально, однак, ніби на противагу цим двом швидкісним інтерфейсів, відсутній адаптер Bluetooth. На наш погляд установка останнього має велику практичну користь, ніж найшвидші версії інших стандартів зв'язку.

Розміри і вага теж не здивували. Такі ж у більшості 10.1-дюймових нетбуків. Та й вага, якщо розібратися, чи не найменший - 1.2 кг з акумулятором на 3 осередки - це зовсім не рекордний показник. Плюс до всього наш U135DX поставляється без операційної системи зовсім. Дехто це вважає мінусом, але, з іншого боку, можна встановити на нього що заманеться, та й така-сяка економія.

тестування

Швидкодія MSI U135DX ми будемо порівнювати з ASUS Eee PC 1015PD і Toshiba Mini NB305. Власне, цей розділ не буде відрізнятися від такого в минулому матеріалі про ASUS Eee PC 1015PD . Сумувати особливо з цього приводу не варто, оскільки практично будь-який нетбук з аналогічним процесором покаже дуже схожі результати.


Всі три нетбука майже однакові в плані конфігурації. Toshiba Mini NB305 оснащений чіпом Atom N450, який від N455 відрізняється підтримкою пам'яті тільки одного типу - DDR2, тоді як другий може працювати ще й з DDR3. Куди важливіше, що NB305 оснащений вдвічі більшим об'ємом ОЗУ, хоча це в наших тестах не зробило серйозного впливу.




Нічого несподіваного в офісних додатках і задачі рендеринга не бачимо - швидкість всіх трьох нетбуків однаково низька, ніхто особливої ​​переваги не має. Хіба що вінчестер ASUS Eee PC 1015PD виявився дещо більш ефективним.


Графічна підсистема нетбуків традиційно слабка. Вони насилу показують більш-менш «більш-менш прийнятний» результат в стародавньому тесті 3DMark 2001, не кажучи вже про вийшли пізніше. І знову ж таки все відмінності укладаються в похибку вимірювань.


Теж саме стосується і ігор. Наше тестові ігри новими ніяк не назвеш, але навіть в них все три мобільних комп'ютера показують далекий від комфортного рівень FPS.


Блок живлення U135DX має зовсім невелику потужність - 40 Вт (19 В, 2.1 А). Втім, нетбуку більше і не треба.


Що стосується акумулятора, то ми отримали варіант комп'ютера з батареєю на 3 осередки (24.42 Вт * ч; 2200 мА * ч; 11.1 В), що не дуже багато. Обидва інших лептопа, чиї результати включені в тестування, мають більш ємкі акумулятори, а особливо ASUS Eee PC 1015PD.



Результат виявився більш ніж передбачуваним - MSI U135DX програв всім. Причому якщо з Eee PC 1015PD все зрозуміло, то його досить відчутне відставання від Toshiba NB305 пояснити складно. Інженерам Toshiba якось вдалося домогтися практично від такого ж по ємності акумулятора на третину більше довгого часу автономної роботи.

висновок

Після тестування MSI U135DX і попрацювавши з ним якийсь час ми прийшли до висновку, що нетбук виявився саме таким, яким видався спочатку. Це сама пересічна бюджетна модель. Можна навіть сказати «зразково пересічна», що означає хороший баланс між ціною, конфігурацією, дизайном і якістю виготовлення. Хіба що з комунікаційними можливостями вийшов невеликий дисбаланс - 100 Мбіт / с мережева карта, Wi-Fi 802.11g і Bluetooth були б більш оптимальним рішенням, ніж те, яке отримали ми для тестування.

Відносно дизайну ніяких особливих вишукувань комп'ютер MSI не представляє. Звичайнісінька прямокутна форма корпусу із закругленими кутами. Сріблястий колір виглядає не так зазвичай, але в цілому теж нічого особливого.

Що стосується ергономіки, то з нею все в порядку - для 10.1-дюймової моделі вона досить хороша, ніяких серйозних вад немає. Це стосується як розкладки клавіатури, так і сенсорної панелі. Кілька засмутив екран, але тут доречно згадати, що мова йде про бюджетну моделі.

В результаті MSI U135DX можна рекомендувати тим, що шукає собі нетбук дешевше, але так щоб самий-самий мінімум мінімум по грошах. Модель в описаній нами конфігурації обійдеться в суму близько $ 385, що зовсім небагато.

Нетбук MSI U135DX надано магазином Galax.by

Але що якщо потрібно зовсім компактне рішення?
Курс валют магазина
Наличный расчет
1 доллар = 7.95 грн


Безналичный расчет
1 доллар = 8.1 грн
1 WMZ = 8.1 грн

Рекомендуем посетить
Новости
Дизайн и создание сайтов

Создание сайтов

Хиты продаж
Наш опрос
Что более востребовано?

 Ноутбук
 Настольный ПК
 Видеокарта
 Процессор
 Материнская плата
 Память
 Винчестер
 Монитор

Всего ответов: 1984

Ответить
Акустика для дома

 

 

Оцените качество

по доступной цене

Акустические колонки